reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Kazałam wezwac lekarza po 5 godzinach. Przyszedł i powiedział, że może mi wyjac cewnik, ale rano będzie musiał dać oksy( 6 godz) bo takie przepisy i mnie rozerwie ból X10. Godzi się Pani ???.... No nie... Dlatego o czym tu mowa.

reklama
Bo to przeżyłam. Jeszcze godzina i moje dziecko może by nie przeżyło. Była sina... To trwało zbyt długo. Jeśli nie miałaś CC to nie masz porównania. Ja miałam 2w1 i nigdy więcej się na to nie pisze. Jeśli mija parę godzin po cewniku i oksytocynie, a lekarze czekają na godzinę kiedy zjedzą obiad i zaplanują sobie cesarki to dla mnie dno. Następnym razem zapłacę i tak to wygląda w Polsce. Myślę, że miałyśmy dużo szczęścia.

Porównania może nie mam ale wiem czego bym nie chciała [emoji6]
U ciebie cc było konieczne i to nie podlega dyskusji, a lekarze powinni szybciej zrobić cc a nie czekać na ostatnią chwilę... Taka prawda że w Polsce jak nie zapłacisz albo nie trafisz na normalnych lekarzy to jest ciężko.

Kazałam wezwac lekarza po 5 godzinach. Przyszedł i powiedział, że może mi wyjac cewnik, ale rano będzie musiał dać oksy( 6 godz) bo takie przepisy i mnie rozerwie ból X10. Godzi się Pani ???.... No nie... Dlatego o czym tu mowa.
Wiesz dla mnie jest chore to że u nas nie ma wyboru... Uważam że każda kobieta powinna sama decydować czy chce rodzic sn czy woli cc. A nie ze kobieta pół ciąży zamartwia się czy dostanie skierowanie na cc bo panicznie boi się sn i czy go jej lekarz w szpitalu nie podważy i nie każe jednak rodzic naturalnie.

A ja wam powiem że u nas od początku roku duża zmiana nastąpiła. Daga w dzień nie pije już mleka, a od 5dni równiez nie chce do wieczornego usypiania... Zostały nam karmienia nocne.
Ogólnie mam czasami ochotę wystrzelić ją w kosmos, to jest taki mały nerwus, te jej rzucanie się na podłogę w złości itd to masakra... Ale zaczyna być taka bardziej kumata, zaczęła słówka niektóre powtarzac (nie jakoś dużo w porównaniu do innych dzieci no ale i tak wydaje mi się to spoko), można się z nią dogadać jak np proponuję jej 2 różne opcje na obiad pytam czy chce X odpowiada NIE, to może Y odpowiada yhymmm [emoji1787]
Ale i tak najlepsze jest jak sama co chwilę podbiega się przytulić i dać buziaka [emoji3448]
Moja mała wieczorem od jakiegoś czasu zaczęła przystawiać mi czoło do czoła : maaamooo mammooo piciuuu . Oczywiście po którymś razie kiedy już dalam ignoruje. No i się zaczęło : mamuuusiu daj piciu... Proszę... I ja wtedy na jednej nóżce biegnę :D :p

Jeśli chodzi o jedzenie karmię o 20 i do rana nie je. To już nie jest zdrowe dla zębów i nie tylko. dorośli też nie jedzą w nocy. Warto powoli odzwyczajać.

Ostatnia edycja:
Porównania może nie mam ale wiem czego bym nie chciała [emoji6]
U ciebie cc było konieczne i to nie podlega dyskusji, a lekarze powinni szybciej zrobić cc a nie czekać na ostatnią chwilę... Taka prawda że w Polsce jak nie zapłacisz albo nie trafisz na normalnych lekarzy to jest ciężko.
Ale nie wiesz czego bys nie chciała :) nie miałaś. To jest bardziej lęk psychiczny.

Wiesz dla mnie jest chore to że u nas nie ma wyboru... Uważam że każda kobieta powinna sama decydować czy chce rodzic sn czy woli cc. A nie ze kobieta pół ciąży zamartwia się czy dostanie skierowanie na cc bo panicznie boi się sn i czy go jej lekarz w szpitalu nie podważy i nie każe jednak rodzic naturalnie.
CC na życzenie nie jest dobre jeśli chodzi o badania naukowe. To wszystko nie jest gotowe. Chciałabym, żeby się zaczęło naturalnie z możliwością CC w każdej chwili. Jeśli nie ma takiej możliwości to wiadomo, że pozostaje sztywny termin...

Moja mała wieczorem od jakiegoś czasu zaczęła przystawiać mi czoło do czoła : maaamooo mammooo piciuuu . Oczywiście po którymś razie ignoruje. No i się zaczęło : mamuuusiu daj piciu... Proszę... I ja wtedy na jednej nóżce biegnę :D [emoji14]

Jeśli chodzi o jedzenie karmię o 20 i do rana nie je. To już nie jest zdrowe dla zębów i nie tylko. dorośli też nie jedzą w nocy. Warto powoli odzwyczajać.

No ja nie mam zamiaru odzwyczajać póki co od nocnego karmienia, w dzień i wieczorem sama się odstawiła więc i z czasem nocne odstawi. [emoji6]
Może jak się kiedyś odstawi to i nocki całe przespi, póki co kilka razy dopiero się to zdarzyło [emoji38]
Chociaż od kilku dni zaczęły się bóle wzrostowe więc przespane nocki to gdzieś tam daleeeeko są [emoji12]no to tym bardziej nie miałabym sumienia zabierac jej nocnego karmienia terax
Ale nie wiesz czego bys nie chciała :) nie miałaś. To jest bardziej lęk psychiczny.

No i ja doskonale wiem że to jest mój lęk i mam nadzieję nigdy nie być zmuszona by z nim stanąć oko w oko [emoji6]nikt mnie nie przekona że cc nie jest takie straszne bo dla mnie jest i tyle.

No ja nie mam zamiaru odzwyczajać póki co od nocnego karmienia, w dzień i wieczorem sama się odstawiła więc i z czasem nocne odstawi. [emoji6]
Może jak się kiedyś odstawi to i nocki całe przespi, póki co kilka razy dopiero się to zdarzyło [emoji38]
Chociaż od kilku dni zaczęły się bóle wzrostowe więc przespane nocki to gdzieś tam daleeeeko są [emoji12]no to tym bardziej nie miałabym sumienia zabierac jej nocnego karmienia terax

No i ja doskonale wiem że to jest mój lęk i mam nadzieję nigdy nie być zmuszona by z nim stanąć oko w oko [emoji6]nikt mnie nie przekona że cc nie jest takie straszne bo dla mnie jest i tyle.
Bóle wzrostowe ? A czy dzieci na mm tego nie mają ?

reklama
Co ma mm do tego? Każde dziecko może mieć... Moj starszy też miał ale trochę później bo około 3lat.
Jestem ciekawa czy to zależne od dziecka czy od metody karmienia... Bo dla mnie od 6 miesiąca nie jadła w nocy od 23 do 7 teraz dłużej i nie widziałam, żeby cos takiego było. Około 3 lat kiedy już nie pije z piersi można tym bardziej podać wodę zamiast jedzienia jeśli w dzień je już pełnowartościowe posiłki.

Do góry