reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2015 : )

My jak wynajmowalismy to za mieszkanko 2pok 42 metry placilismy 700 zł odstępnego, 320 czynszu plus woda prąd i gaz. Mieszkaliśmy tam dwa lata a potem nas właściciel oszukał. Teraz na swoim mamy 360 czynszu plus wszystkie opłaty wiec raczej lepiej dużo. :)
Mamy takie plany żeby za jakiś czas wybudować dom na wsi :) działkę mamy, to mieszkanko sprzedamy i na resztę trzeba brać kredyt tyle ile zabraknie bo staramy się odkładać wiec przez 4 lata trochę nam się uda :)
Akurat wtedy skończą nam się wszystkie raty będzie łatwiej ;)
Ewentualnie jak nie domek to duży remont tego mieszkanka żeby go trochę unowoczesnic :)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja np nie rozumiem jak mnie zawsze ktoś z rodziny dalszej pyta czy ze znajomych jak nam udaje się żyć z małym dzieckiem na wynajętym za 2500-2800zł/msc.
A co ja mam z tymi pieniędzmi kurde robić? Nigdy tego nie pojmę.

Wysłano z mojego Lark FreeMe X 2 7 przy użyciu Tapatalka ;)

Kamilove ale pytanie... Właśnie to znaczy że jesteś gospodarna bo da sie za tyle. Moja mama nasza 4 sama wychowała nieraz było jej ciężko Bo pamiętam jak chciałam nowe buty a np po siostrze musiałam chodzić. Ale jestem jej wdzięczna za to i ja podziwiam...

Kamilove wiesz my i za mniejsza kwotę musieliśmy przeżyć ale na mniejszym mieszkaniu, mieliśmy wtedy kawalerkę po znajomości 500 zł juz z czynsze i do tego prąd i woda. I dawali my rade.
Ale dużo to to nie jest niestety

A poza tym za tyle da się żyć... Ja znam ludzi którzy mają bardzo dobre zarobki i nie odkładają nic np rozpieprzaja na prawo i lewo...

Kami my mamy podobne dochody. Mój stałej pensji przynosi 2300-2700 plus ja mam 600. No i fuchy mój ma. Nie jest źle. Anulka-te raty to porażka, czekam aż spłacimy meble i telewizor. Lady, żebyś wiedziała,że rodzina najbardziej lubi wbijać szpile.

Jak mój mąż odszedł z pracy bo zmienił się kierownik i nie dało się psychicznie wytrzymać to przez 6 msc za jedna pensje musieliśmy dac radę i dało się. Kasa kasa Ale miłość i wsparcie drugiej osoby się liczy najbardziej...

reklama
Do góry