reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ann no już sama nie wiem dzis boli pochwa i brzuch młody też jakby spokojniejszy. Nawet rozażam tel do lekarza i może ktg dziś. Zobacze do 17. Ja z 1 cm w poprzedniej ciaży chodzilam 2.5 tygodnia także ten. Ale sama ciągle myślę kiedy kiedy kiedy.
Mallina a ciepla woda z imbirem cytryna i miodem może by pomogla ?
Pije herbate z miodem i cytryna.. Dzieki temu moge chwilę przelykac sline komfortowo. Chyba wezmę ten antybiotyk.. Jak ma zadzialac to da mi szybciej ulge niz czekajac na cud..

Mam nadzieje ze u Ciebie to juz lada moment.

@ForgetMeeNot nadal sie nie odzywa?

reklama
A może te tabletki isla przyniosły by ulge ?
Mam te fioletowe niby dobrze nawilzaja.. Biore je juz mi nic nie zaszkodzi:p
Na noc wypilam cieple mleko z miodem i czosnkiem. M mowil ze ciagle bekalam przez sen bal sie ze zwymiotuje hehe ale jaka zgaga byla i czosnek do teraz czuje ale co tam chwytam sie wszystkiego.

Gardlo mam paskudne.. Osluchowo czysto. Na katar tylko woda morska albo sól i inhalacja.. :/ na gardło tylko tantum verde bez forte a unibenu w ciąży nie wolno. Przeciwzapalne.. Paracetamol płukać gardło szalwia.. Glimbax odpada w ciąży. I dal mi antybiotyk zeby nie zeszło niżej na oskrzela czasem patrząc na moja przeszłość chorobowa i tu mam dylemat bo sie boje.. Dostalam Amylan.. I oslonowo lactostad niby na moj wrażliwy żołądek będzie najlepszy bo ma najwiecej tych żywych kultur bakterii
Paracetamol.nie dziala przecizapalnie- tylko przeciwbólowo i przeciwgorączkowo.
A tantum verde w sprayu i uniben to ta sama substancja.
Mi na gardlo najbardziej pomaga plukanoe roztworem wody utlenionej z wodą przegotowoną- bezpieczny w ciąży.

Paracetamol.nie dziala przecizapalnie- tylko przeciwbólowo i przeciwgorączkowo.
A tantum verde w sprayu i uniben to ta sama substancja.
Mi na gardlo najbardziej pomaga plukanoe roztworem wody utlenionej z wodą przegotowoną- bezpieczny w ciąży.
No on sie smial mowiac przeciwzapalne... Wiedzial ze tylko paracetamol moge.. A i tak sie waham.. No wlasnie wiem ze uniben, tantum i hasco sept maja te sama substancje czynna.. A uniben z calej Trójcy najtanszy.. Ale pomyslalam ze moze cos wspomagajaco jest czego nie wolno.

No on sie smial mowiac przeciwzapalne... Wiedzial ze tylko paracetamol moge.. A i tak sie waham.. No wlasnie wiem ze uniben, tantum i hasco sept maja te sama substancje czynna.. A uniben z calej Trójcy najtanszy.. Ale pomyslalam ze moze cos wspomagajaco jest czego nie wolno.
Aaa to nie zrozumiałam sarkazmu [emoji14]
Niee, to wszystko to damo, mozesz najtanszy uniben. A paracetamol jest najbezpieczmiejszy jesli chodzi o ciaze

reklama
Wykupilam antybiotyk. Nie bylo tego Amylanu i mam zamiennik Amoksiklav. Troche porozmawialam z farmaceuta o tym antybiotyku i przekonal mnie ze lekarze ciezarnym niechetnie przepisuja a jak juz bylam i mnie ogladnal to wiedzial co robi. Na jutro rano bede miala te oslonowke. Kupilam dla świętego spokoju ten tantum verde i juz.
Mlody dzis jest niepojety tak kopie.

Do góry