reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Kasik,

Wczoraj chciał się spotkać, potem zadzwonił powiedział gdzie jest.i.na wypadek gdyby coś się stało.a on nie odbieral to podał mi adres. Ale ja na dzień dzisiejszy nie jestem gotowa na spotkanie. Wiec dajemy sobie czas.

Kasik a czemu boisz się zwolnienia? Z tego co wiem to przepisy się zmieniły i kobieta jest chroniona od początku a nie jak kiedyś od 12 tygodnia. Nie jestem na 100% pewna. Zapytaj jakiejś księgowej. Ale u mnie w pracy była dziewczyna, która dostając wypowiedzenie powiedziała ze jest w ciąży. Byli źli, ale ostatecznie powiedzieli ze jak potwierdzi to ma przynieść od razu l4.

Gaga to nie martw się. Jak dobre opinie, to powinno być okej. Ważne aby wykrył co Ci dolega.
Kami, rozumiem Cię, wcale Ci się nie dziwie. Musi trochę czasu upłynąć. Oboje ochłonięcie i może on coś raczy zrozumieć, dotrze do niego jak się zachowuje i jak Cię swoimi zachowaniami rani.

Kasik a czemu boisz się zwolnienia? Z tego co wiem to przepisy się zmieniły i kobieta jest chroniona od początku a nie jak kiedyś od 12 tygodnia. Nie jestem na 100% pewna. Zapytaj jakiejś księgowej. Ale u mnie w pracy była dziewczyna, która dostając wypowiedzenie powiedziała ze jest w ciąży. Byli źli, ale ostatecznie powiedzieli ze jak potwierdzi to ma przynieść od razu l4.

Moja mama jest księgowa. Ja wiem jak to tam mniej więcej wygląda. Może źle to ujęłam.. nie tyle zwolnienia co po prostu tego, że w momencie jak będę w ciąży przed upływem umowy to mi jej nie przedłużą, ew. do dnia porodu (jak to z przepisów wynika), a później, po macierzyńskim nie będę miała gdzie wracać, a szkoda mi tej pracy, bo podoba mi się, pracodawcy są raczej przyjemni, nie konfliktowi, a praca nie jest bardzo ciężka. A jak do czerwca wyczekam i przedlużą mi umowę (a mam na to szanse) to będę miała na czas nieokreślony - może będę miała gdzie ew. wracać.

A nie ma jakiegoś cennika na necie? Albo może ten Twój mógłby się jakoś podpytać znajomego.

U mnie prywatny gin bierze od 70 do 150 zł - w zależności czy z usg czy bez.

No właśnie nie ma cennika na internecie, a moj nie będzie chcial podpytywac o takie rzeczy a zresztą iść i tak musze

reklama
Gaga mozesz zadzwoic anonimowo do gabinetu i zapytac o cene wizyty.
Dziewczyny ja za kilka dni robie test, czy jest ktos jeszcze

Do góry