reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

Asica: GRATULACJE, trzymajcie się cieplutko i dużo zdrówka życzę.
Ja byłam dzisiaj na wizycie u endokrynologa i porozmawiałam sobie z Panią, bardzo sympatyczna. Powiedziała, że przy mojej niedoczynności mogą nastąpić problemy przy poczęciu dzidzi ale warto próbować no i co mnie najgorzej przestraszyło to mogą być problemy przy donoszeniu a najbardziej we wczesnej ciąży może się zdarzyć poronienie :-( Wynik TSH powinien być poniżej 2 a u mnie tak jest. Zobaczymy jak to będzie. Dzisiaj strasznie mnie jajnik kłuje, nigdy nie miałam takiego bólu jajnika zawsze to czułam ale tak delikatnie.

reklama
susel no i prawidłowo :-D warto sprawdzić drożność zanim zacznie się np. stymulacje bo po co szpikować się hormonami skoro nie wiadomo czy nie ma jakiś innych przeszkód, w sensie, że co z tego, że po lekach dojdzie do owulacji, jak wszytsko inne się schrzani bo jajowody są niedrożne.

ja po cichu liczę, że moje są niedrożne i po zabiegu pójdzie już z górki i zanim się obejrzę to będę już drupakiem :-)

hmm, a jeśli jednak są drożne to mam zielone światło od gina i zaczynamy stymulację

tak czy siak, koko dżambo i do przodu :cool2:

asica gratulacje, nudnej ciąży życzę.

uaktualniam listę, siebie kasuję z oczekujących na potwierdzenie bo @ przyszła wcześniej.

Starających się: 53!![/COLOR]
Zaciążonych potwierdzonych: 28 !!!!

Kwietniówki 2014
7x II

Majówki 2014
17x II

Czerwcowki 2014
paulinka88
II
mycha05 II
Abezela II
Asica II
___

Czekamy na potwierdzenie:
hania$ - termin @ 21.09
doska1 - termin @ 23.09
poziomka@ - termin @ 23.09
Malponea - termin @ 25.08
ysmena - termin @ 25.08

starduscik - termin @ 27.09
waiting4beans - termin @ 29.09
CarpeDiem - termin @ 29.09
aureolcia - termin @ 30.09
Joa
ro - termin @ 1.10
benfica - termin @ 2.10

Październik 2013
Cyntia85 - termin @ 4.10
Leemonca - termin @ 4.10
biedroneczka - termin @ 5.10
mamaTomeczka - termin @ 7-9.10
malena100 - termin @ 8.10
Phoebe - termin @ 8.10
Conti - termin @ 8.10
lamorela - termin @ 8.10
kontra - termin @ 8.10
Kinia1 - termin @ 10.10
GosiaDr - termin @ 11.10
tamaguczi- termin @ 11.10
tamaguczi - termin @ 11.10
ewka358 - termin @ 13.10
watpliwosci3 - termin @ 14.10
natkusia - termin @ 14.10
Grzankaa - termin @ 15.10
basik - termin @ 15-16.10
Mimimoo - termin @ 16.10
mikaaa - termin @ 16.10
Andzia15 - termin @ 17.10
maja35 - termin @ 17.10
Arcala - termin @ 17.10
tekla23 - termin @ 18.10
wanda_23 - termin @ 19.10
Kropka10 - termin 20.10
Piaska - termin @ 21.10
susel - termin @ 23.10
agamemnon - termin @ 24.10
Agaawa - termin @ 24.10
mychunia - 24-28.10
malusiolka
Madzia&Lena
dzikuska
Amaliee
agniecha83 - termin @ 26.10
kobietka22 - termin @ 27.10
fox - termin @ 27.10
Ritta - termin @ 28.10
kalisia - termin @ 30.10

Listopad
emkacafe - termin @ 1.11

Poczekalnia
WRACAJCIE DO NAS SZYBKO!!!!!
madziulka291, Dorcia, Lothien, madziakowalik, ann_art, Nuuuśka, Sandra_best, Mar-chew, black_tea, centka80, labell, Dominikak86, brrr85, celta, DorciaM, anuszka, malgonia1, emalia82, karotka

