reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

My jak wynajmowalismy to za mieszkanko 2pok 42 metry placilismy 700 zł odstępnego, 320 czynszu plus woda prąd i gaz. Mieszkaliśmy tam dwa lata a potem nas właściciel oszukał. Teraz na swoim mamy 360 czynszu plus wszystkie opłaty wiec raczej lepiej dużo. :)
Mamy takie plany żeby za jakiś czas wybudować dom na wsi :) działkę mamy, to mieszkanko sprzedamy i na resztę trzeba brać kredyt tyle ile zabraknie bo staramy się odkładać wiec przez 4 lata trochę nam się uda :)
Akurat wtedy skończą nam się wszystkie raty będzie łatwiej ;)
Ewentualnie jak nie domek to duży remont tego mieszkanka żeby go trochę unowoczesnic :)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja np nie rozumiem jak mnie zawsze ktoś z rodziny dalszej pyta czy ze znajomych jak nam udaje się żyć z małym dzieckiem na wynajętym za 2500-2800zł/msc.
A co ja mam z tymi pieniędzmi kurde robić? Nigdy tego nie pojmę.

Wysłano z mojego Lark FreeMe X 2 7 przy użyciu Tapatalka ;)

Kamilove ale pytanie... Właśnie to znaczy że jesteś gospodarna bo da sie za tyle. Moja mama nasza 4 sama wychowała nieraz było jej ciężko Bo pamiętam jak chciałam nowe buty a np po siostrze musiałam chodzić. Ale jestem jej wdzięczna za to i ja podziwiam...

Kamilove wiesz my i za mniejsza kwotę musieliśmy przeżyć ale na mniejszym mieszkaniu, mieliśmy wtedy kawalerkę po znajomości 500 zł juz z czynsze i do tego prąd i woda. I dawali my rade.
Ale dużo to to nie jest niestety

A poza tym za tyle da się żyć... Ja znam ludzi którzy mają bardzo dobre zarobki i nie odkładają nic np rozpieprzaja na prawo i lewo...

Kami my mamy podobne dochody. Mój stałej pensji przynosi 2300-2700 plus ja mam 600. No i fuchy mój ma. Nie jest źle. Anulka-te raty to porażka, czekam aż spłacimy meble i telewizor. Lady, żebyś wiedziała,że rodzina najbardziej lubi wbijać szpile.

Jak mój mąż odszedł z pracy bo zmienił się kierownik i nie dało się psychicznie wytrzymać to przez 6 msc za jedna pensje musieliśmy dac radę i dało się. Kasa kasa Ale miłość i wsparcie drugiej osoby się liczy najbardziej...

reklama
Do góry