reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Też myślę że smarowanie no szkodzi, wypicie już owszem ale to nie my jesteśmy po farmacji ;)

Kiedyś słyszałam że tabletki Isla na gardło można w ciąży, nie wiem czy coś się zmieniło w tej kwestii

Laski o 12:00 mam USG, proszę o fale kciuków. Jestem już tak zestresowane że już siedzę w łazience (jelito drażliwe, we wszystkie sytuację goni mnie do łazienki ;(( )
Ale ja jestem :D i owszem- smarowac mozna, pic nie :)
Trzymam najmocniej! I czekam na wiesci :*
Ratowalam sie amolem, a w aptece powiedzieli, zeby go nie stosowac w ciazy. Najlepiej zapytac lekarza. Ja odstawiłam, ale.mysle ze oni tak mowia zapobiegawczo.

A poczatkowej ciąży tylko domowe sposoby i sa takie tabletki z maliny propolisu bardzo pomagaja na gardlo.
Miejscowo mozna, doustnie nie.
Fakt,.mowimy tak czesto zapobiegwczo, bo z kobieta w ciazy jest gorzej niz z dzIeckiem jesli chodzi o leki.

Dziewczyny w ciazy na gardlo.mozecie stosowac spray uniiibe_n- to samo co tantu_mmm verde i hasc_cccosept. A dziala fajnie :) (podwojne literki bo cenzura;)

reklama
Też myślę że smarowanie no szkodzi, wypicie już owszem ale to nie my jesteśmy po farmacji ;)

Kiedyś słyszałam że tabletki Isla na gardło można w ciąży, nie wiem czy coś się zmieniło w tej kwestii

Laski o 12:00 mam USG, proszę o fale kciuków. Jestem już tak zestresowane że już siedzę w łazience (jelito drażliwe, we wszystkie sytuację goni mnie do łazienki ;(( )

Jelito drazliwe.. witaj w klubie... Ale pociesze Cie, na poczatku ciazy bylo jakies nasilenie, a po 12 tygodniu juz zapomnialam co to ;)

Trzymam kciuki. Daj znać po wizycie [emoji4][emoji4]

Jelito drazliwe.. witaj w klubie... Ale pociesze Cie, na poczatku ciazy bylo jakies nasilenie, a po 12 tygodniu juz zapomnialam co to ;)
Oj tak. Do 12-tygodnia miałam biegunki, a teraz całkowicie się wyciszyło i czasami niestety mam zaparcia. Ale radzę sobie dużą ilością warzyw i owoców, woda z cytryną i ostatecznie kawa z mlekiem (na mnie ona zawsze dziala po kilku lykach) [emoji3]

A jakieś krople do nosa są bezpieczne w ciąży? Bo ja nie potrafię zasnąć z otwarta buzia. Koszmar dosłownie.

Powodzenia na wizytach! [emoji1307] trzymam kciuki.

A jakieś krople do nosa są bezpieczne w ciąży? Bo ja nie potrafię zasnąć z otwarta buzia. Koszmar dosłownie.

Nie bierz nic na poczatku ciazy co nie jest konieczne. Teraz jest najwazniejszy okres rozwoju Twojego dziecka. Mialam to doglebnie wytlumaczone, bo tez chorowalam na poczatku. Cytryna ,miod ,czosnek, nawilzanie powietrza.

Ostatnia edycja:
Dokładnie ja tez od lekarza mialam uniben, isla a na katat dobrze walnac inhalacje.. Super oczyszcza. Ja tez mam problem ze snem jak katar takze oby wytrwac do konca i bede mogla mówić ze poza drobnym niezytem ciazowym w nosie za tej ciazy nie chorowalam.. Za to z corka zapalenie krtani za zapeleniem krtani. I tak do kwietnia zeszłego roku jak nie oskrzela to gardlo. Przeszlam kuracje broncho vaxom i chyba pomoglo.

reklama

Woda morska. Wszystkie krople z xylometazolinem albo oxymetazolinem sa niewskazane w ciazy, a tym bardziej w pierwszym trym. Ja brałam, ale w 2 trymestrze i tylko sporadycznie.

Do góry