reklama
Dobrze kochana dziękuję ...lekko nie jest, ja drobna babeczka ...czuję już powoli, że będę miała swoją drogę krzyżową na najbliższe pół roku ...bardzo mnie już boli skóra, która aż się błyszczy od napięcia ...
Dzieciaczki zdrowe, bo jak złapałam grypsko to poszłam do lekarza sprawdzić czy im nie zaszkodziło przypadkiem ... rosną, że hej. Troszkę młodsi są od obecnego terminu, wychodzi na 7t2i3dzień. Mają po 1.4cm i 1.8cm ..czy jakoś tak, bo mierzył od niechcenia ....wczoraj pierwszy raz dał mi posłuchać bicia ich serc ...strasznie się rozbeczałam, aż się lekarz na mnie patrzył jak na wariatkę ..ale siurek nigdy baby nie zrozumie To co mu się dziwić
Proszę:
Zobacz załącznik 792791
A co tam u Cię żabcia ? Clo już łykasz ?
O ooo ja jakie piękne bąbelki [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Dużo zdrówka Wam życzę, rośnijcie sobie w spokoju. Z tego samego dnia są czy przesunięty, któryś bąbelek?
Moja mama zawsze mi mówiła, że czysty smalec jest dobry na skórę, może spróbuj?
Czyli pękają ok.20mm? To nie za szybko? Zawsze mi się wydawało, że bliżej 24, ale mogę nie mieć racji
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Oj tam najwyżej zda poprawkę[emoji1]tz.egzaminu. Okazji nie można marnować[emoji6]powiedz że przerwy w nauce wskazane. Przecież to nie ciężka wielogodzina praca tylko jakieś 30 minut przyjemności[emoji6]
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się zepnie to i w kwadransik akademicki zdąży [emoji6][emoji23][emoji23][emoji23]
magoo
Fanka BB :)
dobry, z tego co pamiętam Lux robiła Nordtest w szczęśliwym cyklu. Zresztą - jak ma się udać to każdy test jest dobry - jak nie to nawet najlepszy pokaże biel... ale o kilku dziewczyny pisały, że pokazały fałszywy pozytyw, zresztą ja też tak ostatnio miałam z testem "maluszek" i "quixx". ale o nord same pozytywy byłyMiśki, a co sądzicie o Nordtest? Dobre to? Bo znalazłam na Allegro za 2,99 :-)
Lanvin
Dlatego pytam, bo nie chcę takich sytuacji, a tak zamówię sobie większą ilość i będą czekać na swoją kolej :-)dobry, z tego co pamiętam Lux robiła Nordtest w szczęśliwym cyklu. Zresztą - jak ma się udać to każdy test jest dobry - jak nie to nawet najlepszy pokaże biel... ale o kilku dziewczyny pisały, że pokazały fałszywy pozytyw, zresztą ja też tak ostatnio miałam z testem "maluszek" i "quixx". ale o nord same pozytywy były
A testy owu prócz Facelle jakie używacie??
Bulbasek
Ja robiłam wieczorem i najlepiej o stałej porzeDziewczyny,czy o tej godzinie mogę już zrobić test owulacyjny? U mnie 12 dc, rano były przytulanki...
magoo
rozumiem Twoje zdanie, ja jednak chciałabym móc zostać z maluszkiem w domu do 3 lat i nie mieć z tego powodu problemów z zapłaceniem rachunków. Po takim stwierdzeniu pada często zdanie - jak cię nie stać to nie miej więcej dzieci... cóż, gdyby moja sytuacja była inna to pewnie poczekałabym z kolejnym dzieckiem kilka lat - ustabilizowałabym sytuację zawodową, ale ja już nie mam kilku lat. nie wiem, czy mam kilka miesięcy. I choć to może trudne do zrozumienia - uważam, że w tym momencie mam prawo korzystać z ubezpieczenia, które opłacałam przez wiele lat. A poza tym - inwestuję w swoje dzieci, pracuję na ich utrzymanie, a one kiedyś będą utrzymywać tych, którzy teraz nie chcą mieć dzieci - bo to kosztuje, bo zobowiązania, bo bawić się nie można... czy to jest sprawiedliwe? Stany są wyjątkowo złym przykładem bo tam w większości nie ma w ogóle obowiązkowych ubezpieczeń. A ze mnie co miesiąc zus zżyna kilka dobrych tysięcy. Więc dlaczego nie mam w zamian żądać ubezpieczenia na czas opieki nad dzieckiem? Przy pierwszym nie skorzystałam z ubezpieczenia w ogóle - po 4 miesiącach musiałam wrócić do pracy. Przy drugim również - po 5 miesiącach. Przy trzecim powinnam była wrócić do pracy po roku. A składki płacę już 20 lat... I nigdy nie należałam do leniwych - zawsze ogarniałam 1,5 - 2 etaty, pracowałam 12-14 godzin na dobę. Podejrzewam, że zapłaciłam już więcej składek, niż większość ludzi na emeryturze przez całe swoje życie. A chcę tylko możliwości sprawowania opieki nad moim dzieckiem do 3 lat. To dużo?Dokładnie ... ja tez pracuje w międzynarodowym środowisku i dopiero mając możliwość rozmów z różnymi ludźmi w tym temacie uświadomiła mi jak w pl matki mają dobrze jeśli chodzi o pierwszy rok życia dziecka...dlatego spróbujmy dostrzec również pozytywy i nie zastanawiajmy się jak powinno być ...
