reklama
Dziewczęta, odnośnie tego FOLIKu to napisałam maila do głównej siedziby firmy Gedeon Richter Polska Spółka z o.o. produkującej Folik i dostałam taką o to odpowiedź:
"Szanowna Pani,
Dziękuję za skierowanie zapytania do Działu Medycznego Gedeon Richter Polska.
Produkt leczniczy Folik zawierający 0,4 mg kwasu foliowego nie jest objęty procedurą wycofania z obrotu. Produkt jest dostępny na rynku, spełnia wszystkie kryteria jakościowe i jest w pełni bezpieczny do stosowania przez kobiety planujące ciążę.
Doniesienia w mediach dotyczą zdarzenia z lutego 2015 roku i objęcia procedurą wycofania z obrotu 2 serii innego produktu Gedeon Richter wydawanego na receptę i zawierającego kwas foliowy w dawce 5 mg. Decyzją GIF z dnia 06/02/2015 z obrotu zostały wycofane następujące produkty:
Acidum Folicum Richter, 5 mg, tabletki; numer serii: H43003A data ważności: 03.2016
Acidum Folicum Richter, 5 mg, tabletki; numer serii: H43004A data ważności: 03.2016
Wycofanie wyżej wymienionych serii nastąpiło na wniosek własny firmy Gedeon Richter i było związane ze stwierdzeniem niewielkiego odstępstwa od wymagań opisanych w specyfikacji zawartej w dokumentacji rejestracyjnej.
W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt:
e-mail: lekalert@grodzisk.rgnet.org
telefon: (22) 755 96 48
fax: (22) 755 96 24
adres: Dział Medyczny
Gedeon Richter Polska Sp. z o.o.
ul. ks. J. Poniatowskiego 5
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Pozdrawiam,
Paulina Rzewuska
Drug Safety Officer
Medical Department
phone + 48 22 755 96 60
e-mail: przewuska@grodzisk.rgnet.org "
Czyli z tego wynika, że zostały wycofane dwie serie foliku, w dodatku w dawce 5 mg czyli chyba nie ma się czym przejmować.
"Szanowna Pani,
Dziękuję za skierowanie zapytania do Działu Medycznego Gedeon Richter Polska.
Produkt leczniczy Folik zawierający 0,4 mg kwasu foliowego nie jest objęty procedurą wycofania z obrotu. Produkt jest dostępny na rynku, spełnia wszystkie kryteria jakościowe i jest w pełni bezpieczny do stosowania przez kobiety planujące ciążę.
Doniesienia w mediach dotyczą zdarzenia z lutego 2015 roku i objęcia procedurą wycofania z obrotu 2 serii innego produktu Gedeon Richter wydawanego na receptę i zawierającego kwas foliowy w dawce 5 mg. Decyzją GIF z dnia 06/02/2015 z obrotu zostały wycofane następujące produkty:
Acidum Folicum Richter, 5 mg, tabletki; numer serii: H43003A data ważności: 03.2016
Acidum Folicum Richter, 5 mg, tabletki; numer serii: H43004A data ważności: 03.2016
Wycofanie wyżej wymienionych serii nastąpiło na wniosek własny firmy Gedeon Richter i było związane ze stwierdzeniem niewielkiego odstępstwa od wymagań opisanych w specyfikacji zawartej w dokumentacji rejestracyjnej.
W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt:
e-mail: lekalert@grodzisk.rgnet.org
telefon: (22) 755 96 48
fax: (22) 755 96 24
adres: Dział Medyczny
Gedeon Richter Polska Sp. z o.o.
ul. ks. J. Poniatowskiego 5
05-825 Grodzisk Mazowiecki
Pozdrawiam,
Paulina Rzewuska
Drug Safety Officer
Medical Department
phone + 48 22 755 96 60
e-mail: przewuska@grodzisk.rgnet.org "
Czyli z tego wynika, że zostały wycofane dwie serie foliku, w dodatku w dawce 5 mg czyli chyba nie ma się czym przejmować.
Ostatnia edycja:
Lilolo
Fanka BB :)
Kasik,
O nie ja biorę ten folik :/
Kasik,
Ale którąś z tych dwóch serii?
Lilolo
Nie wiem bo ja teraz w pracy jestem :/
Buu ja mam kwas foliowy na receptę wydawany. I zdaje mi się, że to właśnie ten co piszesz.
Buu ja mam kwas foliowy na receptę wydawany. I zdaje mi się, że to właśnie ten co piszesz.
Kami to jeśli masz w domu opakowanie od foliku (i to właśnie tej firmy folik) to sprawdź koniecznie nr serii, (z prawej strony pudełka) jeśli to żaden z powyżej wymienionych to raczej nie masz się czym przejmować, a jeśli jednak to proponuje jak najprędzej odstawić i iść do gina po receptę na inny kwas foliowy.
balladyna
Kasik super ze taka jesteś obrotna i sie dowiedzialaś, zobacz jak firmie zalezy, zaraz napisali odpowiedź. Kami daj znać jak sprawdzisz.
Oldzi przykro mi ze beta niska, styczeń 2016 czeka. Olcia :-*
Julka bidulo widac Twoją niecierpliwość, ciekawe za ile dni ja zacznę się tak bić z myślami. Do mojej @ ok 9 dni, brzuch mnie boli drugi dzień.
Julka bidulo widac Twoją niecierpliwość, ciekawe za ile dni ja zacznę się tak bić z myślami. Do mojej @ ok 9 dni, brzuch mnie boli drugi dzień.
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Kami kochana koniecznie to sprawdz! niech dzieciątka rosną zdrowo. ja właśnie rozmawiałam z moim i w trakcie mojej @ czyli w przyszłym tygodniu pójdzie zrobić badania nasienia, ja prolaktyne i idziemy do mojego gina, jeżeli wszystko z nim ok to chcemy mieć monitorowany ten cykl ;-)
reklama
Kasik super ze taka jesteś obrotna i sie dowiedzialaś, zobacz jak firmie zalezy, zaraz napisali odpowiedź. Kami daj znać jak sprawdzisz.
Wolałam się upewnić i tak mnie natchnęło jakoś jak weszłam na ich stronę i zobaczyłam tego maila. Ciekawe ile takich maili jak mój dostali
Zawsze odczuwasz ból na dłuższy czas przed @?