reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ja też nażarta. Kaszanę wsunęłam z ostrym sosem i ogórem kiszonym [emoji848]. Nic innego nie było na szybko. Najlepsze.

Teraz mam ochotę na słodkie [emoji16].

Ale się nazarlam! Zara chyba haftne. Zjadłam dwa filety z dorsza i pol kilo buraków z cebulka
W razie jakbym jutro histeryzowała, ze robię czerwona kupkę albo siusiu to przypomnijcie mi proszę o tych buraczkach [emoji16]
Chyba zrobię żarcik staremu [emoji23][emoji16]
Ja prdl. ELKA moj stary to chyba czyta te Twoje wpisy o Twoim albo sie znaja! Jak go kur... dzisiaj nie zabije to sam zemrze na katarek

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png

@O’Hara Koniecznie, chcę Cię widzieć razem ze mną we wrześniu! I dwie krechy pod choinką, no cudnie!

@KatiNails Ja Ci życzę sierpnia, ale we wrześniówkach przyjmiemy Cię z otwartymi rękoma! Będzie doborowe towarzystwo!

Ja już po i w domku dochodzę do siebie jedząc pizze :)
Strzeliło mnie dzisiaj jak bardzo różni się polska służba zdrowia od brytyjskiej :) Bardzo na pozytyw :) Polip usunięty a ja zadowolona z narkozy :) Plamienia prawie nie mam - może dlatego że 2 dni temu mi się @ skończyła. Jedyne co mam to skurcze w całym podbrzuszu które dają wrażenie że chce mi się iść do toalety ale to tyle.

Ale opieka... dziewczyny - opieka miodzio :) O 7.45 wszystkie 5 łóżek oddzielonych pełnymi parawanami było zajęte przez pacjentki które miały zabiegi na rano. Ubranko do zabiegu na czystym łóżeczku do przebrania i zaczynamy: jedna pielęgniarka z wywiadem, potem kolejna z wywiadem i mierzeniem ciśnienia, temperatury i założeniem uciskowych podkolanówek do zabiegu (dostałam swój rozmiar imam je nosić do jutra do południa) oraz bronsoletek na łapkę i kostkę, lekarz z wyjaśnieniem procedur, znowu lekarz z papierkami i kolejnymi info, anestezjolog z pytaniami jak się czuję i czy zgadzam się na ew. transfuzję i inne procedury jakby coś poszło nie tak, drugi anestezjolog tłumaczący procedurę usypiania. I wreszcie 8.30 w kapciuszkach podreptałam jako pierwsza na salę anestezjologów - seria pytań i potwierdzeń czy mają dobrą pacjentkę, chwila śmieszków z anestezjologami i lulu - dalej nie pamiętam XD Na pooperacyjnej byłam 15 min z czego 10 min się brechtaliśmy z personelem i powrót na salę początkową. Dostałam gorącą czekoladę i ciasteczka i dużo wody do wypicia i mogłam wstać jak wypiłam wszystko. Mogłam się też przebrać w swoje ciuchy z powrotem. A o 12 mąż mnie odebrał - wróciliśmy spacerkiem i cała narkoza ze mnie spokojnie sobie zeszła. Najbardziej podobało mi się upomnienie pielęgniarki - "Dzisiaj mąż sprząta i gotuje - ty do wyrka i się opierdzielać" XD Wypis do łapki i pełno papierków jak mam to dzisiaj być grzeczna i się oszczędzać, co może się dzisiaj wydarzyć i jak mam reagować jakby coś było nie tak. Ale i tak najlepsi byli jedna pielęgniarka która uczy się polskiego i piegowaty anestezjolog który miał uśmiech aniołka :)
Swietnie! Oby teraz szybciutko wszystko sie wyrownalo.

Link do: STARACZKI 2017-na pw podaj:nick,imię,wiek,cykl,data.ost@,data.testu
qb3cj44j6cg72hqh.png

reklama
Do góry