I ja również nie wyobrażam sobie aby mój mąż pracował po 12h albo na ileś etatów aby rodzinę utrzymać ... bo taki jest streotyp.
A tak btw nienawidzę jak ktoś mówi 'poświęcenie dziecku = szczęśliwa rodzina' To nie jest obiektywna opinia. Ja uważam, że szczęśliwi rodzice = szczęśliwe dziecko i w efekcie szczęśliwa rodzina. A każdy ma swoją receptę na szczęście [emoji6]
Dobra idę właśnie pielęgnować moje i szuuu szuuuu z rodzinka na stok [emoji274] [emoji1] ... I pracuję właśnie po to aby delektować się później takimi chwilami [emoji7] [emoji41]
Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
bertha
Wiesz, to nie tak ze usg wykryje wszystkie zrosty. Ale niektóre - moze te większe, moze akurat odpowiednio ułożone można na usg znaleźć. Zreszta nawet kiedyś mi gin pokazywał jak bolą te zrosty, tym drągiem od usg dotykając miejsca gdzie jest zrost - mówi zobacz, teraz bedzie cie bolec, i bolało. A np jak dotykał miejsca gdzie jest np jajnik to noc nie bolało. I tak mi wskazał gdzie mam te zrosty.Jest kilka badan, najpopularniejsze to laparoskopia i histereskopia bo mozna od razu wtedy zdiagnozowac i usunac zrosty. Jest jeszcze np. kontrast + rentgen ale to wiaze sie z czekaniem na wynik przeswietlenia i przy stwierdzeniu zrostow trzeba miec kolejny zabieg. Betha mowi, ze u niej na USG widac ale nigdzie w necie nie widzialam aby byla to metoda diagnostyczna.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale oczywiście pewnie metoda diagnostyczna zrostów usg nie jest..
pytanie czego oczekujesz od gina - chcesz skierowanie na laparoskopię (to kolejna operacja)? Czy zeby jakimiś lekarstwami leczenie wprowadził jesli juz na usg przyuważy zrosty.
Zastanawiam sie jak histeroskopia sie diagnozuje zrosty. Przeciez jesli dobrze rozumiem histeroskopia to badanie poprzez szyjkę macicy, wewnątrz macicy. A zrosty sa głównie/jedynie na zewnątrz macicy, ewentualnie w jajowodach, ale to juz jak jest endometrioza. To jak histeroskopia moze do tych zewnętrznych dotrzeć?
Pamiętaj ze zrosty to nie oznacza od razu endometriozy. Moze te rzeczy ktore czytałaś straszne to bardziej tyczą sie endometriozy zaawansowanej. Ale zrosty tez tworzą sie u kobiet bez endometriozy, np chociażby po łyżeczkowaniu, czy każdej innej operacji.
--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
reklama
NeSSi
Moderatorka
Wychodzi 1 dzień różnicy ...do góra 2, bo niezbyt precyzyjnie je mierzył. Za smalec podziękuję bo i bez tego kot za mną bez przerwy łazi ...jestem dla niego jak kaloryfer Wolę zatem nie wiedzieć co byłoby jakbym się smalcem ''potentegowała'' Jeszcze by mnie zaczął żywcem jeśćO ooo ja jakie piękne bąbelki [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Dużo zdrówka Wam życzę, rośnijcie sobie w spokoju. Z tego samego dnia są czy przesunięty, któryś bąbelek?
Moja mama zawsze mi mówiła, że czysty smalec jest dobry na skórę, może spróbuj?
Czyli pękają ok.20mm? To nie za szybko? Zawsze mi się wydawało, że bliżej 24, ale mogę nie mieć racji
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
magoo - nie załamujemy się ...co Nas nie zabije to ......
Trzeba walczyć do utraty tchu jak komornik o meblościankę!