reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

martaha witaj, jak miło Cię tu widzieć. Fajnie, że do nas dołączysz. Trzymam za Ciebie, żeby ten nowy gin Ci pomógł i znalazł przyczynę, której da się szybko zapobiec. Jeżeli chodzi o mój optymizm, to nie jest tak kolorowo jakby się mogło wydawać. Czasem przychodzą dni, że nawet nie chce mi się wstać, a w nocy beczę jak jakaś wariatka. Dalej nie mam pracy i to mnie strasznie męczy. Po prostu wiem, że jeżeli jej nie znajdę, to o staraniu się mogę tylko pomarzyć. Czasami wydaje mi się, że już się poddam, bo nie starczy mi już sił, żeby dalej walczyć...
Ten rok mnie dobił i to strasznie. Jak sobie czasem myślę co przeżyliśmy przez ten rok, to aż mi się nie chce w to wierzyć. Z nadzieją patrzę na ten następny, choć boję się, żeby nie był jeszcze gorszy...
Dość smutasów :)
Wpisuję Cię w poczekalnie i mam nadzieję, że będziesz do nas często zaglądać i się udzielać. Fajnie zobaczyć znajomą ze starych wątków :)

Jeżeli chodzi o choinkę i małe dzieci, to my to jakoś przetrwaliśmy przy naszych nad ruchliwych chłopakach. Nie było tak źle jak się mogło wydawać. Moja bratowa w tym roku, żeby chronić choinkę przed swoim małym dzieckiem, wpadła na pomysł i ma zamiar zamówić gotowe pierniki na choinkę. Suszy jeszcze plastry pomarańczy i takie tam. Wiem, że te pierniki piecze jakaś kobieta i są podobno jadalne i dobre dla dzieci. Chyba to fajny pomysł?

Ostatnia edycja:
reklama
Majdaczek, bratowa pomysłowa kobieta :)
Ja też bym upiekła pierniczki :tak: ale niestety u nas koniec remontu kuchni nastąpi pewnie tuż przed świętami więc mogę jedynie pomarzyć :rolleyes:

Następny rok na pewno będzie lepszy :tak:!! Pamiętaj po deszczu zawsze wychodzi słońce :-*

kamilove bratowa nie piecze, od tych spraw w rodzinie jestem Ja:) Najbardziej lubię robić torty. Moja bratowa znalazła jakąś kobietę na necie, która piecze te pierniki, ozdabia i sprzedaje. To takie specjalne na choinkę.

majdaczku ja trzymam się dzielnie, tylko raz się wysypałam na maxa ale to już za mną. Gorzej będzie pewnie w wigilię i sylwester. Ale mam nadzieję że nie zostaniemy w domu i jakoś przeleci. Póki co to o staraniach nawet nie myślę, najpierw muszę od nowa się przebadać i bez leków nawet na wszelki wypadek nie startuję.
Pierniki świetny pomyśł. My już kończymy jeść pierwszą partię wypieków :)

Dziewczyny to ja się z Wami witam;)
Staramy się już jakiś czas ale nic z tego. Na dodatek mam tsh 7.48. Biorę eutyrox. Cykl mi się rozjechal i trwa teraz42dni. Właśnie dziś odczuwam nadejście @. Wiec starania siłą rzeczy będą od stycznia.

enej witaj i powodzenia. Gdzie Cię mam wpisać, do poczekalni, czy na listę staraczek? Jeżeli na listę staraczek, to podaj datę spodziewanej @. Masz już dzieci, czy to Wasze pierwsze starania?

martaha u mnie to różnie bywa. Jak przebywam z rodziną lub znajomymi, zapominam przynajmniej o tym wszystkim na chwilkę, ale jak już jestem sama, to już jest gorzej. Może to głupio zabrzmi, ale najgorszy dla mnie teraz jest widok kobiet w ciąży, małych dzieci, ubranek i akcesoriów dla maleństw. Oglądam filmy i nie raz ryczę jak głupia. Jeszcze jakoś ostatnio lecą same seriale gdzie, któraś z kobiet poroniła. Może wcześniej też takie leciały, ale wtedy nie zwracałam na to, aż tak uwagę. Teraz już trochę schizuję. Też się boję tych Świąt, nawet nie chce mi się o nich teraz myśleć, mam nadzieję, że szybko przelecą. Czemu to wszystko musi być takie trudne...

Majdaczek ciężko powiedzieć, ale wpisz mnie na listę staraczek z terminem 10.01. To nasze starania o pierwszą dzidzie. Jesteśmy świeżo ślubie bo był we wrześniu. Mam 27 lat. I odkryłam dopiero niedawno smutną prawdę że w ciążę nie tak łatwo zajść; (

Majdaczku po pierwszych 2 staratach widok ciężarnej doprowadzał mnie do łez, bo to JA tak bardzo chciałam być w ciąży, a były wszystkie wkoło. W dodatku zaraz po moim 2 poronireniu dowiedziałam się że szwagierka jest w ciąży - nie miałam ochoty jej wogóle widzieć i jak mogłam to unikałam.... ale to minie... ja już tak nie reaguję... czekam na mój czas... teraz rozpoczęłam czas adwentu i chodzimy z córcią na roraty, powiem Wam że odpoczywam w kościele od wszystkich nachodzących mnie myśli....Życzę Ci byś i Ty odnalazła swój spokój...

Właśnie przesortowałam wszystkie dotychczasowe wyniki badań i zaraz jadę do przedszkola po malucha , później obiad , roraty i wizyta...

Majdaczku kochana bardzo sie ciesze ze u Beatki wszystko w porzadku i oby tak dalej :tak: dziekuje za wywolanie :tak:

Enej witaj.Powodzenia w starankach :tak:

U mnie dzisiaj strasznie zimno.Nie lubie takiej pogody i juz tesknie za latem

Ja niestety tez po tym ostatnim poronieniu ciezko to przeszlam...nie chcialam wychodzic z domu kazdy widok ciezarnej badz z wozkiem i wpadalam w taka rozpacz ze w nosie mialam ze wygladam jak idiotka...nie dalo sie nad tym panowac...na szczescie jakos doszlam do siebie i ludze sie poraz kolejny ze w koncu bedzie dobrze

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry