reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

W ogóle termometr mi nie dojdzie. Może zacząć takim normalnym? Z jednym miejscem po przecinku?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Trochę się to mija z celem...

Dziewczynki mam pytanie - moze głupie... No, ale nie znam sie na szyjce.... czy przed owu i po owu jak zachowuje sie szyjka ?

Bo teraz przy kąpaniu sprawdziłam i mam taka jak przy @ nisko jakby, ale tez nie jestem tego pewna w 100% bo nie mam pojęcia jak jest np inaczej :-)
wrzucałam niedawno grafikę, a @gabrika opis, ale już nie odkopie :)

Nie będę chyba w stanie nigdy tego sie nauczyć :-) po prostu temat mi nie leży :-) nie umiem i chyba nawet nie chce tego robić :-)
Ja to olewam [emoji12]

Ja to mam chyba za krótkie palce bo nigdy nic nie wyczuwam [emoji2]
Okres oznacze chyba na jutro bo chyba dzos się nie rozkreci.
Powiem wam że takie sytuacje jak poronienie naprawdę pokazują jaki jest wasz związek. Ja wiem ze na mojego męża mogę liczyć chyba w każdej sytuacji.
Przyszłam teraz z pracy zaryczana mąż się pyta o co chodzi. Powiedziałam mu ze okres dostałam. Zapytał się mnie czy to źle. Odpowiedziałam że dobrze ale smutno bo to już taki definitywny koniec. Tylko mnie przytulil powiedział że bedize dobrze i sobie poradzimy. Zrobil mi herbatke, otulil kocykiem i wlaczyl nasz serial. Jak ja go kocham[emoji173]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
I tak powinien się mąż zachować [emoji8] jeszcze będziecie mieli dzidziusia :)

Mnie od kilku dni brzuch na @ boli, jakieś bóle napadowe , strasznie drażni mnie ten cykl. Wszystko poprzestawiane i jeszcze sie źle czuje. Nie wiem dziewczyny, jak wy dajecie rade przy cyklach 50cio dniowych. Mnie 30 wkurza. Ostatni byl 26 dni. Chociaż jakby nie było starań to i co 100 dni @ może być hehe.
Kobietki dzisiaj mam taką nockę, że nie będzie 3h snu ciągłego, co z mierzeniem temperatury w takim wypadku?? Chyba nie mierzyć co?? Bo będzie przeklamane.
Mnie też kilka dni już ćmią jajniki, dzisiaj brzuch mnie trochę pobolewał.

Jak ładnie :) zazdroszczę, przy mnie wszystkie kwiatki umierają życiem tragicznym, nie mam ręki :(

Dzień dobry z rana.... jestem po mierzeniu temperatury i zobaczcie.... Ovia tez mowi, ze jest po......
To teraz czekamy :)

Ja powinnam mieć owulke w środę ale test pokazał ze nie jeszcze , nawet nie mrugal ze sie zbliża także jutro muszę zmierzyć tempke bo nie wiem co sie dzieje

Sent from my iPad using Forum BabyBoom
Może się opóźni? A który masz dziś dc?

Na ten moment wyglada ze byla w wielkanoc 16go[emoji195][emoji195][emoji195]moze bedzie z tego jakis kroliczek[emoji1364][emoji2]fajnie obstawiona[emoji106]

U mnie tez polnoc dochodzi, jutro mam wizyte I pustke w głowie o co zapytać, chyba juz nie myśle o takiej godzinie[emoji849]

Miłego dnia Kobitki[emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Czekam na wieści! :)

@Lanvin, jak temperatura???
U mnie dziś 9dpo, poszła znowu w górę :) lutealna trwa 15 dni, więc pewnie w piątek lub sobotę zacznie już spadać...

1492498146-aaaaaa.png

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
święta, święta i po świętach ufff
bilans- dwa pytania o ciążę- nie tak źle, choć pewnie przez ograniczoną liczbę osób, z którymi się widzieliśmy
@ jakaś wredna, bolało już kilka dni przed jak nigdy i nadal pobolewa, plus sensacje jelitowe co rano też w tym czasie, plecy bolą itd

można mnie wpisać w tabelkę z kolejnym cyklem i @ na 13.05

A ja wczoraj wieczorem miałam awarię :( goliłam nogi pod prysznicem i w pewnym momencie podniosłam rękę z maszynka zamaszystym ruchem i uderzyłam nią w mały palec u lewej ręki i pół paznokcia mi odpadło...[emoji33][emoji33][emoji33] nie wiem jak to zrobiłam, ale krew się lała, o mało nie zemdlalam, tak na krew reaguje... Okropne, kilka razy opatrunki zmieniałam, nie chciała przestać lecieć.. Ble.

qdkkj44j6bi2vbec.png

Hej Dziewczyny :)

Sorki za długie nieodzywanie się, ale przyplątało się parę rzeczy :( miałam problemy z oczami - chyba zapalenie spojówek i niestety nie mogłam przez dłuższy czas patrzeć w jakikolwiek ekran :( masakra nikomu nie życzę. Teraz siedzę w pracy z nogą na krzesełku bo parę dni temu upadłam i mam jakiś uraz kostki - spuchnięta i boli :(
Niestety nie nadrobię Was w całości :( coś mnie ominęło istotnego? Któraś zobaczyła upragnione dwie kreseczki w ostatnim czasie? Która testuje niedługo? @Lanvin jak temperatura ?

