reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Dziękuję kochana naprawdę za wsparcie dzisiaj już jest troszkę lepiej. Przemywalam sobie wszystko i nie warto się denerwować takim babskiem. Ja już wszystko zrobiłam, chce to niech mnie nienawidzi ale Ja nie będę narażać zdrowia nienarodzonego dziecka... nie mogę się już doczekać czwartkowej wizyty [emoji173][emoji173] Modlę się żeby było wszystko dobrze [emoji25] Joasia gratuluję! [emoji7][emoji8][emoji8][emoji128]

No oby ciebie nie dopadlo [emoji6]

Ja juz sie z tym zmagalam w pierwszej ciazy i przez pol roku po porodzie niestety... u mnie jak juz spadnie to ciezko podnieść..
Na początku ciazy mialam hemoglobine 12,8 a po miesiacu juz 11 i mimo ze zaczelam brac tardyferon (80mg w jednej tabletce a bralam wtedy 2x1+ moje witaminy czyli doppelherz i tam jest 26mg żelaza) + soki z buraków i inne cuda spadla do 10..
Teraz do diety i tardyferonu włączyłam jeszcze floradix, tardyferon 3x1 i niestety wyniki praktycznie nie podskoczyly..
To u ciebie jak u mnie, też biorę takie leki i się nie podnosi żelazo. A potem przy porodzie przewracalam się z powodu krwotoku trochę się boję powtórki.

moje wyniki podobnie. takie same jak ostatnio... ale wazne chociaz ze nie polecialy w dol.
Super wiesci :)

u mnie srednie dni.. nie wiem jak dam rade do konca.. zaczynam sie czyc strasznie zmeczona.. codziennie w nocy wybudza mnie takie zdretwienie rak az po łokcie... i tak trzyma mnie jeszcze jak wstane do ok 10-11... do tego jakies apogeum sikania.. co godzine wstaje.. no i opuchlizna stop juz sie tak poglebila ze ledwo chodze.. nie mieszcze sie w buty i czuje jakbym sie we wlasnej skorze nie miescila.. buu niech ten czas leci szybciej.
Oj kochana współczuję Ci tych dolegliwości. Ja nigdy nie puchlam. Nie wiem nawet o to znaczy za bardzo żeby się wczuć. Nie najgorzej u mnie. Jeszcze jakoś się kulam. Kiedy masz wizytę kolejną? Ja mam dopiero za 3 tygodnie.

Oj kochana współczuję Ci tych dolegliwości. Ja nigdy nie puchlam. Nie wiem nawet o to znaczy za bardzo żeby się wczuć. Nie najgorzej u mnie. Jeszcze jakoś się kulam. Kiedy masz wizytę kolejną? Ja mam dopiero za 3 tygodnie.
W poniedziałek. Ja mam co 2 tyg od 30+5.

@martoosia04 obys nie podzielala.. Niech was to dziadostwo omija dziewczyny.
W pierwszej ciazy mialam szybko opuchlizne teraz p0 30tc lekkie oznaki były ale naprawde ostatnie dni to jakis kosmos. Chciałabym byc juz ze 2 tyg dalej i błagać lekarza o pomoc. Zobaczymy co powie dalej. Oby zaraz od tego cisnienie nie zeswirowalo.
Torbe do szpitala juz spakowalam zostalo mi dopakowac na koniec tylko kapcie, klapki i kosmetyki.

@nata$za88 halo halo a jak u Was?

moje wyniki podobnie. takie same jak ostatnio... ale wazne chociaz ze nie polecialy w dol.
Super wiesci :)

u mnie srednie dni.. nie wiem jak dam rade do konca.. zaczynam sie czyc strasznie zmeczona.. codziennie w nocy wybudza mnie takie zdretwienie rak az po łokcie... i tak trzyma mnie jeszcze jak wstane do ok 10-11... do tego jakies apogeum sikania.. co godzine wstaje.. no i opuchlizna stop juz sie tak poglebila ze ledwo chodze.. nie mieszcze sie w buty i czuje jakbym sie we wlasnej skorze nie miescila.. buu niech ten czas leci szybciej.

