reklama
Kaamilaaa
Fanka BB :)
Bo to przeżyłam. Jeszcze godzina i moje dziecko może by nie przeżyło. Była sina... To trwało zbyt długo. Jeśli nie miałaś CC to nie masz porównania. Ja miałam 2w1 i nigdy więcej się na to nie pisze. Jeśli mija parę godzin po cewniku i oksytocynie, a lekarze czekają na godzinę kiedy zjedzą obiad i zaplanują sobie cesarki to dla mnie dno. Następnym razem zapłacę i tak to wygląda w Polsce. Myślę, że miałyśmy dużo szczęścia.
Porównania może nie mam ale wiem czego bym nie chciała [emoji6]
U ciebie cc było konieczne i to nie podlega dyskusji, a lekarze powinni szybciej zrobić cc a nie czekać na ostatnią chwilę... Taka prawda że w Polsce jak nie zapłacisz albo nie trafisz na normalnych lekarzy to jest ciężko.
Kaamilaaa
Wiesz dla mnie jest chore to że u nas nie ma wyboru... Uważam że każda kobieta powinna sama decydować czy chce rodzic sn czy woli cc. A nie ze kobieta pół ciąży zamartwia się czy dostanie skierowanie na cc bo panicznie boi się sn i czy go jej lekarz w szpitalu nie podważy i nie każe jednak rodzic naturalnie.Kazałam wezwac lekarza po 5 godzinach. Przyszedł i powiedział, że może mi wyjac cewnik, ale rano będzie musiał dać oksy( 6 godz) bo takie przepisy i mnie rozerwie ból X10. Godzi się Pani ???.... No nie... Dlatego o czym tu mowa.
Moja mała wieczorem od jakiegoś czasu zaczęła przystawiać mi czoło do czoła : maaamooo mammooo piciuuu . Oczywiście po którymś razie kiedy już dalam ignoruje. No i się zaczęło : mamuuusiu daj piciu... Proszę... I ja wtedy na jednej nóżce biegnęA ja wam powiem że u nas od początku roku duża zmiana nastąpiła. Daga w dzień nie pije już mleka, a od 5dni równiez nie chce do wieczornego usypiania... Zostały nam karmienia nocne.
Ogólnie mam czasami ochotę wystrzelić ją w kosmos, to jest taki mały nerwus, te jej rzucanie się na podłogę w złości itd to masakra... Ale zaczyna być taka bardziej kumata, zaczęła słówka niektóre powtarzac (nie jakoś dużo w porównaniu do innych dzieci no ale i tak wydaje mi się to spoko), można się z nią dogadać jak np proponuję jej 2 różne opcje na obiad pytam czy chce X odpowiada NIE, to może Y odpowiada yhymmm [emoji1787]
Ale i tak najlepsze jest jak sama co chwilę podbiega się przytulić i dać buziaka [emoji3448]
Jeśli chodzi o jedzenie karmię o 20 i do rana nie je. To już nie jest zdrowe dla zębów i nie tylko. dorośli też nie jedzą w nocy. Warto powoli odzwyczajać.
Ostatnia edycja:
Ale nie wiesz czego bys nie chciała nie miałaś. To jest bardziej lęk psychiczny.Porównania może nie mam ale wiem czego bym nie chciała [emoji6]
U ciebie cc było konieczne i to nie podlega dyskusji, a lekarze powinni szybciej zrobić cc a nie czekać na ostatnią chwilę... Taka prawda że w Polsce jak nie zapłacisz albo nie trafisz na normalnych lekarzy to jest ciężko.
CC na życzenie nie jest dobre jeśli chodzi o badania naukowe. To wszystko nie jest gotowe. Chciałabym, żeby się zaczęło naturalnie z możliwością CC w każdej chwili. Jeśli nie ma takiej możliwości to wiadomo, że pozostaje sztywny termin...Wiesz dla mnie jest chore to że u nas nie ma wyboru... Uważam że każda kobieta powinna sama decydować czy chce rodzic sn czy woli cc. A nie ze kobieta pół ciąży zamartwia się czy dostanie skierowanie na cc bo panicznie boi się sn i czy go jej lekarz w szpitalu nie podważy i nie każe jednak rodzic naturalnie.
Kaamilaaa
Moja mała wieczorem od jakiegoś czasu zaczęła przystawiać mi czoło do czoła : maaamooo mammooo piciuuu . Oczywiście po którymś razie ignoruje. No i się zaczęło : mamuuusiu daj piciu... Proszę... I ja wtedy na jednej nóżce biegnę [emoji14]
Jeśli chodzi o jedzenie karmię o 20 i do rana nie je. To już nie jest zdrowe dla zębów i nie tylko. dorośli też nie jedzą w nocy. Warto powoli odzwyczajać.
No ja nie mam zamiaru odzwyczajać póki co od nocnego karmienia, w dzień i wieczorem sama się odstawiła więc i z czasem nocne odstawi. [emoji6]
Może jak się kiedyś odstawi to i nocki całe przespi, póki co kilka razy dopiero się to zdarzyło [emoji38]
Chociaż od kilku dni zaczęły się bóle wzrostowe więc przespane nocki to gdzieś tam daleeeeko są [emoji12]no to tym bardziej nie miałabym sumienia zabierac jej nocnego karmienia terax
Ale nie wiesz czego bys nie chciała nie miałaś. To jest bardziej lęk psychiczny.
No i ja doskonale wiem że to jest mój lęk i mam nadzieję nigdy nie być zmuszona by z nim stanąć oko w oko [emoji6]nikt mnie nie przekona że cc nie jest takie straszne bo dla mnie jest i tyle.
Bóle wzrostowe ? A czy dzieci na mm tego nie mają ?No ja nie mam zamiaru odzwyczajać póki co od nocnego karmienia, w dzień i wieczorem sama się odstawiła więc i z czasem nocne odstawi. [emoji6]
Może jak się kiedyś odstawi to i nocki całe przespi, póki co kilka razy dopiero się to zdarzyło [emoji38]
Chociaż od kilku dni zaczęły się bóle wzrostowe więc przespane nocki to gdzieś tam daleeeeko są [emoji12]no to tym bardziej nie miałabym sumienia zabierac jej nocnego karmienia terax
No i ja doskonale wiem że to jest mój lęk i mam nadzieję nigdy nie być zmuszona by z nim stanąć oko w oko [emoji6]nikt mnie nie przekona że cc nie jest takie straszne bo dla mnie jest i tyle.
Kaamilaaa
Co ma mm do tego? Każde dziecko może mieć... Moj starszy też miał ale trochę później bo około 3lat.Bóle wzrostowe ? A czy dzieci na mm tego nie mają ?
reklama
Jestem ciekawa czy to zależne od dziecka czy od metody karmienia... Bo dla mnie od 6 miesiąca nie jadła w nocy od 23 do 7 teraz dłużej i nie widziałam, żeby cos takiego było. Około 3 lat kiedy już nie pije z piersi można tym bardziej podać wodę zamiast jedzienia jeśli w dzień je już pełnowartościowe posiłki.Co ma mm do tego? Każde dziecko może mieć... Moj starszy też miał ale trochę później bo około 3lat.