reklama
Lilolo
Fanka BB :)
Zakocona,
Aha ty prywatnie masz wykupiony pakiet :/ bo właśnie miałam Ci ta ewentualność radzix
Wysłane z mojego Sony Xperia E1 przy użyciu Tapatalka
Aha ty prywatnie masz wykupiony pakiet :/ bo właśnie miałam Ci ta ewentualność radzix
Lilolo
Ale, ale w ciąży ubezpieczenie jest z urzędu przyznawane. Jest na to ustawa
Lilolo
I nie musisz się ubezpieczac. Tylko w tym chorym kraju będziesz musiała z wydrukowana ustawa wszędzie łazić i wygrazac skarga do rzecznika praw pacjenta itd
Lilolo
Dokładnie obowiązuje to do samego połogu wiec niech Cię cmokna za przeproszeniemno wlasnie zapomnialam, ze kobieta w ciazy jest ubezpieczona z faktu bycia w ciazy
tak, ja mam pakiet prywatny wykupiony od daaaawna wszystko prywatnie.
i to prawda, że muszę klepać im o tym, że na str NFZ jest napisane, że mam darmową opiekę, bo mi ciągle przez tel klepali, że muszę płacić (dopóki ich nie poinformowałam, że znam swoje prawa).
Gorzej, że nie wiem, co jeśli nie będę dalej ubezpieczona, a coś mi się stanie (już po urodzeniu dziecka).
Tam jest jakaś kara ze to, że nie było się ubezpieczonym (nie mała kasa, a ja w ogóle nie brałam pod uwagę, że coś trzeba będzie płacić, bo po prostu mnie państwowa opieka nie interesowała), L ma w d chajtnie się :/
no i nie wiem czy się ubezpieczać teraz i płacić 350zł/msc samodzielnie czy olać to i lecieć na przywileju bycia ciężarną.
i to prawda, że muszę klepać im o tym, że na str NFZ jest napisane, że mam darmową opiekę, bo mi ciągle przez tel klepali, że muszę płacić (dopóki ich nie poinformowałam, że znam swoje prawa).
Gorzej, że nie wiem, co jeśli nie będę dalej ubezpieczona, a coś mi się stanie (już po urodzeniu dziecka).
Tam jest jakaś kara ze to, że nie było się ubezpieczonym (nie mała kasa, a ja w ogóle nie brałam pod uwagę, że coś trzeba będzie płacić, bo po prostu mnie państwowa opieka nie interesowała), L ma w d chajtnie się :/
no i nie wiem czy się ubezpieczać teraz i płacić 350zł/msc samodzielnie czy olać to i lecieć na przywileju bycia ciężarną.
Lilolo
Ja bym ich nie dorabiala i leciała na przywileju bycia ciężarna Pójdziesz na nfz pewnie ze dwie wizyty( za miesiąc Będziesz juz miała w medicoverze wizytę) to na tyle i te badania to się nie opłaca płacić Jeszcze 350zl
reklama