reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Kasik90 niestety z zębami jest cholernie ciężko. Ja na NFZ na wizytę iść nie mogę, bo terminy teraz sięgają okolicy października, więc do tego czasu chodziłabym szczerbata jak 80-letnia babcia. A niestety zęby do skarbonka. Ja już tyle kasy wydałam na zęby, a tu końca nie widać. Ale chce je wszystkie wyleczyć przed ciążą, bo wiadomo jak to jest. Ostatnio miałam usuniętą 4 więc pytałam o jakąś koronkę lub coś, bo jak się uśmiechnę to troszkę widać że brakuje mi zęba, to mi zaśpiewała za implant ok 3 tyś a za koronkę ok 1,5 tyś, z tym, ze implant miałabym do końca życia, a koronka po kilku latach może się rozpaść i trzeba będzie robić na nowo. Pytałam nawet u 2 innych dentystów więc ceny są podobne. Aż mnie zamurowało.

Julka a przypadkiem u Ciebie nie będziesz miała w tym cyklu przesuniętej owulki???? Tzn organizm szykuje się do owulki, jednak do niej nie dochodzi i po kilku dniach podchodzi ponownie do owulki??? U mnie takie sytuacje są na porządku dziennym, zresztą w ciążę zaszłam właśnie w takim cyklu, zeszły cykl był taki sam więc teraz może być podobnie. Ale wcale nie oznacza to, że takie będą wszystkie cykle. Może się każdej kobiecie zdarzyć taki cykl, a są typy kobiet takie jak ja, że są na nie baaardzo skłonne. Stąd kobiety twierdzą, że spóźnia im się okres, a tym samym okres się nie spóźnia, tylko jest przesunięta owulacja. Stąd są takie długie cykle. Możesz poczytać sobie o tym w necie, ja o tym też nie wiedziałam, powiedziała mi dopiero lekarka. A moje cykle są ok 37 dniowe

reklama
Bo ja mam aktualnie miseczke D jak kiedys tam będę w ciąży i mi jeszcze cycochy urosna to chyba zamiast biustonosza będę zmuszona zakupić namiot, żeby sie pomieścily ;D
przeraża mnie ten fakt :(

Ostatnia edycja:
Bo ja mam aktualnie miseczke D jak kiedys tam będę w ciąży i mi jeszcze cycochy urosna to chyba zamiast biustonosza będę zmuszona zakupić namiot, żeby sie pomieścily ;D
przeraża mnie ten fakt :(

Kochana to ze teraz masz miseczke D wcale nie oznacza ze w ciazy tez ci urosna bo u każdej kobiety jest inaczej ...;-)

Kamkaz no akurat u mojej lekarki az tak odległych terminów poza tym jestem stałą pacjentka i te babki w rejestracji jakis w miare sensowny termin mi zawsze proponują. Poza tym od razu z gory wyznaczam kilka terminów zeby sobie zaklepac. Ostatnio jak mi skończyła zęba po kanalowym leczeniu to się ucieszylam, ze nareszcie mam spokój ale nie.. zdziwko. zrobila mi kontrolne badanie i okazalo się, ze kolejne 4 sa do roboty.. juz mam po dziurki w nosie wizyty u dentysty :/
Mega drogie te implanty.. ale tego sie na nfz mie zrobi więc tylko pozostaje uskladac i płacić... ja na razie tylko 6stki prawej nie mam, ale na szczęście nie widac tego, więc sobie daruje wystawianie zamiennika.

reklama
Do góry