reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Hej kochane, sluchajcie ja juz sama nie wiem co robic. Moze wy wiecie. Bo staramy sie juz ok. Poltora roku o dzidzie. do ginokolog poszlam po ok. Roku staran bo najpierw chcielismy sprobowac spontanicznie. Potem poszlam do niej i wyleczyla uplawy nic. Potem wyslala na hsg i w sumie narazie jestem po hsg mialam 17 grudnia i ciekawe co teraz mi powie. Bo kurde cos trzeba by jeszcze.posprawdzac. u meza plemniki w normie. A wy co byscie jeszcze poradzily zeby zasugerowac?

Karla myślę, że standardowo prolaktynę, progesteron, tsh wogóle profil hormonalny dobrze byłoby zrobić - o ile wcześniej oczywiści nie miałaś tych badań. Monitoring cyklu pewnie już miałaś robiony. Można też sprawdzić czy twój śluz nie zabija plemników... Ale na to to jeszcze jest czas :* ogólnie dużo tego jest i ciężko określić co jeszcze robić. Najlepiej jest zaufać lekarzowi :tak:
Teraz może się wam udało, po hsg łatwiej jest. Trzymam kciuki oczywiście :)

A profil hormonalny zeby zrobic trzeba miec skierowanie od gin czy moze byc lekarz rodzinny? I jaki koszt? Pare miesiecy temu tsh mialam w normie bo robilam. Powiem wam ze juz powoli trace nadzieje. Znajoma w ciagu 3 lat juz maja w drodze 3 dziecko a wcale nie chcieli. A my:(

Karla możesz zrobić prywatnie. Niektóre hormony trzeba robić w określonych dniach cyklu. Dosyć spory to koszt z tego co pamiętam. Oczywiście skierowanie od gina jak będziesz miała to zrobisz to na nfz. Nie wiem czy lekarz rodzinny może wystawić na to skierowanie :rolleyes: na tsh na pewno tak. Reszty nigdy nie udało mi się dostać od rodzinnej, ale ona ogólnie niechętna do dawania skierowań więc może u Ciebie byłoby inaczej :tak:

Nie trać nadzieji. Nie wolno. Uda się i wam. Na pewno :tak:
Wiem jak to jest czekać na dzidzię, jak każda kolejna ciąża kogoś w otoczeniu załamuje. Ale nie poddawaj się. I wy niedługo będziecie się chwalić swoim cudem. Teraz Ci się wydaje to bezmała niemożliwe, ale zobaczysz tak właśnie będzie! :-*

Witam weekendowo :)

Karla nie wiem co Ci poradzić, bo nie miałam takich problemów, ale może zmień gina? To ona powinna wiedzieć, jakie badania jeszcze robić, a nie Ty. Sprawdzała czy w ogóle masz owulację?

W owulacje nigdy ie moglysmy trafic i juz tracilam nadzieje ze jak bylam na wizycie przed szpitalem 2 grudnia to powiedziala ze byla owulacja bo jakos slad jej byl.
Ehhh... pojde do niej teraz i zobaczymy co mi powie. teraz po hsg uprawialismy seks co 2-3dni jesli teraz sie juz nie udalo to chuba sie zalamie:(

reklama
Do góry