reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

pije fema*ltiker, z kp jest coraz lepiej, czuje że mam coraz więcej mleka, ale z brodawkami już nic nie zrobię, ratują mnie muszle i nakładki. Gdyby kp było bezproblemowe to bym to lubiła, a tak ciągle stres czy się najada, czy już dać mm czy jeszcze powalczyć z piersiami, same dylematy, ale w tych momentach gdy je ładnie z piersi jestem bardzo szczęśliwa i mogę siedzieć tak godzinami. Może teściowie nie zdają sobie sprawy z korzyści z KP? Kiedyś nie promowało się tego aż tak, ale też nie było tylu badan, rodzice nie wiedzieli że kp np. obniża ryzyko zachorowania na niektóre rodzaje nowotworów (rowniez dla matki).

Kochana a spróbuj ta maść. Ponoc super polecana na brodawki. Nie musisz jej zmywać przed karmieniem.
IMG_3627.JPG

reklama
Kochana a spróbuj ta maść. Ponoc super polecana na brodawki. Nie musisz jej zmywać przed karmieniem.
Zobacz załącznik 957608
smaruje lanolina, ale nie mam za dużego problemu z tym że brodawki bolą czy pękają (do wytrzymania), u mnie problem ze brodawka za duża i dziecko nie ma jak w buzi jej sobie ułożyć, niestety maści na to nie pomogą, nakładki silikonowe trochę pomagają, bo dziecko ciągnąć przez nakładkę sprawia ze brodawka dostosowuje się do kształtu nakładki, tyle że znowu specjaliści odradzają nakladki, bo mogą zmniejszać stymulację piersi i ilość mleka, więc karmienie to u mnie zwykle najpierw nerwy bo próba karmienia bez nakładki (żeby stymulować produkcję) a dopiero później spokojne karmienie z nakładka + stymulacja laktatorem. W tygodniu spróbuję dostać się na poradę laktacyjna, może doradza mi coś wiecej

Nataszs dasz rade i nie mozesz sie spinać. Mi latwo powoedziec bo ja mam akurat dużo pokarmu. Mam wrazenie, że oni zazdroszcza bo ich córce się nie udalo kp. No sama nie wiem.
Dziewczyny mieszcze sie we wszystko z czasow przed ciażą!
Natasza mysle, ze dobry doradca pomoże

@martoosia04 @Wiktorka88 O dziękuję dziewczyny, nie doluje się, walczę dalej!
Wiktoria dziwni Ci teściowie, może rzeczywiście trochę zazdrosni, i nie chcą żeby ich córka gorzej wypadła? A może MM wydaje im się łatwiejsze - w sensie łatwiej im zająć się dzieckiem gdy w każdym momencie mogą zrobić mleko i nie muszą się martwić czy starczy odciagnietego mleka.

Może, ale z corka bylo to samo ciaglę przegadywanie. Namawianie mnie by dać smoka ze może bole brzucha dziecko ma bo ma alergie na moje mleko. Jak nie moglam karmic i zadzwonilam do niej i sie rozplakalam to powiedziala, że dobrze zamiast wesprzeć. A mleka zabraknac nie może. Zostawiam mlodego na 3h a sciagam ok 120 ml czasami wiecej. Koniec koncow i tak pozniej wylewam bo zostaje.
Liczba ciagle sprawdzam czy dałaś jakis znak.
Natasza ile mloda już ma ?

Wiktorka to moi teście identycznie gadali. Że mam chudy pokarm bo młody cały dzień na cycu wisiał i więcej przesypiał, że jak płacze to przeze mnie bo coś zjadłam i tak cały czas. I moje karmienie przez ten mały "terror" też się skończyło.
Teraz mieszkamy sami więc bedzie spokój od tego gadania [emoji4]

Ann damy rade !
U mnie to bedzie 6 dni w miesiacu gdy bedą z nim dluzej (6h) bo jak bedzie z nim moj B to pewnie przywozić go bedzie. Obym dala rade i ja i mlody. Kupilam butelke ta na m co przypomina pierś.
Ann a ile karmilas ?

reklama
@Maliina w sumie dobre i uspokajające wieści przynioslas. Dobrze, że trafiłaś na swojego lekarza. Zawsze to pewniejsza opieka [emoji6] a co z nadgarstkiem?
Współczuje tylko dnia na jabłkach :/ wieczny głód.

@cukier.wanilinowy współczuje problemów z dzieciątkiem :/ może jednak cycuchy po dobraniu dobrego laktatora ruszą i pomogą. Masz jakiś dobry sprzęt w domu?
Nadgarstki bola z tego samego powodu. Dzis mam jakby lzejszy dzien.. Rano sie meczylam z tym pożarem w rekach ale przeszło po 2godz i teraz tylko co chwile dretwieja.. Ale wole dretwienie od tego pieczenia i bolu.

Do góry