reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja już po wizycie. Na wadze 2,5kg więcej w ciągu 4tyg... wyniki idealne jak to powiedział gin. Nie wiem czy się cieszyć, ale szyjka 4,48 [emoji50] ostatnio była 4,08 a na połówkowych 3,88. A wcale się za bardzo nie oszczedzalam. Do tego twarda i zamknięta. A dzidzia grzecznie główką w dół. Już wiem dlaczego tak bardzo czuje ruchy, a ona mi takie kopniaki sprzedaje pod piersiami i po bokach. Dziś z om 28+4 a z usg jest tydzień starsza. Waży 1400g [emoji123]
Super wiadomości:)))
Ja mam szyjkę 3,9 poprzednio gin mówił, że 4,0 ale traktuje to jako błąd pomiaru ten 1 mm więc mam nadzieję, że będzie stać w miejscu aż do porodu :))

reklama
@liczba ja jednak trzymam kciuki by cię długo nie męczyli tam w szpitalu. Jeszcze trochę i zobaczysz maluszka.

@Maliina a jak sytuacja u ciebie? Odczopowałaś się już w całości?
Nie wiem.. Narazie spokoj w poniedziałek wizyta ale czy ja dotrwan? Boje sie ze dostane na leb.. Dzis od 4 cierpialam na te bole rąk tak sie zyc nie da.. Juz plakalam z bezsilnosci bo z tym nie mogę nic zrobic.

Domyślam się że nawet jakbyś pojechała do jakiegokolwiek innego lekarza to pewnie nie za wiele by zdziałał co?
Wertowalam internet.. Podobno wymagana jest wizyta u specjalisty oni to jakas usztywniaja.. Nie wiem jeszcze na czym to do konca polega.. Co ja moge z tym zrobic.. Czy to ortopeda.. Czy inny ciul.. Czy fizjoterapueta moze mi pomoc? Zadzwonilabym do babeczki ktora mi leczyla Achillesy..

Wertowalam internet.. Podobno wymagana jest wizyta u specjalisty oni to jakas usztywniaja.. Nie wiem jeszcze na czym to do konca polega.. Co ja moge z tym zrobic.. Czy to ortopeda.. Czy inny ciul.. Czy fizjoterapueta moze mi pomoc? Zadzwonilabym do babeczki ktora mi leczyla Achillesy..

No wiesz jeżeli faktycznie tak strasznie cię boli że nie możesz w ogóle ruszać tą ręką i płaczesz już z bólu to chyba jednak zadzwoniłabym do tej kobiety może ci jednak w czymś tam pomoże.

Mallina obyś szybko sie wykluła. Strasznie cierpisz w tej ciaży.
U mnie też ciezko. Zwolnila mi sie pracownica i jak nikogo nie znajde bede musiala wrocic do pracy od maja. Male szanse, że kogos znajde bo akurat nie ma ludzi z taką specjalizacja. Strasznie mi przykro.
Bede mlodemu mleko sciagac. Pozytywne jest to, ze pracowac bede 3 dni w tyg do 14, a 2 dni do 12. Mimo wszystko wolalabym z mlodym być w domu

Malinko mnie tak bola stawy w dloniach i doszly do tego kolana, ze az mnie kreci. Ale opuchlam to nasililo.

Jutro zakladaja na noc ten cewnik i w niedziele rodze. Czeka mnie wiec moc przygod...

Malinko mnie tak bola stawy w dloniach i doszly do tego kolana, ze az mnie kreci. Ale opuchlam to nasililo.

Jutro zakladaja na noc ten cewnik i w niedziele rodze. Czeka mnie wiec moc przygod...
Trzymam kciuki. Oby szybko poszlo.

Mi M dzis powiedzial ze cala twarz mi opuchla i usta tez.. Zaczynam sie zle czuc.
Ale dzis np cisnienie ładne 125/75

reklama

Trzymam kciuki, oby szybko poszło :)
@Maliina współczuję tej końcówki ciąży, żeby chociaż poród był szybki i jak najmniej bolesny, należy Ci się jakaś rekompensata od losu ;)

Do góry