reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2015 : )

Ewel my tez kupilismy mieszkanie w nowym bloku, oddany byl w polowie 2012 a my we wrzesniu 2012 sie wprowadzlismy. No i za miejscowke tu sie duzo placi, mieszkania sa drogie, ale my kupowalismy tak, zeby R mial latwy dojazd, a wlasciwie na piechote ma do pracy

reklama
Moi rodzice chcą nam kupić mieszkanie,ale mają warunek-ślub. A mi się nie spieszy. Tomek wyjedzie do De i wtedy pół na pół się z nim złożymy na mieszkanie.

Ja tez mam wyjscie awaryjne, w razie czego mam mieszkanie w skarzysku, zawsze moge tam wrocic a to sprzedac. Tylko jak wiadomo tam gorzej z praca. Zreszta poki co nie narzekamy, kasy wystarcza nam na wszystko i jeszcze udaje sie odlozyc. Ale wyjscie awaryjne musi byc :-)

To fajnie ja z jednej str też tak.myślę żeby gdzieś w pobliżu pracy Ale z drugiej str kredyt na tyle lat się ma i nie chce przepłacać za miejsce ze wzg na to ze blisko pracy bo nie wiem czy ja lub mój mąż tej pracy nie zmienimy.... A różnica czasami na metrze jest ogromna np 4-5tysięcy;)

U nas w mieście obok mieszkanie 3-pokojowe z lat 80-tych, 90-tych to koszt 120 tys, a w tych nowych blokach to już za taki sam metraż koszt 210 tys. Natomiast tu na wsi to trzy pokoje się kupi za 80 tys. Z tym, że tu spółdzielnia na wysokie czynsze.

Nie teraz w tym w sku mieszka moja bacia a ja czasem jezdze na weekendy tam.
U nas zalezalo nam na miejscowce po R bo on ma pewna i raczej na wiele lat prace

No u mojego męża też pewną Ale są różne sytuacje jak słyszę od znajomych o zwolnieniach grupowych z dnia na dzień to jednak nie jestem tak optymistycznie nastawiona .

reklama
A bardziej przeraża mnie to co się dzieje jak się nie ma nagle na spłatę takiego kredytu bo mój mąż pracuje w windykacji i jak opowiada czasami to masakra... Szczególnie np teraz gdy frank poszedł w górę... Ludzie którzy mieli ogromne obroty na kontach nagle nie maja kasy...ale jak piszesz trzeba mieć wyjście awaryjne my narazie nie mamy. Jak dostaniemy ta działkę to wtedy będzie:)

Do góry