reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Brała któraś z Was tabletki antykoncepcyjne? Ja brałam, ale już kilka lat wstecz więc nie pamiętam jak to było, teraz biorę drugie opakowanie Vibinu i kojarzyło mi się, że śluz powinien być cały czas "niepłodny", a ja w trakcie brania tabletek mam normalnie "płodny", możliwe, że tabletki nie działają prawidłowo ?

reklama
Biegające cudo [emoji3531] właśnie obawiam się jak będzie wyglądała pogoda nad morzem [emoji1751]Super !!! Przypomnij mi ile Filip ma ? On jest z kwietnia dobrze pamiętam ? My mamy teraz od miesiąca taki kryzys z jedzeniem, że nie wiem czym on żyje, zamówiłam właśnie książkę "Moje dziecko nie chce jeść" może trochę mi przestawi myślenie i nie będę biegała za nim z mlekiem czy owocami :/ ale robię obiady (osobno bo ma alergię) i wyrzucam do kosza więc serio chce się płakać :/ Oni sami nie widzą jak się mają je często źle, rzadko źle, karmisz na żądanie nie dajesz odpocząć żołądkowi, trzymasz się przerw to mówią, że dziekco to nie tabelka [emoji1751]
Skończył 14mcy . Jest z 30 kwietnia. Z jedzeniem u nas tez ciut słabiej ale idą dwie górne czwórki... Owoce i serki pochlania.. zupki zje ale bez szalu a wszelkimi placuszkami i naleśnikami bawi sie.. zjada ale mnostwo zabawy z tym ma.

Ostatnia edycja:
Brała któraś z Was tabletki antykoncepcyjne? Ja brałam, ale już kilka lat wstecz więc nie pamiętam jak to było, teraz biorę drugie opakowanie Vibinu i kojarzyło mi się, że śluz powinien być cały czas "niepłodny", a ja w trakcie brania tabletek mam normalnie "płodny", możliwe, że tabletki nie działają prawidłowo ?
Jednoskładnikowe trzeba bardzo pilnować godzin brania. Nie można sobie pozwolić na przerwę taka jak przy dwuskładnikowych. Jeśli bierzesz regularnie, nie zapijasz sokami cytrusowymi, ziołami np dziurawiec , bez wymiotów czy biegunek albo nie bierzesz z innymi lekami to bym się nie martwiła.

Tak powstala moja Jula.. sok grejpfrutowy czasem nawet piwo pilam.. plus grypa tzw jelitowka w miedzyczasie.. bedac w ciazy wciaz wyniotowalam itp.. pediatra mnie badala pod kątem wyrostka a badala mnie pediatra bo na czesci doroslej nie bylo miejsc zeby mnie przeniesc wiec jako 21 latla wciaz chodziłam do pediatry 🙈🙈 przystalo na tym ze mam nawrot jelitowki.. a to byla ciaza😂😂😂 i ja nadal bralam leki na te grype.. bralam nadal tabsy anty yasminelle ale lekarz powiedzial ze nic zlego sie od nich nie wydarzy...
Z tym grejpfrutowym to tylko jak się popiję tabsa, a ogólnie można normalnie pić. Co do alkoholu, nie wpływa w zaden sposób jeśli nie powoduje wymiotów. Jelitowy to problem, jeśli 3h po połknięciu to spoko, jak wcześniej jest jazda to trzeba druga .. Ja już z tymi pigulami też się namęczyłem. Ale nigdy więcej.

Z tym grejpfrutowym to tylko jak się popiję tabsa, a ogólnie można normalnie pić. Co do alkoholu, nie wpływa w zaden sposób jeśli nie powoduje wymiotów. Jelitowy to problem, jeśli 3h po połknięciu to spoko, jak wcześniej jest jazda to trzeba druga .. Ja już z tymi pigulami też się namęczyłem. Ale nigdy więcej.
Ja bardzo duzo grejpfrutowych sokow pilam .. ten sok byl mi zawsze i wszedzie.. w nocy jak pic sie chcialo.. do obiadu
. Kazdy lek sokiem popijalam.. ale nikt nigdy nie mówił mi o tym ze nie wolno.. dopiero jak zaszłam w ciążę i ginekolog robil wywiad to mu powiedziałam jak skoro biore tabletki.. zaczal mnie wypytywac o godziny brania tabletek, o wlasnie forme popijania.. choroby itp..nie chcial mi uwierzyć ze jestem tym 0,2%.. i uznal ze zle bralam... Owszem zdarzaly sie nieraz sytuacje ze zamiast o 19 wzięłam o 23.. nie pominelam zadnej .. ale mimo przerażenia wiedzieliśmy ze damy rade... Ze chcemy.. i na pewno w tabsy nigdy więcej juz się bawić nie bede.

