reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ale bardziej niz stanu zapalnego boje sie jak mi wyjdzie ten cholerny posiew moczu [emoji849] jak znow bede miec jakis antybiotyk to oszaleje, przysiegam [emoji849]Ja jestem niepracujaca ale nie pobieram nic od panstwa [emoji6]
Kamila nie o każdym w tym poście mowa :) żeby było jasne też mam niepracujące koleżanki, które zostały z dzieckiem w domu są różne sytuacje wkurza mnie tylko takie konkretne zerowanie na państwie :/

reklama
Wiktorka nk już niedługo, ale faktycznie dużo kosztują twoje wizyty [emoji57]
Ja nie polece żadnych chyba ze jakieś ekologiczne np Bamboo Nature, bo ja używam wielorazowek [emoji846]

Martoosia czekam na wieści piątkowe i zaciskam kciuki [emoji6]

Kamilla a który tc będzie u ciebie podczas wizyty? Moja wazyla 530g w 23+1

liczba czesto masz infekcje? Jq nie mialam nigdy w ciazy. A to moja 3 ciaza. Uzywasz wkladek na bielizne? Ja np ni3 nosze zadnych wkladek. Zmieniam bielizne jakoś częściej bo wiadomo, że się brudzi, ale zero wkładek. No i w nocy najlepiej śpij bez bielizny, jqkies luzne spodenki. Moze to pomoze troche [emoji846]

No ja płacę tylko za dodatkowe usg. Ale u mnie to koszt 120€ za cała ciążę, a usg co miesiąc mam. Inaczej miałabym tylko 3 bo tyle refunduje ubezpieczenie. I jakieś grosze za zastrzyk czy krzywą cukrową.

Infekcje sa w moim przypadku od antybiotykow... Mam drugi raz.

Ja bez bielizny jakos nie wyobrazam sobie spac. Nie lubie.
Co do tych cytologii to po co je co chwile powtarzac, jak cos sie tam dzieje to wystarczy posiew i badanie moczu.
U mnie od zoltej wydzieliny sie zaczelo...
Dzisiaj mialam wymaz na gbs. Zobaczymy co tam wyjdzie

Też zawsze miałam coś więc nigdy nie miałam tam sucho ;) rzadko kiedy mogłam wyjść bez wkładek ;) dla pocieszenia mojego męża kuzyn ma trójkę dzieci, jego żona nigdy nie pracowała, nawet prawa jazdy nie robi bo po co skoro ma mąż, więc teraz dostaje tysiak kosiniakowego, 3x500+ i 3 razy rodzinne a ja nawet tyle nie zarabiam [emoji14]
Jeszcze jedno zrobią to i emeryturę dostanie :/ a my będziemy zapitalamy do 60tki albo i dłużej

Też zawsze miałam coś więc nigdy nie miałam tam sucho ;) rzadko kiedy mogłam wyjść bez wkładek ;) dla pocieszenia mojego męża kuzyn ma trójkę dzieci, jego żona nigdy nie pracowała, nawet prawa jazdy nie robi bo po co skoro ma mąż, więc teraz dostaje tysiak kosiniakowego, 3x500+ i 3 razy rodzinne a ja nawet tyle nie zarabiam [emoji14]

No ja tez nie mam prawka i nie zamierzam robic (niestety ale mam traume po wypadku z dziecinstwa wiec dla mnie sama jazda jako pasażer bywa przerazajaca i nie wyobrazam sobie wsiąść za kolko..)

Kamila nie o każdym w tym poście mowa :) żeby było jasne też mam niepracujące koleżanki, które zostały z dzieckiem w domu są różne sytuacje wkurza mnie tylko takie konkretne zerowanie na państwie :/

Wiem kochana [emoji6]
No niestety poki panstwo daje to beda ludzie brać.. taki naród [emoji57]

Moja siostra np na dzieci pobierala przez troche kase z fa bo tatus niewyplacalny, ona non stop w pracy mimo ze w domu 4 dzieci (no teraz dwójka juz dorosla) i co...? Przekroczyla dochod o 5zl i jej zabrali...
A ci co rzeczywiście tylko zeruja na panstwie dostają i zazwyczaj przepijaja...

Co do tych cytologii to po co je co chwile powtarzac, jak cos sie tam dzieje to wystarczy posiew i badanie moczu.
Posiew to jest z moczu czy to ten wymaz o którym pisze Kamila? Przepraszam za pytanie, ale nigdy nie miałam :)

Z tym że tą żółta wydzielinę mam już od początku stycznia więc chyba przez miesiąc nie leczenia coś bym zaczęła czuć ? Czy nie koniecznie ?

No ja tez nie mam prawka i nie zamierzam robic (niestety ale mam traume po wypadku z dziecinstwa wiec dla mnie sama jazda jako pasażer bywa przerazajaca i nie wyobrazam sobie wsiąść za kolko..)

Wiem kochana [emoji6]
No niestety poki panstwo daje to beda ludzie brać.. taki naród [emoji57]

Moja siostra np na dzieci pobierala przez troche kase z fa bo tatus niewyplacalny, ona non stop w pracy mimo ze w domu 4 dzieci (no teraz dwójka juz dorosla) i co...? Przekroczyla dochod o 5zl i jej zabrali...
A ci co rzeczywiście tylko zeruja na panstwie dostają i zazwyczaj przepijaja...
Ona nie robi prawka bo jej tak wygodnie ;)
To jest wkurzające właśnie :/ według mnie powinny być jakieś kryteria, a nie teraz ludzie siedzą w domu bo czwórkę dzieci mają (nie mówię tu też o każdym bo są ludzie, którzy chcą mieć dużą rodzinę i szacun im za to) i nie muszą pracować bo po co skoro Państwo da ?

reklama
Do góry