reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
a ubezpieczeniem taki "widocznym" jest karta ciazy, gdyby ktos sie czepial
Dokładnie :)

Ale ja wiem, że do nich to najlepiej odrazu z ustawą wydrukowana chodzić i jeszcze jak nie chcą przyjąć to kazać pisać i podbić ze odmówili przyjęcia pacjentki w ciąży :tak:

Wysłane z mojego Sony Xperia E1 przy użyciu Tapatalka

rany dziewczyny dziękuję, że was mam :*

sorry, że wam narzekam i jęczę, ale ja po omacku latam. pierwsza ciąża, właściwie zero znajomych, którzy dzieci mają, albo znowu też L nie chce, żebyśmy mówili nikomu, póki nie będzie pewne, że z maczkiem wszystko ok, więc tak na mojej głowie mln pytań i stresów ...

tylko kurcze jak kolejne 9 mscy będę bez ubezpieczenia, to wleci to do czasu "nie bycia ubezpieczoną" i jeszcze więcej kary zapłacę. serio nie wiem, co mam robić.

bo ja mówiłam L, żeby lecieć na ustawie (choć ten dalej mówi, że skoro mi mówili przez tel, że płatne wizyty, to znczy, że są płatne, eeech), a ten mówi, że najważniejsze to się ubezpieczyć..

rany dziewczyny dziękuję, że was mam :*

sorry, że wam narzekam i jęczę, ale ja po omacku latam. pierwsza ciąża, właściwie zero znajomych, którzy dzieci mają, albo znowu też L nie chce, żebyśmy mówili nikomu, póki nie będzie pewne, że z maczkiem wszystko ok, więc tak na mojej głowie mln pytań i stresów ...

tylko kurcze jak kolejne 9 mscy będę bez ubezpieczenia, to wleci to do czasu "nie bycia ubezpieczoną" i jeszcze więcej kary zapłacę. serio nie wiem, co mam robić.

bo ja mówiłam L, żeby lecieć na ustawie (choć ten dalej mówi, że skoro mi mówili przez tel, że płatne wizyty, to znczy, że są płatne, eeech), a ten mówi, że najważniejsze to się ubezpieczyć..
spytaj sie przy rejstracji u lekarza, potwierdza Ci, ze nie musisz miec ubezpieczenia

No tak tak, ale chodzi mi o cały okres bycia nieubezpieczoną. No bo pewnie okres ciąży+połogu mi się wtedy doliczy do tych 2 lat i zabulę przez to większą karę :(

Swoją drogą niezła chamówa w tych szpitalach, że kręcą i mówią, że trzeba płacić, dopóki im się nie powie, że się swoje prawa zna :/

A czy książeczkę ciąży (czy kartę ciąży?) to też prywatnie lekarz wystawia czy tylko państwowy?

Ja serio nic się na tym nie znam <wstydniś>

Hello :)

Dopiero teraz mam czas na Was = przyjemności ;)

Zakocona, w Wawie to horror znaleźć lekarza :/ Ja jestem w LuxMedzie i tez pierwszy wolny termin miałam "za miesiąc". W związku z tym jadę do Krakowa :p Mam tam (też w LuxMed) cudowną ginekolog, która prowadziła moją pierwszą ciążę. 7.lutego mam wizytę, serduszko już powinno bić... Pewnie będę jeździć do niej całą ciążę, tak jak z Hanulą jeździłam.
Byłam też kilka razy prywatnie na USG (4d) i na wizytach w 9. miesiącu, gdy już podróże nie było możliwe tu: Gabinety Łucka - Ginekolodzy, Położnicy i byłam bardzo zadowolona i szczerze polecam :)

reklama
Do góry