Malinka gratulacja dla Filipka i dla mamy [emoji7] no to już jak już się odważył na pewnie chodzenie to za chwilę będzie biegał. Mój syn też ruszył jak miał 14 m-cy [emoji6]
Skończył 14mcy . Jest z 30 kwietnia. Z jedzeniem u nas tez ciut słabiej ale idą dwie górne czwórki... Owoce i serki pochlania.. zupki zje ale bez szalu a wszelkimi placuszkami i naleśnikami bawi sie.. zjada ale mnostwo zabawy z tym ma.

Cześć dziewczyny 😀
Zawsze marzyłam żeby dołączyć do grupy typu „udało się” 😀 i po cichutku się cieszę...
Rok starań ze stymulacja niereagowanie na żadne ale to żadne leki endo w opłakanym stanie 2 mm, PCOS. Brak miesiączek i brak jakichkolwiek jajeczek. Ale słuchajcie😀
Dokładnie w 26 czerwca nagle okazało się ze mam rano śluz płodny tzn tak mi się wydawało bo nigdy go nie miałam (przez 11 lat antybralam i to był błąd) dzwonię do mojej gin i powiedziała żeby na usg iść... jakie było moje zdziwienie gdy się okazało ze pęcherzyk ma 27mm i to w moje urodziny, możliwe ze już za duży ale jest wiec to już postęp. Lekarka szybko pędem kazała mi brać zastrzyk na pęknięcie. 29 okazało się ze pękł 😀 Luteina 2xdziennie...starania były.. 13 dni po zastrzyku moja beta wynosi 49.68 😀 boje się do końca cieszyć bo może to resztki po zastrzyku (utrzymuje się hcg do 10-11 dni ale różnie to bywa) Ale chyba za duża jak na resztki... dzisiaj idę sprawdzić czy rośnie😀 trzymajcie kciuki bo jak lekarka mówiła ze z beznadziejnej mojej sytuacji mamy aż taki progres to może w moje urodziny zrobiliśmy wymarzony prezent na lata ❤️❤️

Przy takiej becie i tyle dni pi zastrzyku to na pewno nie mogą być resztki ;) gratuluję 😁

Dziewczyny, zaczynalo Wam cieknąć mleko już w ciąży? Jeśli tak, to jak wcześnie Wam sie zaczęły takie epizody?
Ja dziś musialam w nocy zmieniać koszulkę, bo obudziłam się ze świeżą, mokra plama na pół cycka 🙄.

Dziewczyny, zaczynalo Wam cieknąć mleko już w ciąży? Jeśli tak, to jak wcześnie Wam sie zaczęły takie epizody?
Ja dziś musialam w nocy zmieniać koszulkę, bo obudziłam się ze świeżą, mokra plama na pół cycka [emoji849].
U mnie od 17 tygodnia do samego końca tak ciekło... Podobno to o niczym nie świadczy, ale miałam i mam bardzo dużo mleka[emoji6]Bliźniaki bym spokojnie wykarmila[emoji6] więc może i u ciebie to dobrze wróży [emoji6] a rozmiar biustu przed ciąża miałam takie malutkie, malutenkie B[emoji39][emoji6]

reklama
Ja dziś musialam w nocy zmieniać koszulkę, bo obudziłam się ze świeżą, mokra plama na pół cycka 🙄.
Zdarza sie zdarza. Mi jakos kolo 30tc tez się zdarzalo raz na jakis czas.. raz mocniejsza plamka raz mniejsza..

Do góry