reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Butterfly- ja czuje sie dobrze, dzis juz ostatnia globulka, wiec mam nadzieje ze sie wszystko wyleczylo.to pewnie brak magnezu tak jak mowisz, ja biore takie rozpuszczalne w wodzie, bo mam juz za duzo lekow... ale pomagaja na bole glowy.a jaka mialas morfologie? Dobra?

Kasia- fajnie ze wszystko ok, to nie szarzuj na zakupach:)

Dominika- to lekarz jak moj wczesniejszy, tez mi wpisywal cisnieniebi wage z glowy... lepiej zamienic niz sie martwic pozniej cala ciaze ze zle sie zajmuje... a z karta ciazy to jakos tak czekaja do tego 8-9 tyg, takze to nornalnr wazne zeby do 10 tyg byla wizyta wpisana.

reklama
martaha, tak strasznie mi przykro :( to takie niesprawiedliwe!

Dominika, cudownie, że zobaczyłaś piękne serduszko :D ale faktycznie, też bym na Twoim miejscu zmieniła lekarza.
Ja dostałam już od lekarza kartę ciąży, ale będziemy ją wypełniać na przyszłej wizycie (u mnie to właściwie książka ciąży, bo dość gruba jest), tylko poproszę, żeby wpisał wcześniejszą wizytę, bo wtedy to będzie 9t6d.

Butterfly, u mnie ok, nie mogłam w ogóle wchodzić na forum, bo mój synek cały tydzień siedzi w domu chory i spędzam z nim bardzo dużo czasu. Dziś przyjechała moja mama i mam trochę odpoczynku. Czuję się różnie, prawie już nie plamię, tylko czasem, jak za dużo pochodzę. Cyce mnie trochę bolą i podwoiły swój rozmiar :] Dramat mam tylko z jedzeniem...ciągle jestem głodna, ale na nic nie mam ochoty, muszę się zmuszać do zjedzenia czegokolwiek. Tylko marzą mi się cheeseburgery z McDonalda :/

Dominika cieszę się, ze zobaczyłaś już serduszko i maluszka. Piękny widok:tak: Ja kartę miałam złożoną w 7 tc i wtedy też lekarz wpisał wszystkie wyniki badań, pomiar ciśnienia i info odnośnie poprzedniej ciąży - cc miałam i teraz też powiedział, że pewnie tak będzie. Ja mam problemy z okiem.

Jussastar wiesz, to były krótkie zakupy, bo większość robię przez net:tak:nie lubię chodzić po sklepach..chyba nie jestem prawdziwą kobietą hehe

niemartsie ja ostatnio po big maca męża wysłałam a co:-D z tym jedzeniem to też tak mam niestety, muszę jeść bo mi niedobrze się robi i słabo a na nic nie mam kompletnie ochoty.. Życzę zdrówka dla synka!

A kupujecie już jakieś ubrania ciążowe? ja myślę nad legginsami ..

Kasia - teraz na szczescie moda sprzyja ciezarnym. Ja np, przed ciaza juz nosilam jegginsy, jeannsy na gumce bo sa strasznie wygodne. No i bede pewnie nosic poki brzuch bedzie nie za duzy. Pozniej pewnie nie obedzie sie bez takich ciazowych z guma az bo cycki:p

Ja na szczescie jem wszystko, wiec jak najwiecej zdrowego jedzenia staram sie jesc. Wiadomo czasem.i na cos niezdrowego najdzie ochota to tez czasem sobie pozwalam.
Ale np wedline staram sie robic sama, jaja wiejskie dostaje, miod od dziadzia z pasieki, kielki robie swoje. Ale teraz wlasnie czipsy podjadam:p troche zdrowsze bo sunbites ale jednak:p

Macie jakies zachcianki oprocz fast foodow? Bo ja specjalnych zachcianek nie zauwazylam...

Witam,mnie non stop mdli i wymiotowac chce sie...Nie mam na nic ochoty,ale co i rusz musze cos przegryz (chociazby kawalek jabluszka) ,na jakies 5-10min jest lepiej i zaraz znowu powracaja mdlosci i wymioty..
Otwarcie lodowki to dla mnie nie lada wyczyn..;P wiecej leze i jest dobrze;)

Ja już teraz mam problem ze spodniami. Od pierwszych dni ciąży mam strasznie wrażliwe podbrzusze i jak wychodzę gdzieś w zwykłych spodniach, to muszę zostawiać guzik odpięty. Na razie nie kupuję ubrań ciążowych, bo się boję, że to za wcześnie. Może po pierwszym trymestrze się odważę. Poza tym, jestem dość chuda i pas ciążowy na razie na pewno by na mnie wisiał.

Kasia, ja też uwielbiam zakupy przez neta :) Praktycznie wszystkie ciuchy kupuję na allegro. Ostatnio upolowałam nowiutki zimowy płaszcz z Zary wypełniony puchem i pierzem za 150 zł :) aż tak się pochwalę ;)

jussastar, ja niestety mam przede wszystkim ochotę na fastfoody, ale oczywiście jem je sporadycznie. Na szczęście smakują mi też owoce, więc objadam się nimi, jak najwięcej.

C&A uwielbiam ;) mają świetne gatunkowo rzeczy.
Ja, jak jussastar, uwielbiam jegginsy, mam 3 pary więc mi póki co wygodnie.
A apetyt mam niestety spory... I to źle, bo do szczupłych nie należę :-/

Martaha, strasznie mi przykro... Trzymaj sie jakos!

Dominika, nooo, gratulacje!! :)

Jussastar, haha, nasze maluchy ida łeb w łeb :)

KasiaJ, fajnie, ze juz lepiej!

Lisica a jak u Ciebie, co w koncu z ta beta?

Ja tam moge jesc juz wszystko :) W ogole zaczelam sie naprawde super czuc, w koncu 2 trymestr tuz tuz :) Brzuch czasami boli, ale to wlasnie takie klucie, pobolewanie takze nic strasznego. No i w rodzinie zaczelo sie szalenstwo ;P A ja W KOŃCU zaczynam cieszyc sie ciaza i zaczyna do mnie docierac, ze w ogole w niej jestem ;P

A co do spodni to albo mega niskie biodrowki, ktore musze rozpiac jak siedze, albo legginsy ;P A brzuch powoli zaczyna sie pojawiac(po prostu nie jest juz taki plaski jak zawsze ;P) , musze tylko odzywczaic sie od wciagania brzucha, bo taki mialam zawsze nawyk ;p

A jutro genetyczne i znowu zobaczymy naszego malucha :)

reklama
Grubson daj znać jak po badaniach, ja mam 21 i juz się nie mogę doczekać.
Ja jeszcze nie umiem się cieszyć bo co chwile coś.. Teraz znowu mnie jakieś przeziębienie bierze.. Siedzę w domu,piernicze nie wracam do pracy..

No właśnie mam jeginsy z Hm ale tylko jedna parę.

Do góry