reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja bym nie protestowala jakby mnie wcześniej wzięło, ale mój organizm i moje dizeci chyba czekaja zawsze do ostathiej chwili.
Liczba to jak masz wszystko zrobione to tylko odpoczywać i czekać.

reklama
Ja też bym się nie obraziła rodząc w 39tc. Ale moj starszak to nawet dwa tygodnie siedział dłużej, młodszy co prawda idealnie w terminie wyszedł ale co bedzie teraz... moze upały mnie popędza [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja już chce! U mnie 39+3 dziś, zobaczymy co mi na wizycie lekarka powie, boję się ze mała czeka na termin z ovu i nie urodzi się przed 7/8 marca. Końcówka jest ciężka przez to niespanie, trudno znaleźć sobie pozycję, wszystko już boli :no:

Ja już chce! U mnie 39+3 dziś, zobaczymy co mi na wizycie lekarka powie, boję się ze mała czeka na termin z ovu i nie urodzi się przed 7/8 marca. Końcówka jest ciężka przez to niespanie, trudno znaleźć sobie pozycję, wszystko już boli :no:
Ja urodziłam dokładnie w 39+3. O 18 zaczęły się bóle krzyżowe a mała była na świecie przed północą. Rano jeszcze niczego się nie spodziewałam, chociaż od paru dni intensywnie chodziłam po schodach :)

O to już! Trzymam kciuki za szybkie rozpoczęcie akcji. Wiem co czujesz.
Ja muszę się uzbroić w cierpliwość i nie wyszukiwać, bo pamiętam jak się nakrecalam w drugiej ciąży, a moi chłopcy się nie spieszyli.

O tak schody i u mnie podziałały. Po tym jak odeszły wody zrobilam milion km po schodach i kilka h później zaczęły się skurcze
Narasza powodzenia !

Jak myślicie czy jeśli pójdę w czwartek do ginekologa zobaczy już pecherzyk? Ostatnia @ miałam 29 stycznia. 25 lutego moja beta wyniosła 247,300 [emoji5] w poniedziałek idę do innego żeby dał mi l4 bo w czwartek nie mogę jeszcze dostać...

reklama
Ja miałam ostatnią @ 23 stycznia i byłam u lekarza 25 lutego, co usłyszałam od niego opisałam kilka stron temu. No i nawet nie szukał czy coś jest także ten...

A teraz z obliczeń ktory masz tc?
Ja radzę isc dopiero po solidnym 6tc na usg. Ja sama będąc w 6+1 dowiedziałam sie ze dzidzia o tydzien młodsza. Był sam pęcherzyk. Potem po kolejnym tygodniu (7+1) juz powinno byc serce, u nas dopiero zaczynało bić. Także na spokojnie. Teraz dzidziuś nadrobił i niby jest 3 dni do tylu, choć na prenatalnych wychodziłoby 1 dzień do przodu z ogólnych pomiarów. Także widzisz, że jest wszystko ok. Musisz dac maluchowi czas. Znam stres czekania ja te najważniejsze słowa, że jest ok, że jest serduszko. Niestety rozwoju dziecka nie jestesmy w stanie przyspieszyć. To sie dzieje swoją droga.
Zmień lekarza, idź do takiego, ktory takich bzdur o pustych jajach nie bedzie mowil kobiecie w 5tc.

Do góry