Będę bardzo wdzięczna! Finansowo wiadomo że L4 lepsze, ale patrząc długookresowo (okres składkowy) to chyba lepiej wykorzystać cały macierzyński i dopiero iść na L4@nata$za88 powiem ci ze zadalas pytanie na ktore sama sie zaciekawilam. Jako ze ja nie planowalam nigdy ciazy po ciąży to nie drazylam tematu ale wyczytalam internety ze mozna przerwac urlop macierzynski i isc na l4 ciazowe, mozna go skonczyc i w pierwszym dniu pojawienia sie w pracy przedlozyc kolejne l4 ciazowe. Ale zapytam osoby w rodzinie ktora bedzie wiedziala na pewno.
reklama
paulina1994
Fanka BB :)
Tym czarnowidztwem się nie przejmuj moja mama mi nie każe wózków oglądać bo to źle wróży a mam 17 tc wiesz gdzie to mam ? Byłam oglądać w 9 tc przecież to nie ma znaczenia jak ciąża ma się rozwinąć i ma być dobrze to będzie, jak ma się nie rozwinąć to nic nie zrobimy, ale przede wszystkim nie ma co się nastawiać na najgorsze ! Ja też miałam chwilę kryzysu szczególnie, że rok wcześniej poroniłam, ale trzeba myśleć, że będzie dobrzeDziękuję za wsparcie. Wiem panikara ze mnie ale ta babka z labolatorium powiedziała, że niski progesteron... dopiero później jej dodałam, że chyba ma prawo taki być skoro wczesna ciąża. To mnie przeprosiła, że wprowadziła mnie w błąd. Ale każde takie czarnowrozenie jakis tam działa.. najlepsze wczoraj moja ciotka z tekstem że nie ma co się jeszcze cieszyć.. szkoda słów niektórzy to moja tupet ale co zrobić [emoji38] już nie myślę o tym progesteronu, czekam do wizyty i cieszę się, że ta beta urosła ładnie [emoji8][emoji7]
paulina1994
Po drugie ja nie ogarniam niektórych labo ja jeszcze nigdy się nie spotkałam z tym żeby babka mi zaglądała w wyniki albo informowała co jest tak a co nie tak, robiłam w kilku labo i nigdy nie miałam takiej sytuacjiDziękuję za wsparcie. Wiem panikara ze mnie ale ta babka z labolatorium powiedziała, że niski progesteron... dopiero później jej dodałam, że chyba ma prawo taki być skoro wczesna ciąża. To mnie przeprosiła, że wprowadziła mnie w błąd. Ale każde takie czarnowrozenie jakis tam działa.. najlepsze wczoraj moja ciotka z tekstem że nie ma co się jeszcze cieszyć.. szkoda słów niektórzy to moja tupet ale co zrobić [emoji38] już nie myślę o tym progesteronu, czekam do wizyty i cieszę się, że ta beta urosła ładnie [emoji8][emoji7]
Moja tesciowa też tak mówiła, też mam za sobą strate, o której oni nie wiedzą, ale w nosie miałam gadanie, "żeby nie zapeszac", po polowkowych poszłam w szał zakupówTym czarnowidztwem się nie przejmuj moja mama mi nie każe wózków oglądać bo to źle wróży a mam 17 tc wiesz gdzie to mam ? Byłam oglądać w 9 tc przecież to nie ma znaczenia jak ciąża ma się rozwinąć i ma być dobrze to będzie, jak ma się nie rozwinąć to nic nie zrobimy, ale przede wszystkim nie ma co się nastawiać na najgorsze ! Ja też miałam chwilę kryzysu szczególnie, że rok wcześniej poroniłam, ale trzeba myśleć, że będzie dobrze
paulina1994
Ja po połówkowych też się rzucam [emoji14] lekarz kazał mi się wstrzymać z tym błękitem bo na 90% jest pewny, ale mówi żebym później na niego nie krzyczała [emoji14] więc czekam do kolejnej wizyty i rzucam się na shopping [emoji23] [emoji14]Moja tesciowa też tak mówiła, też mam za sobą strate, o której oni nie wiedzą, ale w nosie miałam gadanie, "żeby nie zapeszac", po polowkowych poszłam w szał zakupów
MalaMi24
Masz 100% rację nie ma co się nastawiac negatywnie. Ja tych doradców mam już po dziurki w uszach. Zawsze się znajdzie ktoś kto będzie źle życzył. Mam nadzieję, że będzie tylko wszystko dobrze nie ma innej opcji![emoji846]Tym czarnowidztwem się nie przejmuj moja mama mi nie każe wózków oglądać bo to źle wróży a mam 17 tc wiesz gdzie to mam ? Byłam oglądać w 9 tc przecież to nie ma znaczenia jak ciąża ma się rozwinąć i ma być dobrze to będzie, jak ma się nie rozwinąć to nic nie zrobimy, ale przede wszystkim nie ma co się nastawiać na najgorsze ! Ja też miałam chwilę kryzysu szczególnie, że rok wcześniej poroniłam, ale trzeba myśleć, że będzie dobrze
paulina1994
I tak tylko proszę myśleć !Masz 100% rację nie ma co się nastawiac negatywnie. Ja tych doradców mam już po dziurki w uszach. Zawsze się znajdzie ktoś kto będzie źle życzył. Mam nadzieję, że będzie tylko wszystko dobrze nie ma innej opcji![emoji846]
paulina1994
Dziewczyny jak lekarz mi powiedział, że już możemy wykluczyć ewentualne łożysko przodujące to znaczy, że mam na tylnej ścianie ?
MalaMi24
Tak jest! [emoji5][emoji5]I tak tylko proszę myśleć !
reklama
Anolik
Łożysko przodujace i łożysko na przedniej ścianie to dwie różne rzeczy. Ja mam ma przedniej ścianie i to jest "normalne polozenie" [emoji6] przodujace to ułożone w dolnej części macicy bardzo blisko ujścia szyjki, nie raz je nawet zasłaniaDziewczyny jak lekarz mi powiedział, że już możemy wykluczyć ewentualne łożysko przodujące to znaczy, że mam na tylnej ścianie ?