reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Dziewczyny, brałyście cos na przeziębienie? Bo czuję się okropnie. Boli mnie gardło, katar leci z nosa, uczucie typowo grypowe [emoji24]
Sama na wlasna reke nie bierz nic. Zostaja ci domowe sposoby na przeziebienie. Nos oczyszczaj woda morska, mi zawsze pomaga. Duzo goracej herbaty z miodem, cytryna i imbirem [emoji854]
Zdrowka [emoji8]

reklama
Sama na wlasna reke nie bierz nic. Zostaja ci domowe sposoby na przeziebienie. Nos oczyszczaj woda morska, mi zawsze pomaga. Duzo goracej herbaty z miodem, cytryna i imbirem [emoji854]
Zdrowka [emoji8]

No jasne, że na własna rękę nic nie bede brać! W pt mam lekarza to się Ew zapytam, jeśli mi nie minie to przeziębienie. A teraz herbata z malina i pod kołderkę.

I kanapki z czosnkiem, wogole mega dużo czosnku, mąż musi wybaczyć ;) moja siostra jeszcze smaruje sobie klatkę ,plecy i czoło aniołem i jakimś cudem pomaga to jej? ;) W ciąży te raczej nie powinno zaszkodzić?

I kanapki z czosnkiem, wogole mega dużo czosnku, mąż musi wybaczyć ;) moja siostra jeszcze smaruje sobie klatkę ,plecy i czoło aniołem i jakimś cudem pomaga to jej? ;) W ciąży te raczej nie powinno zaszkodzić?

Ratowalam sie amolem, a w aptece powiedzieli, zeby go nie stosowac w ciazy. Najlepiej zapytac lekarza. Ja odstawiłam, ale.mysle ze oni tak mowia zapobiegawczo.

A poczatkowej ciąży tylko domowe sposoby i sa takie tabletki z maliny propolisu bardzo pomagaja na gardlo.

Ratowalam sie amolem, a w aptece powiedzieli, zeby go nie stosowac w ciazy. Najlepiej zapytac lekarza. Ja odstawiłam, ale.mysle ze oni tak mowia zapobiegawczo.

A poczatkowej ciąży tylko domowe sposoby i sa takie tabletki z maliny propolisu bardzo pomagaja na gardlo.
Też myślę że smarowanie no szkodzi, wypicie już owszem ale to nie my jesteśmy po farmacji ;)

Kiedyś słyszałam że tabletki Isla na gardło można w ciąży, nie wiem czy coś się zmieniło w tej kwestii

Laski o 12:00 mam USG, proszę o fale kciuków. Jestem już tak zestresowane że już siedzę w łazience (jelito drażliwe, we wszystkie sytuację goni mnie do łazienki ;(( )

Jest seria *spam* dla kobiet w ciąży na przeziębienia. Tam są saszetki do rozpuszczania, tabletki na gardlo i sprey do nosai syrop. Fajnie działają

reklama
Ann, powodzenia!

Marta, ja też miałam problem z gardłem na początku i mąż mi kupił pren_alen (piszę z przerwą bo cenzura :p). On jest właśnie malinowy z propolisem, ale te tabsy mają tyle cukru że porzygać się można. Przerzuciłam się na miętową islę, dla mnie bardziej skuteczna. Ewentualnie czarne hallsy, ten mentol mnie lekko znieczulał więc też dawały radę.

Edit: doczytałam w składzie że nie mają cukru ale na pierwszym miejscu są dwie inne substancje słodzące

Ostatnia edycja:
Do góry