reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Kami no to cale szczęście, ze plamienie ustępuje. Ciekawe co Ci gin powie.
Jakbys byla wyrodna matka to bys nie myslala o Jagodce tylko dbała o swoje interesy. A wiadomo, ze skoro jestes sama i nie ma kto pomóż, a Ł urlopu nie dostanie to musisz byc silna i myślec racjonalnie. Podziwiam Cie za taka poradnosc zyciowa ;)

reklama
Kami ja tez sie zastanawiam jak niektore dziewczyny to robia bo z ich opowiadan wynika ze maja dzieci psa idealnie posprzatane zawsze wykwintnie ugotowane zrobione paznokcie ulozone wlosy pelny make up i sa takie idealne a ja to taka raczej nie jestem i serio czadami tak sobie mysle ze tra m,oja tesciowa to ma racje ze ja nawet obiadu o jednej godzinie nie potrafie ugotowac.

Witam z rana! Ja już po kawce i seksiku, więc dobrze się dzień zaczął :-)Niestety czuję że ból głowy mi nie odpuści.

Kami co u ciebie? Ustały plemienia? Mam nadzieję że już wszystko w porządku

Dzięki :) ale i tak tu będę u was heh tylko po prostu ją się na jakiś czas "wylaczam" ;)

Lux to teraz tylko czekać na efekty.
I tez tak uważam jak Lux. My mamy swoje obowiązki, prace dzieci nie mamy z kim ich zostawić żeby np położyć się do szpitala. I ostatnio właśnie myślałam co bym zrobiła jakbym musiała przelezec w szpitalu pięć miesięcy jak w pierwszej ciąży. Nie mogłabym sobie na to pozwolić. Mogłabym odpoczywać. Brać leki i zgłaszać się do lekarza ale opcji innej nie miałabym jak zorganizować niestety. I to wcale nie znaczy ze jesteśmy źle. Poproś tu nie mamy takiej możliwości.

Claudia,

Ja na pewno perfekcyjną panią domu nie jestem. Obiad to mam w zależności jak się obrobie, albo jak Gucia pozwoli mi gotować. Czyli raz był o 12 raz po 16. I tak w koło. Ale to nie jest najważniejsze. Najważniejsze jest by dziecko było szczęśliwe, a i mama miała trochę czasu dla siebie. Z pozostałymi sprawami człowiek zawsze sobie poradzi. Raz lepiej, raz gorzej ale sobie da rade.

Ja na szczęście zwierząt nie mam. Mam tylko jedno dziecko, kawalerkę a i tu mam czasem ciężko trzymać taki prawdziwy porządek. Ale trudno. Jakoś przeżyje ;-)

Kasik,

Jak się decydowałam na dziecko to wiedziałam co robię :) wiedziałam, że mama moja w Niemczech siedzi. Ze babcia jest chora i tez nie pomoże. Ze zostaje sama. Ale mnie to nie przeraża, mieszkam sama odkąd mam 18 lat. Pracowałam i kończyłam technikum. Za nim Jagoda się urodziła to ja już miałam 5letnie doświadczenie w byciu na swoim i radzeniu sobie samemu. To mnie zahartowalo.

Kami jeśli ciąża będzie miała się utrzymać to się utrzyma. Mnie poronienie nauczyło twardego patrzenia na życie :-/ można leżeć plackiem, nawet nogi nie podnieść a i tak straci sie ciążę. Bierzesz leki, odpoczywasz w miarę możliwości. Nic więcej nie zrobisz, nóg przecież nie skrzyżujesz żeby zatorowac ewentualną stratę. Musimy być dobrej myśli i tyle :)

Lux super ze masz tak długo, a cos brałam na śluz płodne?
Kiedy i jak zaczac pic to siemię? Wczoraj kupiłam bede pic a moj pies jeść :p

reklama
Do góry