reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Będzie dobrze zobaczysz. Pamietaj ze te 66% to takie ksiazkowe dane.. Jak będzie ciut mniej tez nie oznacza ze cos jest nie tak.. Ja wiem ze to trudne ale trzeba uzbroić się w cierpliwość do wizyty i ujrzenia zarodeczka i serduszka i wspomagac sie pozytywnym mysleniem.
Dziękuję za wsparcie, niestety martwię się ale staram się na spokojnie do wszystkiego podchodzić. Nakupilam wczoraj warzyw i wcinam hehe. Pogoda się nawet w miarę zapowiada więc pójdę na spacer. Będzie mi ciężko w domu wysiedziec coś tak czuje [emoji6]

reklama
Początek ciazy jest najgorszy. Przynajmniej dla.mnie byl. Ciagly strach. Zaczelam sie cieszyc w 13 tygodniu i dopiero wtedy powiedziałam rodzinie. Jak juz sa ruchy jest lzej.

Początek ciazy jest najgorszy. Przynajmniej dla.mnie byl. Ciagly strach. Zaczelam sie cieszyc w 13 tygodniu i dopiero wtedy powiedziałam rodzinie. Jak juz sa ruchy jest lzej.
Właśnie też się ciągle boję czy zobaczę bijące serduszko czy będzie dobrze ale wierzę, że tak będzie:*

Właśnie też się ciągle boję czy zobaczę bijące serduszko czy będzie dobrze ale wierzę, że tak będzie:*
A w ktorym tygodniu planujesz wizyte u gina? Nie spiesz sie za bardzo, bo jesli nie zobaczysz serduszka bo bedzie za szybko, to pewnie zaczniesz sie nakrecac, ze cos nie tak. Wszystko bedzie dobrze:*

Kochane też miałyscie w początkowych tygodniach takie odczuwalne zmęczenie? Nie należę do osób które lubią spać przez dzień i leżeć. Ale dzisiaj już się nie da [emoji846] Ciągle chce mi się spać. W nocy to już w ogóle koszmar, obudziłam się o 3 i nie mogłam zasnąć zasnęłam dopiero po 5. Nie mam ochoty jak kiedyś na coś słodkiego. Najchętniej bym jadła słone i ostre potrawy tylko wiadomo bez przesady he he [emoji846] Jak myślicie czy jak pójdę do lekarza 28 lutego to już coś zobaczy chociaż pecherzyk?;) Jeśli wczoraj miałam beta hcg 100,900 mlu/ml to jutro beta powinna pokazać 160 mlu/ml? [emoji7] Wybaczcie, że tyle pytań zadaje ale to moja pierwsza, wyczekana ciąża [emoji173][emoji173]

Zmeczenie mam i teraz i mialam na poczatku [emoji6]
A ktory t+d ci bedzie tego 28.02 wychodzil wedlug om ?
Ja bylam na pierwszej wizycie w 8tc 7+4 zeby miec pewnosc ze juz bedzie serduszko

Ja sie uspokoilam bardziej dopiero niedawno, po polowkowych...
Ale i tak ciagle mam strach.. czekam jeszcze na 3prenatalne zeby kolejny raz potwierdzic ze wszystko jest ok..

A w ktorym tygodniu planujesz wizyte u gina? Nie spiesz sie za bardzo, bo jesli nie zobaczysz serduszka bo bedzie za szybko, to pewnie zaczniesz sie nakrecac, ze cos nie tak. Wszystko bedzie dobrze:*
Muszę iść bo będę potrzebować już l4 ponieważ pracuje w warunkach szkodliwych :) do tego 12h nawet codziennie... takie uroki szpitala.. Jak pójdę do ginekologa to będzie 5 tydzień i 3 dzień. Nie chce się właśnie nakręcac ale czasem takie myśli przychodzą. Dziękuję za wsparcie:*

Ostatnia edycja:
Zmeczenie mam i teraz i mialam na poczatku [emoji6]
A ktory t+d ci bedzie tego 28.02 wychodzil wedlug om ?
Ja bylam na pierwszej wizycie w 8tc 7+4 zeby miec pewnosc ze juz bedzie serduszko

Ja sie uspokoilam bardziej dopiero niedawno, po polowkowych...
Ale i tak ciagle mam strach.. czekam jeszcze na 3prenatalne zeby kolejny raz potwierdzic ze wszystko jest ok..
Właśnie poszlabym tak też żeby już serduszko widzieć ale muszę iść szybciej do ginekologa [emoji846]

reklama
Będzie dobrze zobaczysz. Pamietaj ze te 66% to takie ksiazkowe dane.. Jak będzie ciut mniej tez nie oznacza ze cos jest nie tak.. Ja wiem ze to trudne ale trzeba uzbroić się w cierpliwość do wizyty i ujrzenia zarodeczka i serduszka i wspomagac sie pozytywnym mysleniem.
Pamiętasz jak ja panikowałam ? Jak inni mieli już wysokie bety, a ja pamiętam, że byłam już po terminie @ 2 czy 3 dni, a tam 500 później przyrost był prawidłowy bo 1100, ale i tak się martwiłam bo ginekolog mówił, że ciąża młodsza o 8 dni nie zapomnę tych nerw tego stresu, a fasolka jednak walczyła ma się dobrze i mamy ogromną nadzieję na szczęśliwy finał :)

Do góry