Witajcie dziewczyny!
Postanowiłam wrócić na BB. Byłam trochę na kwietniówkach, majówkach, czerwcówkach, potem znikłam bo mnie te bezowocne starania okropnie zdołowały i postanowiłam posłuchać męża, który stwierdził że "co ma być to będzie" i odpuściłam. Ale jest październik, staramy się od kwietnia a nie zabezpieczamy tak naprawdę od początku roku i dalej nic! Koniec z bezczynnością. Porobiłam sobie badania. TSH, FSH, prolaktyna, ob, morfologia... ogólnie książkowo, i... skąd te problemy??? Ten miesiąc mam okropnie zawalony w pracy więc w przyszłym cyklu postanowiłam jeździć na monitoring cyklu. Narazie badania ginekologiczne potwierdzały dojrzewanie pęcherzyków ale nie byłam po owu - więc nie mam pewności czy pękają. Ból owu jest, temperatura ma wyraźny skok. Głupieję kochane! W tym czasie szukałam naprawdę dobrego lekarza, byłam u 3 i dopiero teraz dr potraktował mnie poważnie i nie kazał "czakać aż minie rok starań". Mam 29 lat, mąż też. Bardzo chcemy mieć drugie dziecko (z córcią udało się już w 2 cyklu). Jestem tu bo szukam otuchy. I też liczę na to że zarażę się od tych z Was, które już zobaczyły upragnione II kreseczki :)
Ps. Pozdrawiam wszystkie "znajome twarze", będę Was podczytywać regularnie, napewno częściej niż pisać bo doba ma tylko 24 h a ja 12 poświęcam na pracę i dojazd do niej więc niewiele zostaje dla mnie... ale jestem z Wami! i siedzę na tym samym wózku :)

Ulika, skoro wyniki masz prawidłowe, to może masz blokadę psychiczną. Za bardzo myślisz o drugim dziecku. Przestań myśleć, a żyj chwilą i na pewno się uda :) Wiem, że łatwo mi to pisać, ale taka jest prawda, że jak kobieta za bardzo pragnie dziecka, to trudno zajść w ciąże. A jak z wynikami Twojego męża? Robił badania? Trzymam kciuki II kreseczki, które niedługo zobaczysz :) A poza tym witaj w naszym gronie :)

centka Kochanie, dasz radę <przytul> :* I pamiętaj, że jestem z Tobą :*

Ostatnia edycja:
dziewczyny polecam artykul o zwiazkach:
Granice wolności w związku

Mar-chew chwile Cie z nami nie bylo stad pewnie ta poczekalnia, ale juz zaraz zmienie. powiem Ci ze ostatnio Cie tam zauwazylam i myslalam sobie co z Tobba.

karola napewno masz racje, zwlaszcza ze u mnie po stymulacjach dalej nic. chociaz ja mysle ze problemem jest to TSH, z ktorym nikt nie chce nic zrobic, a ja wole sama sie nie leczyc. w Polsce gin juz powiedziala ze jest za wysokie i jak przyjade to mi da jakies leki wiec nastawiam sie ze swiateczny pobyt w Polsce zdziala cuda ;-) ogolnie widze ze przechodzimy podobne etapy wiec ja sie bede Ciebie radzic odnosnie tarczycy i HSG,a Ty mozesz pytac o stymulacje :blink: a poza tym to widze ze humor juz wrocil? :-)

Ulika milo Cie znow widziec! podaj date @ i powodzenia!

Starających się: 54!!
Zaciążonych potwierd
zonych: 28 !!!!

Kwietniówki 2014
7x II

Majówki 2014
17x II

Czerwcowki 2014
paulinka88
II
mycha05 II
Abezela II
Asica II
___

Czekamy na potwierdzenie:
hania$ - termin @ 21.09
doska1 - termin @ 23.09
poziomka@ - termin @ 23.09
Malponea - termin @ 25.08
ysmena - termin @ 25.08

starduscik - termin @ 27.09
waiting4beans - termin @ 29.09
CarpeDiem - termin @ 29.09
aureolcia - termin @ 30.09
Joa
ro - termin @ 1.10
benfica - termin @ 2.10

