reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
u mnie niestety lekarze przyjmują od 9 00 do 13 00 więc pracując nie mam szans się wyrwać na nfz nie mówiąc nic szefowej a wolałabym póki co nie mówić więc chyba zostaje mi prywata

wiecie ja sie chyba jednak wybiore do gina tylko powiem aby mi zrobila badania ze juz długo sie staram zegar bije i nie chce roku na dzidzie czekac zreszta czas nawet cytologie zrobic

ja narazie uciekam szykowac obiadek i posprzatac ,oczka mi sie zamykaja a jak zaczne cos robic to sie rozbudze ,oczywiscie bede zagladac bo czekam na wpis Pkati

Matkoooooooo przeczytałam wreszcie

U mnie w pierwszej jak i drugiej ciąży test wyszedł w dniu @ (do dziś je mam hih) średniej bladości krechy, w pierwszej ciąży miałam mdłości po terminie ale to nie długo z córą po za brakiem @ żadnych dopiero pod koniec ból pleców. U lekarza byłam w 6-7 tyg i serduszka były. Chodzę prywatnie płacę nie mało ale mam pewność że wszystko sprawdzi przebada a nie odbębni kolejną pacjentkę (niestety tak u mnie państwowo lekarze robią) jeśli chodzi o leki to ze zniżkami recepty mam bo ma podpisana umowę mój gin z nfz.

Powiem wam że zawsze chciałam tylko 2 dzieci, ale ostatnio bliźniaki bardzoooo za mną chodzą heh, wiem że u nas jest szansa bo u mojego w rodzinie bliźniaki są i to nawet często teściowa ma brata bliźniaka i od strony teścia też są bliźniaki :-). Ale jakoś nam nie udało się heh a znacie jakieś sposoby na bliźniaki ??

agnieszka ciekawy artykul

kamilove milego spacerku

Loli chyba nie ma sposobu na bizniaki ,znajoma z innego watku urodzila trojaczki sami chlopcy ponoc jednakowi :-)

tak mnie naszlo na ogorkowa ze juz sie gotuje,mam takie zachcianki jak zawsze przed @ wiec sadze ze u mnie ciazy brak :zawstydzona/y:

Loli chyba nie ma sposobu na blizniaki :) ale jak u Was jest szansa to byc moze bedzie niespodzianka :tak: u mnie w rodzinie nigdy nie bylo ciaz mnogich a ja w drugiej ciazy doznalam szoku jak uslyszalam ze Trojaczki.Takze kochana wszystko jest mozliwe :tak:

reklama
Chyba są jakieś sposoby ale nie dają one 100% powodzenia znalazłam takie coś
[h=2]1. Co ułatwia zajście w ciążę?[/h] Wiele par zastanawia się, jak zajść w ciążę bliźniaczą. Szanse na zajście w ciążę są większe u osób, które mają w rodzinie bliźnięta, ale szczęściu zawsze można pomóc. Jak to zrobić? Wystarczy zastosować się do poniższych wskazówek.

• Zapoznaj się z zasadami świadomości płodności i obserwuj swój cykl miesięczny, by obliczyć optymalny czas na poczęcie. Uprawianie seksu w czasie dni płodnych jest niezbędne, by doszło do zapłodnienia.
  • Kobiety, które nie wiedzą, jak zajść w ciążę mnogą, powinny zaopatrzyć się w kwas foliowy. Należy przyjmować go codziennie, ponieważ jest konieczny dla prawidłowego rozwoju płodu i zwiększa szansę na urodzenie bliźniąt. Jeśli marzy ci się ciąża bliźniacza, zacznij stosować kwas foliowy przynajmniej miesiąc przed poczęciem.
  • Regularnie spożywaj korzeń manioka. Jest to afrykańska roślina, która zwiększa owulację. W regionie Afryki, w którym maniok jest jednym z podstawowych składników diety, częstotliwość urodzeń bliźniąt jest największa na świecie.
  • Pij mleko i jedz wołowinę. Kobiety, których dieta jest bogata w mleko, mają większe szanse na poczęcie bliźniąt niż weganki.
  • Jeśli masz małe dziecko, w czasie prób zajścia w ciążę mnogą karm starsze dziecko piersią.
  • Trochę przytyj. Kobiety z niewielką nadwagą częściej rodzą bliźnięta.

Do góry