U mnie cykl znów długi i chyba dłuższy niż poprzedni :( poprzedni trwał 46 dni a ten będzie około 48 dni i to z dongiem :p
Poniżej wykres. Owulacja niby w 35 dc ale w ogóle jej nie poczułam ( śluzu jakoś tak mało i te testy owulacyjne też jakoś kiepsko wychodziły ) - zgłupiałam :p I przytulanki też kiepsko :(

upload_2017-4-18_8-55-24.png

Załączniki

• upload_2017-4-18_8-55-24.png
    upload_2017-4-18_8-55-24.png
    10,5 KB · Wyświetleń: 613
Hej Dziewczyny :)

Sorki za długie nieodzywanie się, ale przyplątało się parę rzeczy :( miałam problemy z oczami - chyba zapalenie spojówek i niestety nie mogłam przez dłuższy czas patrzeć w jakikolwiek ekran :( masakra nikomu nie życzę. Teraz siedzę w pracy z nogą na krzesełku bo parę dni temu upadłam i mam jakiś uraz kostki - spuchnięta i boli :(
Niestety nie nadrobię Was w całości :( coś mnie ominęło istotnego? Któraś zobaczyła upragnione dwie kreseczki w ostatnim czasie? Która testuje niedługo? @Lanvin jak temperatura ?

U mnie cykl znów długi i chyba dłuższy niż poprzedni :( poprzedni trwał 46 dni a ten będzie około 48 dni i to z dongiem [emoji14]
Poniżej wykres. Owulacja niby w 35 dc ale w ogóle jej nie poczułam ( śluzu jakoś tak mało i te testy owulacyjne też jakoś kiepsko wychodziły ) - zgłupiałam [emoji14] I przytulanki też kiepsko :(

Zobacz załącznik 803040
Już się martwilam, że się nie odezwiesz :( wykres dodałam wyżej, dzisiaj 9dpo. Ty bierzesz nadal donga? Nie wiem, czemu Ci nie skrócił cyklu, mi o 10 dni owu przyspieszył. A co do zapalenia spojówek, to bardzo współczuję, raz miałam, okropne...

A u Ciebie na wykresie spadek jednego dnia, może implantacja? :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Już się martwilam, że się nie odezwiesz :( wykres dodałam wyżej, dzisiaj 9dpo. Ty bierzesz nadal donga? Nie wiem, czemu Ci nie skrócił cyklu, mi o 10 dni owu przyspieszył. A co do zapalenia spojówek, to bardzo współczuję, raz miałam, okropne...

A u Ciebie na wykresie spadek jednego dnia, może implantacja? :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

No już teraz jak mi ovu wyznaczył owulację to już nie, ale jak miałam ten spadek wczoraj to myślałam że owulacji nie było więc wzięłam jeszcze wczoraj donga. Mam nadzieje że nie zaszkodzi :( Ten cykl jest pierwszym z dongiem więc może następny będzie lepszy :) u Ciebie też chyba pierwszy cykl z dongiem był długi a drugi już krótszy ?

W zeszłym cyklu też miałam spadek w 4 lub 5 dpo więc się nie nakręcam :p Ale u Ciebie za to imponujący wykres - trzymam kciuki :)

No już teraz jak mi ovu wyznaczył owulację to już nie, ale jak miałam ten spadek wczoraj to myślałam że owulacji nie było więc wzięłam jeszcze wczoraj donga. Mam nadzieje że nie zaszkodzi :( Ten cykl jest pierwszym z dongiem więc może następny będzie lepszy :) u Ciebie też chyba pierwszy cykl z dongiem był długi a drugi już krótszy ?

W zeszłym cyklu też miałam spadek w 4 lub 5 dpo więc się nie nakręcam [emoji14] Ale u Ciebie za to imponujący wykres - trzymam kciuki :)
A to mi się pomyliło, że to drugi cykl :) tak, to mój drugi i już krótszy :) pewnie jedna tabletka nie zaszkodzi, nie martw się :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Witam wszystkich :)

U mnie bardzo ładnie słonecznie ale tylko jeden stopień temperatury

Lanvin to kiedy planujesz testować? :-)

StorAnia fajnie ze wróciłaś i nie chcemy nawet słyszeć o poddawaniu!

Marc trzymam kciuki żeby ten cykl z przerwami w mierzeniu okazał się trafiony :-D

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkich :)

U mnie bardzo ładnie słonecznie ale tylko jeden stopień temperatury

Lanvin to kiedy planujesz testować? :-)

StorAnia fajnie ze wróciłaś i nie chcemy nawet słyszeć o poddawaniu!

Marc trzymam kciuki żeby ten cykl z przerwami w mierzeniu okazał się trafiony :-D

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Hehehhe :-) Hehehe :-)

Dla informacji :-) naprawiłam swój stary termometr :-D bo ta ciesz w środku sie rozpołowila, wiec włożyłam go do cieplej wody i sie naprawiło :-) ciecz sie złączyła :p

reklama
A to mi się pomyliło, że to drugi cykl :) tak, to mój drugi i już krótszy :) pewnie jedna tabletka nie zaszkodzi, nie martw się :)

qdkkj44j6bi2vbec.png
Mam nadzieje że nie zaszkodzi ale ich wzięłam w sumie więcej niż jedną :( chyba 4 :( jak w czwartek miałam owulację ( według oviu ) to wzięłam jeszcze w piatek jedną w niedziele jedną i wczoraj dwie :( no nic gdzieś czytałam że dong pomaga również w ewentualnej implantacji :)

Do góry