reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Mi

Trzymajcie jutro kciuki za betę! Spokojnej nocy [emoji8][emoji8]
Gratuluję, bo jeszcze nie miałam okazji [emoji173]
U mnie albo poranne mdłości się zaczynają, albo odreagowuję stres. Jak by nie patrzeć, nieprzyjemnie.
Wczoraj miałam na wozie żula, mnie olewał kompletnie, służby najpierw ignorował potem się na nich rzucał. Spędziłam godzinę w zimnym wozie, bo może jak zmarznie to sam wyjdzie a po godzinie zabrała go w końcu policja. Trzeba uciekać z pracy :p
Super, że dolaczacie dziewczyny, gratuluję [emoji8] co do Twojego zawodu, to masz rację, uciekaj tak szybko, jak tylko to możliwe...
Progesteronu z dziś dzień 28 cyklu.. 12.660 ng/ml boję się że poronie mam strasznie niski progesteron...
Może Ci gin na początku dołożyć luteinę albo duphaston. Ja tak brałam do 12 tygodnia, potem z dnia na dzień odstawiłam wszystko i jest ok [emoji4]

reklama
on wcale nie jest niski.
niski to by byl ponizej 10. moj tez spadal na poczatku. pojdziesz do lekarza da ci zapewne luteinke.
ciaza moze byc ciut mlodsza niz by ci wychodzilo z wyliczen i progesteron tez moze byc wtedy nizszy. wraz ze wzrostem ciazy powinien sie podnosic ale nie panikuj. dziewczyny maja progesteron 5ng/ml i daja rade go wyprowadzic.
Ach bo już się zestresowalam, w 26 dniu cyklu czyli dzień przed spodziewana @ był 13,900.. uspokoilas mnie. Ginekolog dopiero w czwartek. Może zajadę do rodzinnego i poproszę o luteine w razie w chyba że nie przepisze?

Gratuluję, bo jeszcze nie miałam okazji [emoji173]Super, że dolaczacie dziewczyny, gratuluję [emoji8] co do Twojego zawodu, to masz rację, uciekaj tak szybko, jak tylko to możliwe...Może Ci gin na początku dołożyć luteinę albo duphaston. Ja tak brałam do 12 tygodnia, potem z dnia na dzień odstawiłam wszystko i jest ok [emoji4]
Dziękuję za gratulacje[emoji7] ale zestresowalam się strasznie. Podzwonilam po wszystkich ginekologach w pobliżu mnie ale żaden nie ma wolnego terminu zostaje lekarz POZ..

Ach bo już się zestresowalam, w 26 dniu cyklu czyli dzień przed spodziewana @ był 13,900.. uspokoilas mnie. Ginekolog dopiero w czwartek. Może zajadę do rodzinnego i poproszę o luteine w razie w chyba że nie przepisze?
spokojnie. pojdz w czwartek do lekarza jak najbardziej. nie wiem jak z rodzinnym czy ci przepisze. @Dagaa11 moze wiecej sie wypowie nasza farmaceutka;p
zastanawiam sie czy rodzinny refundacje moze ci dac bo tak 1 opakowanie ok 60zl a na odplatnosci 6zl z groszami.

spokojnie. pojdz w czwartek do lekarza jak najbardziej. nie wiem jak z rodzinnym czy ci przepisze. @Dagaa11 moze wiecej sie wypowie nasza farmaceutka;p
zastanawiam sie czy rodzinny refundacje moze ci dac bo tak 1 opakowanie ok 60zl a na odplatnosci 6zl z groszami.
Dzwoniłam już do ośrodka ale niestety nie przepisza mi.. czekam do czwartku i tyle postaram się o tym nie myśleć tylko żyć normalnie. Musi być dobrze! Jeszcze jak napisałaś, że nie taki niski progesteron to jakoś mi się lżej na sercu zrobiło:*
Idę odpocząć i już nie badam progesteronu, najważniejsze że beta rośnie [emoji173]

Ostatnia edycja:
Wróciłam od lekarza, dał mi l4 na 7 dni i sobie popłakałam w gabinecie i samochodzie wracając. Jaki lekarz mówi że nic nie wiadomo na pewno bo jeszcze serduszka nie ma i że w sumie może "polecieć" w każdej chwili? Także ten, no przykro mi strasznie i jeszcze sobie chwilę popłaczę a później będzie lepiej mam nadzieję.
Nie słuchaj takiego matola proszę Cię mi dzisiaj tak samo powiedział ale przez telefon ginekolog bo chciałam się doradzić. Glowa do góry będzie dobrze!

Wróciłam od lekarza, dał mi l4 na 7 dni i sobie popłakałam w gabinecie i samochodzie wracając. Jaki lekarz mówi że nic nie wiadomo na pewno bo jeszcze serduszka nie ma i że w sumie może "polecieć" w każdej chwili? Także ten, no przykro mi strasznie i jeszcze sobie chwilę popłaczę a później będzie lepiej mam nadzieję.

Biedactwo. Nie idź więcej do tego lekarza. Natychmiast zmień. Drań i tyle. Na pewno z dzidzią będzie ok i ma się bardzo dobrze. Jest malutka teraz, ale urośnie.

Raczej rodzinny nie przepisze, nawet na 100% mozw byc problem. Takie leki wypisuje ginekolog ewentualne endokrynolog :(

reklama
A ktory masz tc? Spokojnie, moze jesCze za szybko na serduszko, a lekarza zmien koniecznie :)

Do góry