reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2015 : )

Dziewczyny bardzo dziękuję Wam za miłe przyjęcie. Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła zagościć na Waszej liście staraczek.
My przez prawie rok czasu z mężem cały czas myśleliśmy, kiedy tak naprawdę możemy się starać o maleństwo a kiedy nie i strasznie zaczęło nas to męczyć. Więc rok temu postanowiliśmy, że nie współżyjemy wtedy kiedy musimy, ale wtedy, kiedy mamy na to ochotę i tak to właśnie poczęliśmy Majeczkę. Oczywiście obserwację śluzu prowadzę by sprawdzić, czy dochodzi do owulacji i kiedy mogę spodziewać się @. Dodam, że mam PCO i cykle kompletnie nieregularne. Przynajmniej było tak przed porodem. Moja lekarka zakładała, że po porodzie będę musiała mieć wywoływany @, ponieważ nie będzie owulacji. A tu niespodzianka:tak:Sama zaobserwowałam u siebie śluz owulacyjny i usg to potwierdziło. Na ten @ musiałam czekać dość długo, bo przyszedł dopiero po prawie 2 miesiącach, ale przyszedł sam. Drugi dostałam po 37 dniach. Zobaczymy jak będzie teraz.

Lux jak tam Twoje starania???
Ewel działacie już???

reklama
Ewel, i kalendarzyk, i apke mam, i śluz obserwuje, i testy robie i inne cuda wianki.. ale w tym msc jak już dostaliśmy zielone światło na konkretne starania to jakoś się nie mogłam ogarnąć. Albo ten mój miał stresy w pracy i rozmijaliśmy się w domu. Ja wchodzę, on wychodzi..
No i normalnie jakoś tak teraz przegladam sobie to wszystko i tracę nadzieję. Na dodatek chyba leki na tarczycę przestają działać bo objawy ktore sie cofały zaczeły się nasilać..;/

Dziewczyny czy zdążyło się Wam kiedyś że mimo długotrwałego i urozmaiconego sensu facet nie kończy? Koleżanka zastanawia się czy jest dla niego mało atrakcyjna czy powinni pójść do seksuologa.
Co o tym myślicie?
U nas był taki problem. Ale okazało się, że mój Ł ma niedobór witamin i minerałów. Lekarz zalecił androvit ew. Dopper herz dla mężczyzn i kupę innych leków i po kłopocie nie ma śladu :)
Ewel-będę patrzeć na to dziecko i myśleć, jakby wyglądało tamto, czy byłby syn czy córka itd. Takich myśli nie da się uniknąć. Khadi-ja też uwielbiam wiosnę :)
Ja straciłam trójke dzieci, a gdy patrzę na Jagusię to takie myśli nie przejdą mi przez głowę. Gdybym donosiła pierwszą ciążę to nie mialabym Jagody. A niewyobrażam sobie życia bez mojej kruszynki. To ona miała być moim dzieckiem i cieszę się, że wybrała nas na swoich rodziców.
Jest beta!!!! PRZYRASTA :)
W czwartek 334,1 dziś 2065,0 :) :) :)
Pięknie!!! Gratuluję raz jeszcze [emoji7]
Witam Was dziewczyny
Z niektórymi z Was czasem spotykam się na innym forum więc co nieco o sobie wiemy.
Dla tych osób, które mnie nie znają napiszę kilka słów o sobie. Jestem mamą Aniołka. Moja córeczka Maja urodziła się 22 października zeszłego roku w 19 tygodniu ciąży. Niestety nie miała szans na przeżycie. Jest to dla nas bardzo bolesne przeżycie, ponieważ staraliśmy sie o to maleństwo prawie 4 lata. Gdybyście chciały przeczytać całą moją historię to podsuwam linka https://www.babyboom.pl/forum/pozeg...-majeczka-ur-22-10-2014-r-73020/#post11125194
Ja mam nadzieję że już w lutym zaczynam starania o dzidzie. Co prawda nie minęły 3 cykle od porodu i łyżeczkowania, ale jestem już w 2 cyklu i jak wszystko będzie dobrze to możemy zaczynać. W przyszłym tygodniu idę do lekarza wtedy wszystko będzie jasno. Teoretycznie moglibyśmy już zacząć starania, jednak wolę mieć pewność czy wszystko dobrze się zagoiło.
Trzymam kciuki za wszystkie starające się kobietki i głęboko wierzę, że w tym roku wszystkie będziemy szczęśliwe z pomyślnego obrotu spraw.
Witaj kochana. Ah nie wiem co napisać. Ciężko cokolwiek mi powiedzieć, ale wierzę że tym razem uda się donosić ciążę i będziecie szczęśliwymi rodzicami. Powodzenia.
Lux przejdzie mu szybko zobaczysz :tak:

No tak dla mnie to ciezki temat tym bardziej ze nie wiem co czeka mnie w poniedzialek...mam takiego meeeeega dola jak nigd
Zaciskam kciuki :tak: &&&&&

A ja dziś wogóle czasu nie miałam na forum. W poniedziałek przyjdą testy, ale zaczynam od poniedziałku za tydzień dopiero testowanko. Kupiłam też acard bo ostatnio zapominałam o nim [emoji58] [emoji32]

No nic i tak już pewnie śpicie więc się nie produkuję. @ u mnie nadal extra mocna. Idę spac. Dobranoc [emoji8]

Wysłano z mojego Lark FreeMe X 2 7 przy użyciu Tapatalka

hej hej! witam wszystkie staraczki!

u mnie od wczoraj szaleje @, ale w tym cyklu niczego innego się nie spodziewałam.. majdaczku wrzuć mnie proszę do poczekalni.. wrócimy do starań od maja

tyle chciałabym Wam napisać, ale padam z nóg.. musiałam sobie trochę zajęć nawymyślać, bo do maja jeszcze daleko, a ja nie należę do cierpliwych ;-)zapewniacie mi codziennie wieczorną lekturę i staram się być na bieżąco, ale na pisanie już sił nie mam.. w każdym razie cały czas cieszę się i smucę razem z Wami i mocno trzymam za Was wszystkie kciuki:-):-):-)

Witajcie dziewczynki, od mojej ostatniej wizyty napisalyscie 30 stron, nie mam szans Was nadrobic :no: przepraszam

Melduje tylko ze przeprowadzka w toku, dzis wymalowalismy salon kuchnie i jeden pokoj na gorze i jestem wyczerpana, i pewnie znow nie predko tu zajrze, mam nadzieje ze sie nie gniewacie :* jak tylko znajde chwilke to na pewno wpadne :*

Milka kiedy będziesz znać swoje tsh?/ Mam nadzieje, że mocno Ci spadło:) Przypomnij mi jeśli to nie problem jakie leki bierzesz??
Ja idę 26 na kolejne badanie :eek:

Milka kiedy będziesz znać swoje tsh?/ Mam nadzieje, że mocno Ci spadło:) Przypomnij mi jeśli to nie problem jakie leki bierzesz??
Ja idę 26 na kolejne badanie :eek:
Enej Kochana nie zauwazylam ze piszesz juz bym Ci dawno odpisala :)

Ja juz znam wyniki pisalam ale ze nie znalazlas tej wiadomosci w tym gaszczu stron to sie nie dziwie :-D
Spadło mi z 9,58 na 5,67 w 6 tygodni, i dopiero te 6 tyg sie lecze bo mialam przerwe bo zaniedbalam;) wiec ladnie organizm zareagowal na lek, a biore Letrox 50, mialam po 3 miesiacach przyjsc na kontrole ale bylam pewna ze trzeba mi zwiekszyc dawke bo kilka lat temu doszlam do 125-tki, w czwartek mam wizyte u endo to sie dowiem czy zwiekszamy dawke czy nie trzeba, bo dosc szybciutko spadlo, prawie o polowe ;)

trzymam za Ciebie kciuki! przypomnij ile masz teraz?

Milka TO SUPER:) leci w dół to dobrze;)
Ja teraz mam 4,99, tzn miałam w grudniu. Mi niby mówiła po 6 tyg a wyznaczyła datę najpóźniej do 5,02 a byłam po świętach.. Coś szybko ale nic. Pójdę tak czy siak, sprawdzę co ona powie;)
Jej mam nadzieję, że nasze problemy skończą się jak dojdziemy do tej magicznej 2,00 :) I wtedy szybko uda nam się zobaczyć dwie grube kreski na testach;)
Już tak mi się marzy...:)

reklama
Witam Was Kochane!!

Znowu jestem pierwsza :-D

Miłosz chyba będzie miał przedłużone ferie o tydzień. Jutro idziemy do lekarza bo temperatura utrzymuje się od piątku więc nie ma na co czekać no i tydzień szkoły z głowy:sad:

życzę miłej, spokojnej niedzieli

Do góry