Wspolczuje kochana tych wszystkich dolegliwości[emoji53] kiedy ty bedziesz miec donoszona ciaze ?

Co do stóp to lacze sie w bolu...u mnie tez puchna juz coraz bardziej [emoji849]

Kamila a bierzesz magnez?
miedzy zelazem a magnezem trzeba zachowac odstep bo sie wzajemnie kłoca i tak jakby jeden drugiemu blokowal wchlanianie.

ja w miesiac z hgb 14,3 zlecialam do 11... i stoje caly czas na tym etapie.. a po porodzie z corka kupe czasu bralam sorbifer... nie bylam w stanie wstac z lozka by wziac kapiel czy siku w wc... wszedzie wozili mnie wozkiem... w domu tez bylam bardzo slaba.. ledwo w nocy wstawalam do malej. ale potem jakos ruszylo nawet nie pamietam kiedy.

Kochana ja juz mam tak rozpisane kiedy co brac ze masakra...chociaz teraz to i tak pikus bo już np antybiotyku nie mam a tez musialam odstepy robic..
Rano na czczo biore euthyrox. Tardyferon moge wziąć dopiero jakies minimum 2h później bo tez nie mozna ich laczyc.
Magnez biore zazwyczaj popołudniu/wieczorem..

To u ciebie jak u mnie, też biorę takie leki i się nie podnosi żelazo. A potem przy porodzie przewracalam się z powodu krwotoku trochę się boję powtórki.

No wlasnie ja tez sie boje powtorki... bedzie ciezko jak znow bede sie kiepsko czuć a tu dwojka sie trzeba bedzie zajmowac [emoji849]

Wspolczuje kochana tych wszystkich dolegliwości[emoji53] kiedy ty bedziesz miec donoszona ciaze ?

Co do stóp to lacze sie w bolu...u mnie tez puchna juz coraz bardziej [emoji849]

Kochana ja juz mam tak rozpisane kiedy co brac ze masakra...chociaz teraz to i tak pikus bo już np antybiotyku nie mam a tez musialam odstepy robic..
Rano na czczo biore euthyrox. Tardyferon moge wziąć dopiero jakies minimum 2h później bo tez nie mozna ich laczyc.
Magnez biore zazwyczaj popołudniu/wieczorem..

No wlasnie ja tez sie boje powtorki... bedzie ciezko jak znow bede sie kiepsko czuć a tu dwojka sie trzeba bedzie zajmowac [emoji849]
wg tych wszystkich danych 37+0 to donoszona ciąża więc u mnie byłby to 31 marca... ale do tego 9 kwietnia wolalabym wyczekac.. byłoby 38+2 i to tak dla mnie optymalnie.

Malina współczuję kochana, a tu jeszcze przed tobą z dwa tyg jak nic. Pamiętam jak to sikanie może dobić, na końcówce chodziłam co 15-20min do łazienki.
Może poród sam ssie wcześnie zacznie, malutki już pewnie z 3kg już waży więc jak będzie gotowy to wyjdzie. Ciśnienie mierzysz sobie?

reklama
U mnie dzisiaj rowne 37t. Jutro ide na wizyte i badania. Malinko ja sikam w nocy ci pol godziny. Wszytko mnie boli, ale od paru tygodni man taka moc, ze calymi dniami cos robie. Obraczke tez musiałam sciagnac, bo lekko puchne. Zaczely sie u mnie przepowiadajace chyba. Zobaczymy czy sie cos ruszylo jutro chociaz po ostatniej wizycie mysle, ze sobie jeszcze poczekamy do kwietnia ;)

Czekam na lozeczko, ciekawe kiedy przyjdzie

Do góry