reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Justyna, magnez możesz spokojnie brać! I to 3xdziennie, rzadziej może niewiele dać ;)
ZAM.jpg
Czesc, ciotki! Jestem dziewczynką w 100% (mama i tata widzieli moje 'doły' w 3D :D), wygladam na idealnie zdrowa, wszystkie narzady mam prawidlowe, serducho zdrowe, wszystkie wymiary powyżej normy, więc termin znowu o tydzień wczesniejszy, mam ok 14 cm od glowki do dupki i dlugasne nogi takze mam na pewno sporo ponad 20 cm wzrostu No i jestem kluchą - ważę już 320 g :p Ryzyko, ze jestem chora znowu znacznie spadlo i jest takie jak dla wieku, czyli jestesmy w punkcie wyjscia :) Ruszam się i kopię mamę w brzuch coraz mocniej, mama chyba zaczyna to czuć, w końcu!
Pozdrawiam Was serdecznie ;*

:D

Załączniki

• ZAM.jpg
    ZAM.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Aaaaaaaaaaaaaaaaa jakie cudooo:))) Grubsonku bardzo się cieszę, że z córeczką wszystko dobrze;) A Ty maluchu kopnij mamę tak porządnie z całej siły za to, że nie wierzyła że jesteś ZDROWA:)))

grubson cudownie!! :):) sliczna fotka hehe !dużo płaciłaś za takie usg?? Niepotrzebnie się stresowałaś:-)To na kiedy masz termin??faaaaajnie też bym tak już chciała ahhh...:-)
Dobra to kupię dzisiaj ten magnez tylko jaki jest najlepszy?Ja Czytałam że MagneB6 :)

Grubson, wspaniałe wieści nam przynosisz :D Córcia rośnie, jak na drożdżach! To na kiedy masz teraz termin?
Gratuluję odczuwania ruchów :)

Justyna, ja polecam Magne B6 Max

Motylku, dzięki, też nam się podoba :D Niech kopie, zasłużyłam! :p Nie mogę się doczekać takich konkretnych kopów, ale już nie mam wątpliwosci, ze to ona :)

Justyna
, ani się nie obejrzysz a będziesz na takim etapie, dopiero co sikałam na testy a tu zaraz połowa :O A za USG nic nie płacilismy, przez to, że miałam nieprawidłowe wyniki testu PAPPA jestesmy pod kontrolą poradni genetycznej i prenatalne mam tam za darmo, w tym 3D jak się okazało :) Kolejne w 32 tygodniu, wtedy to będą widoki! :)
Tak jak mówisz, najlepiej MAGNE B6 bo to lek a nie żaden gówniany suplement ;)

NIemartwsie, dzięki ;) Termin tak jak na 1 genetycznym - 9.04 ;) Czyli nieoficjalnie jutro 20 tygodni :p :p Ale wiadomo, że to tylko orientacyjnie :) Oj rosnie, klucha mała :D

Kurde, jednak jak się zobaczy takiego malucha w 3D to jakos tak bardziej dociera, że to mały człowieczek.. :) Chociaż nadal do mnie nie dociera, że ona jest w moim brzuchu :D:D

Grubson wspaniałe wiadomości :tak: Córcia faktycznie duża:-) bardzo sie cieszę, że wszystko ok!! Jeszcze raz gratuluję córeczki:-)

Grubson,ciesze sie ze wszystko w porzadku;) corcia raczke 3mala w buzi?Tak wyglada ze zdjecia;) na wzrostowym usg nie zawsze wszystko widac,bo maluch ma ciasno i mniej miejsca,ale w 3d to nie to samo co zwykle usg:p

Justyna,pewnie wiazadla sie rozciagaja,bierzesz dupka i luteine jak pisalas,mozesz mgb6 brac i nospe,wiecej lez i dyskomfort minie:p

Troche pochodzilam z synkiem po dworze,a teraz leze,do tej pory nie moge znalezc obraczek:(
W dodatku jeszcze troche trzeba ogarnac,ale w weekend mamy zamiar skonczyc porzadki po remontowe:p
Zacznie sie teraz wczesniejsze wstawanie zeby samochod skrobac,ale na szczescie moj maz sie tym zajmie,sporo sie schodzi przy tym..

Grubson – właśnie liczyłam na takie wieści! Super! Zmienili Ci datę porodu? Gratuluję super dziewuchy! Możesz zacząć kompletować garderobę : ) Ja jak bym miała dziewczynkę od razu bym po kiecki poleciała!

Ja jak pisałam mam połówkowe w poniedziałek, a na usg 4d zapisałam się ostatecznie do tego profesora za 350 zł… Sporo, ale mam nadzieję, że opinie nie są przesadzone, że to taki specjalista. No i na 3 grudnia się zapisałam.Także będę obserwować malucha tydzień po tygodniu : )

reklama
Dominika, taa, trochę trzymała w buzi, później w nosie :D:D

Kasiu, dzięki :)

Jussastar, no tak oficjalnie to już na 1 genetycznym mi zmienili na 9.04, bo na etapie 12-13 tygodnia data jest najdokładniejsza, ( bo później już się zaczynają róznice osobnicze i nie ma to sensu, dziecko może być o 2 tygodnie większe i mniejsze) także teraz tylko to potwierdzili :p I wszystkie wymiary już były porównywane do wieku ciążowego z 1 genetycznego czyli 19 t 5 dni a nie z OM i mała albo była idealnie na 19+5 a niektóre wymiary miała nawet troszkę większe :p Ale przecież wiadomo, ze nie ma reguły, to tylko orientacyjna data, może się urodzić na koniec marca a może pod koniec kwietnia :D
Ja mam za tydzień połówkowe u mojej lekarki prowadzącej, więc też sobie znowu podejrzę małą, tym razem już nie w 3D :p To na pewno się już dowiesz czy mała czy mały :)

Do góry