reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Lady, gin mi właśnie mówił, że to to samo i nie ma sensu przepłacać :-D

Kurcze dziewczyny mam takie pytanie luteina wpływa na podwyższenie temperatury ciała? Mierzę w tym cyklu tempkę i tak sobie właśnie uświadomiłam, że od 15dc będę lutkę brała i nie wiem czy te pomiary mają sens:cool2::confused:
Wiem, że któreś z tych leków z progesteronem ie wpływało na temperaturę ciała, ale był to chyba syntetyczny duphaston dobrze kojarzę?
Zapomniałam dziś o to gina zapytać :wściekła/y:

I wogóle to chyba mam już owu :rolleyes: normalnie chyba mi jajniki rozsadzi :o dziś 12dc - wcześnie jak na mnie :)

Ostatnia edycja:
Pomyślałam że napisze coś o sobie.Dlaczego tu się znalazłam.Mam na imię Kasia i rocznikowo 28 lat
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
juz od stycznia 2014 chciałam się starać o dziecko ale mój mąż nie bardzo bo dopiero co założył firmę i wiecie on z takich co wszystko chciałby zapewnić. Dałam mu rok no i teraz jestem szczęśliwa ze juz podjął decyzję. Ja juz mam bzika na tym punkcie. Wyobrażacie sobie myślałam ze w sylwestra ostatni raz sobie popiję a M na to ze nie ma mowy ze on chce podejść do starania o dziecko poważnie a nie na pół gwizdka normalnie pomyślałam Zmieniłam męża czy co? Beka
wiec od soboty 10 dzień cyklu i zaczynamy
gin powiedział ze najlepiej przez 10 dno najbardziej możliwych płodnych co dwa dni bo mam cykle nieregularne 26-32
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
dziewczynki powodzenia. Dodam że ślub brałam w kwietniu 2012 wiec myślę że już czas i tak jak brałam ślub to wigłóle nie myślałam o dzieciach a po pół roku jakiś instynkt macierzyński mi się włączył i trzyma do teraz :)

Kotek, więc trzymamy kciuki by jak najszybciej się udało. Ja z moim Ł jestem 6lat, ale o dziecko chciałam zacząć się starać po dwóch latach, a po kolejnych dwóch dopiero się udało. Oby u was było dużo szybciej :) powodzenia!

Witam nowe koleżanki; ) fajnie że nas tu już tak dużo; )
Niestety zdechł mi komputer i musze pisać z telefonu a to strasznie denerwujące więc tylko czytam was na bieżąco.

LadyAgnes, Kamilove ja już piję inofolic półtora cyklu po jednej saszetce. Ale ja sama kupiłam bez konsultacji z ggin.teraz dodatkowo przepisał mi Luteine bo niby mam cykle bezowulacyjne. Niestety przy innych moich chorobach ciężko mi stwierdzić czy inofolic jakoś super zadziałał ale musze przyznać ze czasami poczuje te moje jajniki; ) na ovu dziewczyny pisały ze nawet trzeba kilku miesięcy żeby działało.
Poczekamy zobaczymy.

Miała któraś z was usg piersi? Byłam dzisiaj i radiolog powiedziała ze widać guzka i torbiele. Ale że trzeba powtórzyć pierwszej fazie cyklu. I do konsultacji onkoligicznej. Ktoś wie coś więcej? Mam się bać? Bo boli mnie to.

Enej kochana nie stresuj sie niepotrzebnie ( wiem, na pewno nie jest latwo) tak jak powiedziala trzeba powtorzyc badanie w pierwszej fazie cyklu.Konsultacje zalecila pewnie profilaktycznie bo dosc czesto ja zalecaja jak widac jakies zmiany ale potem okazuje sie ze nie jest to nic niebezpiecznego.Kiedy mozesz powtorzyc to badanie?
Dla uspokojenia kochana ponad 80% zmian wyczuwalnych w piersiach to zmiany lagodne :tak:

Ostatnia edycja:
Mi kiedyś lekarz medycyny pracy powiedział ze mam jakcesoria zgrubienia, guzek na piersi i wysłał na usg i badanie nic nie wykazało wiec bądź dobrej myśli I nie stresuj się na zapas

Aschlee badania mam nadzieje zrobić max za dwa tygodnie. Ale jak to wyjdzie z tym moim cyklem to się dopiero zobaczy...
Wiem że nie powinnam się stresować. Ale najbardziej mi przykro że moje plany na starania się dalej odsuwaja do bliżej nieokreślonej przyszłości. To taki okropny żal skrecajacy się gdzieś w dole brzucha po którym chcę się płakać ale nie możesz uronić ani jednej łzy. Widzę te małe dzieciaczki i czuję taką ogromną pustkę i brak siły na działanie.

Enej kochana...rany po przeczytaniu Twojego posta sama mam lzy w oczach :( kochana na nastepnej wizycie wyjdzie ze wszystko jest w porzadku i bedziesz mogla szybko wrocic do staran :tak: teraz trzymam za Ciebie kciuki podwojnie :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Enej, ja mam dużą torbiel w lewej piersi i drugą mniejszą gdzieś na sutku. Co ciekawe ja ich nie wyczuwam, ale na usg wychodzą. Usg miałam póki co 2 razy a lekarz kazał co pół roku robić żeby sprawdzać czy się coś złego nie zaczyna dziać.
Nie martw się na zapas, ja jak zobaczyłam tą "plamę" na ekranie usg to też prawie zawału dostałam, ale lekarka mnie uspokoiła, że większość kobiet ma różnego rodzaju guzki i torbiele i z tym żyje i nic złego się nie dzieje.
Wiem co czujesz z powodu odsuwania starań. Ale głowa do góry, przynajmniej wiesz, co musisz wyleczyć, wiele dziewczyn nie może zajść a są według lekarzy całkowicie zdrowe. Podleczysz się i za pierwszym razem zaskoczysz, czego Ci życzę z całego serca

Powiedz mi jeszcze czy jak pijesz inofolic to widzisz zmiany w śluzie (czy jest go więcej?)

Do góry