reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Wcześniej już pisałam 2 lata. Do 3 miesięcy? tu jest tak ze rok musisz się starać aby wogole coś zaczęli robić.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie :) jeśli wszystko jest ok, to do 1 roku powinno się udać. Czasem się wszystko jest ok, a latami się nie udaje, bo tak dużo człowiek o tym myśli, że głowa blokuje.

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Oczywiście podstawa są badania i dobry lekarz który cię pokieruje. To że jestem młodą nic nie znaczy ja mam 25 2 lata staran za mną. Poronienie 2 miesiące temu. Ale walczę dalej. Tu dziewczyny nie pozwola tobie się załamac;)

Problem w tym ze tutaj nie istnieje cos takiego jak dobry ginekolog, nie interesuja ich badania. Powiedzieli mi ze wszystko jest dobrze i mam z tym zyc. Jak po 5 latach nam sie uda dopiero cos z tym zrobia. Tak uslyszalam od lekarza tutaj.. a jak juz test pozytywny to uwazaja cie za ciezarna od 12 tygodnia bo do tego czasu mozna porobic i ich to nie interesuje. 2 usg na caly okres ciazy naleza sie ciezarnej i 9 miesiecy wolnego z czym co miesiac mniejsza wyplata... tak ze kobieta ma wybor. Wolne w ciazy albo chwile przed porodem..

A wiec nowa staraczka wyjechala ponad 4 lata tamu z domu rodzinnego, jest w narzeczenstwie z anglikiem oraz ma male domowe zoo (dwa cocker spaniele i 5 koszatniczek ) ponad dwa lata staramy sie o malenstwo ale jakos sie nie udaje. Zaczelam stosowac clearblue monitor z nadzieja ze w koncu sie uda, czytalam ze kobieta udaje sie zajsc w upragniona ciaze do 3 miesiecy. Tak ze zobaczymy. Za tydzien testowanie. Zobaczymy jak monitor zda swoj pierwszy egzamin ☺ a wy dziewczyny jak dlugo sie staracie?
witaj :) w końcu się doczekasz
ja mam córkę o drugie staramy się od 1.5 roku, przez ten czas 3razy byłam w ciąży
dobry lekarz to podstawa i pozytywne nastawienie, ale możliwie bez nakrecania ;) o ile to możliwe

Problem w tym ze tutaj nie istnieje cos takiego jak dobry ginekolog, nie interesuja ich badania. Powiedzieli mi ze wszystko jest dobrze i mam z tym zyc. Jak po 5 latach nam sie uda dopiero cos z tym zrobia. Tak uslyszalam od lekarza tutaj.. a jak juz test pozytywny to uwazaja cie za ciezarna od 12 tygodnia bo do tego czasu mozna porobic i ich to nie interesuje. 2 usg na caly okres ciazy naleza sie ciezarnej i 9 miesiecy wolnego z czym co miesiac mniejsza wyplata... tak ze kobieta ma wybor. Wolne w ciazy albo chwile przed porodem..
Dziewczyny pisały właśnie ze tak też jest. Ale tylko wiara mam zostaje;)

Dlugo czas bylo u nas ze jak sie uda to bedzie. Ale juz chyba nie potrafie tak zyc jest to dla nas wazne. Boje sie, ze cos moze byc nie tak. Ponad dwa lata a ja nawet nie widzialam II na tescie.. przykro mi ze stravilyscie swoje malenstwa. Tutaj w ogole ciaza zajmuje sie polozna a nie ginekolog wiec jakos tak ciezko mi zaufac im wszystkim...

Dlugo czas bylo u nas ze jak sie uda to bedzie. Ale juz chyba nie potrafie tak zyc jest to dla nas wazne. Boje sie, ze cos moze byc nie tak. Ponad dwa lata a ja nawet nie widzialam II na tescie.. przykro mi ze stravilyscie swoje malenstwa. Tutaj w ogole ciaza zajmuje sie polozna a nie ginekolog wiec jakos tak ciezko mi zaufac im wszystkim...
Ciężko jest się wypowiadać mówię tu jest zupełnie inaczej:/

Może to jest właśnie Twoim problemem, czyli to, że za bardzo chcesz. Tutaj jest wiele przykładów tego, że dziewczyny starały się latami, a jak zajęły się czym innym, nie myslaly, to się udało :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Do góry