reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Dziewczyny bardzo dziękuję Wam za miłe przyjęcie. Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła zagościć na Waszej liście staraczek.
My przez prawie rok czasu z mężem cały czas myśleliśmy, kiedy tak naprawdę możemy się starać o maleństwo a kiedy nie i strasznie zaczęło nas to męczyć. Więc rok temu postanowiliśmy, że nie współżyjemy wtedy kiedy musimy, ale wtedy, kiedy mamy na to ochotę i tak to właśnie poczęliśmy Majeczkę. Oczywiście obserwację śluzu prowadzę by sprawdzić, czy dochodzi do owulacji i kiedy mogę spodziewać się @. Dodam, że mam PCO i cykle kompletnie nieregularne. Przynajmniej było tak przed porodem. Moja lekarka zakładała, że po porodzie będę musiała mieć wywoływany @, ponieważ nie będzie owulacji. A tu niespodzianka:tak:Sama zaobserwowałam u siebie śluz owulacyjny i usg to potwierdziło. Na ten @ musiałam czekać dość długo, bo przyszedł dopiero po prawie 2 miesiącach, ale przyszedł sam. Drugi dostałam po 37 dniach. Zobaczymy jak będzie teraz.

Lux jak tam Twoje starania???
Ewel działacie już???

reklama
Ewel, i kalendarzyk, i apke mam, i śluz obserwuje, i testy robie i inne cuda wianki.. ale w tym msc jak już dostaliśmy zielone światło na konkretne starania to jakoś się nie mogłam ogarnąć. Albo ten mój miał stresy w pracy i rozmijaliśmy się w domu. Ja wchodzę, on wychodzi..
No i normalnie jakoś tak teraz przegladam sobie to wszystko i tracę nadzieję. Na dodatek chyba leki na tarczycę przestają działać bo objawy ktore sie cofały zaczeły się nasilać..;/

Dziewczyny czy zdążyło się Wam kiedyś że mimo długotrwałego i urozmaiconego sensu facet nie kończy? Koleżanka zastanawia się czy jest dla niego mało atrakcyjna czy powinni pójść do seksuologa.
Co o tym myślicie?
U nas był taki problem. Ale okazało się, że mój Ł ma niedobór witamin i minerałów. Lekarz zalecił androvit ew. Dopper herz dla mężczyzn i kupę innych leków i po kłopocie nie ma śladu :)
Ewel-będę patrzeć na to dziecko i myśleć, jakby wyglądało tamto, czy byłby syn czy córka itd. Takich myśli nie da się uniknąć. Khadi-ja też uwielbiam wiosnę :)
Ja straciłam trójke dzieci, a gdy patrzę na Jagusię to takie myśli nie przejdą mi przez głowę. Gdybym donosiła pierwszą ciążę to nie mialabym Jagody. A niewyobrażam sobie życia bez mojej kruszynki. To ona miała być moim dzieckiem i cieszę się, że wybrała nas na swoich rodziców.
Jest beta!!!! PRZYRASTA :)
W czwartek 334,1 dziś 2065,0 :) :) :)
Pięknie!!! Gratuluję raz jeszcze [emoji7]
Witam Was dziewczyny
Z niektórymi z Was czasem spotykam się na innym forum więc co nieco o sobie wiemy.
Dla tych osób, które mnie nie znają napiszę kilka słów o sobie. Jestem mamą Aniołka. Moja córeczka Maja urodziła się 22 października zeszłego roku w 19 tygodniu ciąży. Niestety nie miała szans na przeżycie. Jest to dla nas bardzo bolesne przeżycie, ponieważ staraliśmy sie o to maleństwo prawie 4 lata. Gdybyście chciały przeczytać całą moją historię to podsuwam linka https://www.babyboom.pl/forum/pozeg...-majeczka-ur-22-10-2014-r-73020/#post11125194
Ja mam nadzieję że już w lutym zaczynam starania o dzidzie. Co prawda nie minęły 3 cykle od porodu i łyżeczkowania, ale jestem już w 2 cyklu i jak wszystko będzie dobrze to możemy zaczynać. W przyszłym tygodniu idę do lekarza wtedy wszystko będzie jasno. Teoretycznie moglibyśmy już zacząć starania, jednak wolę mieć pewność czy wszystko dobrze się zagoiło.
Trzymam kciuki za wszystkie starające się kobietki i głęboko wierzę, że w tym roku wszystkie będziemy szczęśliwe z pomyślnego obrotu spraw.
Witaj kochana. Ah nie wiem co napisać. Ciężko cokolwiek mi powiedzieć, ale wierzę że tym razem uda się donosić ciążę i będziecie szczęśliwymi rodzicami. Powodzenia.
Lux przejdzie mu szybko zobaczysz :tak:

No tak dla mnie to ciezki temat tym bardziej ze nie wiem co czeka mnie w poniedzialek...mam takiego meeeeega dola jak nigd
Zaciskam kciuki :tak: &&&&&

A ja dziś wogóle czasu nie miałam na forum. W poniedziałek przyjdą testy, ale zaczynam od poniedziałku za tydzień dopiero testowanko. Kupiłam też acard bo ostatnio zapominałam o nim [emoji58] [emoji32]

No nic i tak już pewnie śpicie więc się nie produkuję. @ u mnie nadal extra mocna. Idę spac. Dobranoc [emoji8]

Wysłano z mojego Lark FreeMe X 2 7 przy użyciu Tapatalka

hej hej! witam wszystkie staraczki!

u mnie od wczoraj szaleje @, ale w tym cyklu niczego innego się nie spodziewałam.. majdaczku wrzuć mnie proszę do poczekalni.. wrócimy do starań od maja

tyle chciałabym Wam napisać, ale padam z nóg.. musiałam sobie trochę zajęć nawymyślać, bo do maja jeszcze daleko, a ja nie należę do cierpliwych ;-)zapewniacie mi codziennie wieczorną lekturę i staram się być na bieżąco, ale na pisanie już sił nie mam.. w każdym razie cały czas cieszę się i smucę razem z Wami i mocno trzymam za Was wszystkie kciuki:-):-):-)

Witajcie dziewczynki, od mojej ostatniej wizyty napisalyscie 30 stron, nie mam szans Was nadrobic :no: przepraszam

Melduje tylko ze przeprowadzka w toku, dzis wymalowalismy salon kuchnie i jeden pokoj na gorze i jestem wyczerpana, i pewnie znow nie predko tu zajrze, mam nadzieje ze sie nie gniewacie :* jak tylko znajde chwilke to na pewno wpadne :*

Milka kiedy będziesz znać swoje tsh?/ Mam nadzieje, że mocno Ci spadło:) Przypomnij mi jeśli to nie problem jakie leki bierzesz??
Ja idę 26 na kolejne badanie :eek:

Milka kiedy będziesz znać swoje tsh?/ Mam nadzieje, że mocno Ci spadło:) Przypomnij mi jeśli to nie problem jakie leki bierzesz??
Ja idę 26 na kolejne badanie :eek:
Enej Kochana nie zauwazylam ze piszesz juz bym Ci dawno odpisala :)

Ja juz znam wyniki pisalam ale ze nie znalazlas tej wiadomosci w tym gaszczu stron to sie nie dziwie :-D
Spadło mi z 9,58 na 5,67 w 6 tygodni, i dopiero te 6 tyg sie lecze bo mialam przerwe bo zaniedbalam;) wiec ladnie organizm zareagowal na lek, a biore Letrox 50, mialam po 3 miesiacach przyjsc na kontrole ale bylam pewna ze trzeba mi zwiekszyc dawke bo kilka lat temu doszlam do 125-tki, w czwartek mam wizyte u endo to sie dowiem czy zwiekszamy dawke czy nie trzeba, bo dosc szybciutko spadlo, prawie o polowe ;)

trzymam za Ciebie kciuki! przypomnij ile masz teraz?

Milka TO SUPER:) leci w dół to dobrze;)
Ja teraz mam 4,99, tzn miałam w grudniu. Mi niby mówiła po 6 tyg a wyznaczyła datę najpóźniej do 5,02 a byłam po świętach.. Coś szybko ale nic. Pójdę tak czy siak, sprawdzę co ona powie;)
Jej mam nadzieję, że nasze problemy skończą się jak dojdziemy do tej magicznej 2,00 :) I wtedy szybko uda nam się zobaczyć dwie grube kreski na testach;)
Już tak mi się marzy...:)

reklama
Witam Was Kochane!!

Znowu jestem pierwsza :-D

Miłosz chyba będzie miał przedłużone ferie o tydzień. Jutro idziemy do lekarza bo temperatura utrzymuje się od piątku więc nie ma na co czekać no i tydzień szkoły z głowy:sad:

życzę miłej, spokojnej niedzieli

Do góry