reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2015 : )

mi lekarz nic nie mówił że mam szukać innego lekarza, ustalił normalnie wizytę w karcie ciąży i tyle, ale on ma super sprzęt, lepszy niż w przychodni przyszpitalnej :D

reklama
Ewel no to teraz czekaj na żyganko heh :D ja chodzę na NFZ ale do tego samego lekarza do którego chodziłam prywatnie też no i on pracuje w szpitalu w którym chce rodzić, dlatego taka decyzja. szkoda mi kasy na prywatne badania i wyniki, wole tą kase przeznaczyć na wyprawkę itp :) gdybym miała płacić za wszystko co mi robią to już w lutym musiałabym wyłożyć ok 600 złotych, Czuje sie umiarkowanie super heh wszystko gra więc nie widzę potrzeby, może latem sobie zrobie usg 3d prywatnie na pamiątkę :D

Lady Agnes,

A ty jak się czujesz bo dawno się nie odzywałas i zaczynam się martwić :(

Kami, wróciłam do pracy dlatego nie bardzo mam czas na forum.
Miałam małe przejścia z szefem, bo nie chciał mi wypłacić chorobowego, ale już na szczęście wyplacil.
Poza tym wczoraj miałam wizytę i póki co wszystko ok, za 20 dni odstawiamy dupka to będzie skończone 17 tyg.
Dziś dopadł mnie jakiś wirus, mąż chyba z pracy przyniósł, bo jego też wczoraj powaliło. Gardło boli tak, że przełknąć nie mogę, do tego głowa i katar... na szczęście póki co nie ma gorączki.
Ale się rozpisalam... pozdrawiam wszystkich i fluidki ciążowe ślę ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
No i widzisz sama nie doczytalas a na dole jest jak byk napisane, ze by mieć to badanie na NFZ trzeba mieć skierowanie od lekarza bo muszą być spełnione przesłanki. Inaczej można zrobić sobie je prywatnie.
Ale oczywiście zwykle usg i sprawdzanie standardowych pomiarów jest robione w 11-14tc.

Jestem akurat na etapie gdzie zapisywałam się na genetyczne i mamuśki z mojego wątku tez to przerabiaja wiec dobrze pisze. Badanie genetyczne jest zalecane, ale nieobowiązkowe i by zrobić cały profil trzeba mieć ukończone 35lat lub mieć na skierowaniu podana jedno ze wskazan do tego badania przed 35 rż

Do góry