reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ann no już sama nie wiem dzis boli pochwa i brzuch młody też jakby spokojniejszy. Nawet rozażam tel do lekarza i może ktg dziś. Zobacze do 17. Ja z 1 cm w poprzedniej ciaży chodzilam 2.5 tygodnia także ten. Ale sama ciągle myślę kiedy kiedy kiedy.
Mallina a ciepla woda z imbirem cytryna i miodem może by pomogla ?
Pije herbate z miodem i cytryna.. Dzieki temu moge chwilę przelykac sline komfortowo. Chyba wezmę ten antybiotyk.. Jak ma zadzialac to da mi szybciej ulge niz czekajac na cud..

Mam nadzieje ze u Ciebie to juz lada moment.

@ForgetMeeNot nadal sie nie odzywa?

reklama
A może te tabletki isla przyniosły by ulge ?
Mam te fioletowe niby dobrze nawilzaja.. Biore je juz mi nic nie zaszkodzi:p
Na noc wypilam cieple mleko z miodem i czosnkiem. M mowil ze ciagle bekalam przez sen bal sie ze zwymiotuje hehe ale jaka zgaga byla i czosnek do teraz czuje ale co tam chwytam sie wszystkiego.

Gardlo mam paskudne.. Osluchowo czysto. Na katar tylko woda morska albo sól i inhalacja.. :/ na gardło tylko tantum verde bez forte a unibenu w ciąży nie wolno. Przeciwzapalne.. Paracetamol płukać gardło szalwia.. Glimbax odpada w ciąży. I dal mi antybiotyk zeby nie zeszło niżej na oskrzela czasem patrząc na moja przeszłość chorobowa i tu mam dylemat bo sie boje.. Dostalam Amylan.. I oslonowo lactostad niby na moj wrażliwy żołądek będzie najlepszy bo ma najwiecej tych żywych kultur bakterii
Paracetamol.nie dziala przecizapalnie- tylko przeciwbólowo i przeciwgorączkowo.
A tantum verde w sprayu i uniben to ta sama substancja.
Mi na gardlo najbardziej pomaga plukanoe roztworem wody utlenionej z wodą przegotowoną- bezpieczny w ciąży.

Paracetamol.nie dziala przecizapalnie- tylko przeciwbólowo i przeciwgorączkowo.
A tantum verde w sprayu i uniben to ta sama substancja.
Mi na gardlo najbardziej pomaga plukanoe roztworem wody utlenionej z wodą przegotowoną- bezpieczny w ciąży.
No on sie smial mowiac przeciwzapalne... Wiedzial ze tylko paracetamol moge.. A i tak sie waham.. No wlasnie wiem ze uniben, tantum i hasco sept maja te sama substancje czynna.. A uniben z calej Trójcy najtanszy.. Ale pomyslalam ze moze cos wspomagajaco jest czego nie wolno.

No on sie smial mowiac przeciwzapalne... Wiedzial ze tylko paracetamol moge.. A i tak sie waham.. No wlasnie wiem ze uniben, tantum i hasco sept maja te sama substancje czynna.. A uniben z calej Trójcy najtanszy.. Ale pomyslalam ze moze cos wspomagajaco jest czego nie wolno.
Aaa to nie zrozumiałam sarkazmu [emoji14]
Niee, to wszystko to damo, mozesz najtanszy uniben. A paracetamol jest najbezpieczmiejszy jesli chodzi o ciaze

reklama
Wykupilam antybiotyk. Nie bylo tego Amylanu i mam zamiennik Amoksiklav. Troche porozmawialam z farmaceuta o tym antybiotyku i przekonal mnie ze lekarze ciezarnym niechetnie przepisuja a jak juz bylam i mnie ogladnal to wiedzial co robi. Na jutro rano bede miala te oslonowke. Kupilam dla świętego spokoju ten tantum verde i juz.
Mlody dzis jest niepojety tak kopie.

Do góry