reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Hej może i ja tez tu dołączę[emoji4]byłam kiedyś na staraczkach chwilę ale pewnie mnie mnie pamiętacie[emoji4]
Starałam się prawie lata.teraz jestem aktualnie w 15 tyg ciąży[emoji4]udało się mimo niedoczynności tarczycy mojej,ubytku na bliznie po cc i męża żylaków podwrozka nasiennego[emoji4]A udało się na urlopie w Krynicy[emoji1]
Mam już dwóch synów w wieku 9 i 12 lat.na prenatalnych doktorka powiedziała że widzi w 90% dziewczynkę więc nadzieja na marzenie jest[emoji7]czekam na potwierdzenie.termin porodu mam na 19 marzec ale ze cc to napewno wcześniej[emoji4]

reklama
Hej może i ja tez tu dołączę[emoji4]byłam kiedyś na staraczkach chwilę ale pewnie mnie mnie pamiętacie[emoji4]
Starałam się prawie lata.teraz jestem aktualnie w 15 tyg ciąży[emoji4]udało się mimo niedoczynności tarczycy mojej,ubytku na bliznie po cc i męża żylaków podwrozka nasiennego[emoji4]A udało się na urlopie w Krynicy[emoji1]
Mam już dwóch synów w wieku 9 i 12 lat.na prenatalnych doktorka powiedziała że widzi w 90% dziewczynkę więc nadzieja na marzenie jest[emoji7]czekam na potwierdzenie.termin porodu mam na 19 marzec ale ze cc to napewno wcześniej[emoji4]

Wlasnie Cie kojarzyłam z marcówek ;-)

Jestem ciekawa czy to juz mozliwe na poczatku 14 tygodnia poznac plec. Dla mnie to wszystko nowosc, wiec nawet nie wiem kiedy
Ciężko. Może Ci lekarz powiedzieć że może prawdopodobnie chłopak czy dziewczynka. Mi mój Lekarz pomimo certyfikatu fmf i dobrego sprzętu powiedzieć nie chciał. Tzn powiedział że może dziewczynka ale nic mi tak na prawdę nie powie bo to za wcześnie. On ma bardzo ostrożne podejście do tego i mówi jaka płeć jest jak sam ma pewność 10000%. Okazało się że jego przypuszczenia były trafne.
Ogólnie w tym tygodniu nie ma jeszcze wykształconych narządów płciowych
Sa wypustki płciowe które są do siebie bardzo podobne. Można po nich stwierdzić płeć ale lekarze robią to ostrożnie. U nas Maja podczas pierwszego prenatalnego w 12 tc jak usłyszałam że może dziewczynka była też bardzo ruchliwa więc ciężko było sprawdzić. Mówię okazało się że miał rację ale wtedy uważałam że płci nie znam bo nic mi nie potwierdził a jedynie powiedział że noo może jest szansa na dziewczynkę.

A ja Cię pamiętam ze staraczek! :) Witaj. :)

Migdalove Marceli uwielbia konie, wstaje z drzemki i mowi ze idziemy do koni, nie boi sie zupełnie, prowadzi konie, karmi, albo przynosi sobie schodek i rozmawia z nimi [emoji23]
IMG_3672.JPG

Załączniki

• IMG_3672.JPG
    IMG_3672.JPG
    377,4 KB · Wyświetleń: 633
Ciężko. Może Ci lekarz powiedzieć że może prawdopodobnie chłopak czy dziewczynka. Mi mój Lekarz pomimo certyfikatu fmf i dobrego sprzętu powiedzieć nie chciał. Tzn powiedział że może dziewczynka ale nic mi tak na prawdę nie powie bo to za wcześnie. On ma bardzo ostrożne podejście do tego i mówi jaka płeć jest jak sam ma pewność 10000%. Okazało się że jego przypuszczenia były trafne.
Sa wypustki płciowe które są do siebie bardzo podobne. Można po nich stwierdzić płeć ale lekarze robią to ostrożnie. U nas Maja podczas pierwszego prenatalnego w 12 tc jak usłyszałam że może dziewczynka była też bardzo ruchliwa więc ciężko było sprawdzić. Mówię okazało się że miał rację ale wtedy uważałam że płci nie znam bo nic mi nie potwierdził a jedynie powiedział że noo może jest szansa na dziewczynkę.
Mój właśnie też dobry sprzęt i certyfikat FMF ale o płci mówi dość późno jak już jest na 100% pewny.

Nie zapisalam sie na prenatalne do certyfikowanego lekarza. Ide do tego ktory mnie prowadzi, sprawdzi czy wszystko wyglada dobrze, wiec prenatalnymi tak na serio nazwac tego nie mozna. Mi jest wszystko jedno, bylam tylko ciekawa kiedy to mowia mniej wiecej :)

My pewnie dzisiaj pójdziemy na jakiś spacer bo w sumie tak to w domu pracowicie, mąż ogarnia ściany, jeszcze chce przy aucie pogrzebać a tylko dzisiaj ma wolne. Kuuurcze już za 3 dni wizyta! [emoji813]
Oo super, ciekawe czy juz serduszko będzie pikać. Mi lekarz znalazł jak zarodek miał 3 mm:O to było chyba 5+6
Jestem ciekawa czy to juz mozliwe na poczatku 14 tygodnia poznac plec. Dla mnie to wszystko nowosc, wiec nawet nie wiem kiedy
U nas na prenatalnych lekarz powiedzial, że "raczej dziewczynka". To było w 13tc. Ale szczerze nie napalałam sie jeszcze, bo na tak wczesmym etapie bardzo łatwo o pomyłkę. Ostatecznie po 20 tyg i na drugich prenatalnych sie potwierdziło :)

reklama
Migdalove Marceli uwielbia konie, wstaje z drzemki i mowi ze idziemy do koni, nie boi sie zupełnie, prowadzi konie, karmi, albo przynosi sobie schodek i rozmawia z nimi [emoji23]Zobacz załącznik 900844
Chcę do was!!! <3 Ja jak miałam 5-6 lat to u znajomych we wsi jeździłam konno, długi czas, później niestety się wyprowadzili no i zabrali konie. Wróciłam do pasji na chwilę w tamtym roku. Co prawda tutaj niedaleko jest stadnina ale klimat dla mnie niezbyt ciekawy, ludzie niezbyt przyjemni.

Do góry