reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Ja chyba najpierw zrobie test, potem potajemnie udam się na bete i do lekarza i jak bede miała pewność że wszystko gra to dam mu właśnie buciki albo smoczek z pierwszym usg :) niektóre dziewczyny kupują np pluszowego bociana i mówią patrz kochanie kto do nas zawitał heh też fajnie

reklama
moim jedynym objawem było zatrzymanie @ czyli nie przylazła wredziocha potem jedyne co mi dolegało to w drugiej polowie ciazy zgaga i puchniecie
jak powiedzialam mojemu o ciazy przez tel juz kiedys pisalam;-)to sie zapytal skad mialam kase na test hihi
wiecie ja bym chciala chociac do 10 tygodnia utrzymac to wtajemnicy przed rodzina dalszej dało by rade jakby sie tesc w domu nie dowiedzial a mój młody by sie zaraz chwalil w szkole i dziadkowi a dziadek dalej a bardzo bym chciala abymój synek pierwszy sie dowiedzial i tu jest dylemat
chyba ze bym go poprosila ale jak wytlumaczyc dziecku dlaczego ma nie mowic juz raz w rodzinie powiedzialam ale wyszla biochemiczna i wez pozniej sie tlumacz

Ja tez nie mam zamiaru nikomu nic mówić do końca pierwszego trymestru. Będzie mi łatwiej bo w niedziele moja mama jedzie juz do DE. A wraca 18.04 wiec dopiero wtedy im wszystkim powiem. No o ile zaszłam teraz ;);)

agnieszka to bedziesz miala dylemat bo jesli mu nie powiesz a on sie od kogos dowie to nie bedzie fajnie a z drugiej strony jak mu powiesz ale sie przypadkowo wygada (w koncu to jeszcze dziecko ) mimo iz bys tego nie chciala ,ale sadze ze ta opcja jest lepsza ,syn by mial zaufanie do ciebie ze mu powiedzialas i bylby dumny z tego a ze przypadkiem by cos tam powiedzial to by juz nie mialo wiekszego znaczenia ;-)

Dziewczyny a jak się idzie prywatnie do gin to potem za badania zlecone też trzeba płacić, czy lekarz może wypisać na nfz?

Dziewczyny a jak się idzie prywatnie do gin to potem za badania zlecone też trzeba płacić, czy lekarz może wypisać na nfz?
Ja płaciłam. A potem zaczęłam chodzić i na NFZ i prywatnie. Przynajmniej badania miałam za darmo i leki refundowane. Bo mój prywatny wypisywal mi na 100% :-(

Teraz mam super bo zaczął on przyjmować na NFZ w nowej przychodni i tu do niego teraz chodzę :) kasa zostaje na inne wydatki :tak:

reklama
agnieszka to bedziesz miala dylemat bo jesli mu nie powiesz a on sie od kogos dowie to nie bedzie fajnie a z drugiej strony jak mu powiesz ale sie przypadkowo wygada (w koncu to jeszcze dziecko ) mimo iz bys tego nie chciala ,ale sadze ze ta opcja jest lepsza ,syn by mial zaufanie do ciebie ze mu powiedzialas i bylby dumny z tego a ze przypadkiem by cos tam powiedzial to by juz nie mialo wiekszego znaczenia ;-)
Edyta jasne ze bym mu powiedziała przeciez jest dla mnie najwazniejszy :tak: chociaz ja mu wpajam aby innym nie mowil co sie dzieje w domu nie ze wzgledu ze cos zlego sie dzieje bo sie nie dzieje ale po to aby nauczyl sie to co jest w domu to prywatna sprawa
wiecie bo moja tesciowa by chciala wszystko wiedziec skoro ja i moj jej nic nie mowimy to niech młody tez nie
mnie kiedys wkurzyla bo zapytala sie przy nas młodego gdzie mamus a gdzie tatus spi bo akurat w salonie poduszka leciala ja na nia naskoczylam niezle ze co ja to obchodzi i ze to pytanie to przegecie nawet jej syn sie wkurzyl

Do góry