Październik 2013
Cyntia85 - termin @ 4.10
Leemonca - termin @ 4.10
biedroneczka - termin @ 5.10
mamaTomeczka - termin @ 7-9.10
malena100 - termin @ 8.10
Phoebe - termin @ 8.10
Conti - termin @ 8.10
lamorela - termin @ 8.10
kontra - termin @ 8.10
Kinia1 - termin @ 10.10
GosiaDr - termin @ 11.10
tamaguczi- termin @ 11.10
tamaguczi - termin @ 11.10
ewka358 - termin @ 13.10
watpliwosci3 - termin @ 14.10
natkusia - termin @ 14.10
Grzankaa - termin @ 15.10
basik - termin @ 15-16.10
Mimimoo - termin @ 16.10
mikaaa - termin @ 16.10
Andzia15 - termin @ 17.10
maja35 - termin @ 17.10
Arcala - termin @ 17.10
tekla23 - termin @ 18.10
Mar-chew - termin @ 18.10
wanda_23 - termin @ 19.10
Kropka10 - termin 20.10
Piaska - termin @ 21.10
susel - termin @ 23.10
agamemnon - termin @ 24.10
Agaawa - termin @ 24.10
mychunia - 24-28.10
malusiolka
Madzia&Lena
dzikuska
Amaliee
agniecha83 - termin @ 26.10
kobietka22 - termin @ 27.10
fox - termin @ 27.10
Ritta - termin @ 28.10
kalisia - termin @ 30.10

Listopad
emkacafe - termin @ 1.11

Poczekalnia
WRACAJCIE DO NAS SZYBKO!!!!!
madziulka291, Dorcia, Lothien, madziakowalik, ann_art, Nuuuśka, Sandra_best, black_tea, centka80, labell, Dominikak86, brrr85, celta, DorciaM, anuszka, malgonia1, emalia82, karotka

Udało mi się zajrzeć. Mój mąż od poniedziałku okupuje komputer i ja siłą rzeczy, nie mam kiedy zaglądać.

Conti - dzięki za podpowiedź. Zastanawiałam się właśnie jak to się oblicza tj. FSH/LH czy LH/FSH ? Ja do lekarza mam przyjść dopiero w grudniu jeżeli do tego czasu nie zaciążę. Ale chciałam dla swojego świętego spokoju się zbadać.

biedroneczka84 - wiesz, owu wyliczyła mi miesiączkę na 09.10 czyli 34 dc. Ale moim zdaniem powinna być ok 04.10. Ja czekam do niedzieli, jeżeli nie dostanę @ (czego sobie, Tobie i wszystkim innym życzę) to zatestuję. Trzymam &&&& kciuki za Twoje jutrzejsze testowanie. Nie wydaje Ci się trochę za szybko na test ???

kobietka - trochę zazdroszczę męża cukiernika, a trochę nie zazdroszczę. Pewnie ciężej byłoby mi utrzymać linię, gdyby pichcił mi pyszne ciasta. A te uwielbiam :tak:

Phoebe - dzięki, mam nadzieję, że będę już regularnie zaglądać, bo się za Wami stęskniłam ;-)

Gochson - witaj, ja mimo, że już od kilku miesięcy jestem tu, to też mi się ciężko wbić. Ale normalnie pisz co u Ciebie. Życzę Ci abyś nie musiała zagłębiać się w tajniki tych wszystkich obliczeń, tylko abyś od razu zaskoczyła. Powodzenia

Ritta - pisz więc o tym co lubisz robić, na pewno posłuchamy a może i będziemy mogły porozmawiać. Ja uwielbiam poza zdrowym odżywianiem aktywność fizyczną. Biegam ćwiczę, pływam....

Cyntia - współczuję Kochana. Ja też nienawidzę obłudników, a fałszywych ludzi to bym tatuowała na czole abyśm mogli ich unikać.

emkacafe - ja pamiętam Cię doskonale, ale jako że sama wyloozowałam w tym cyklu, więc bywałam tu rzadko. Nie śledzę swojego cyklu, nie mierzę i czekam....

centka - WITAJ. Trzymaj się Babeczko. Oby Wam się wszystko ułożyło. Powodzonka.

Ulika - ja Cię kojarzę chyba z czerwcówek, witaj, wpadaj i opowiadaj co Ci leży na sercu. Jedziemy na tym samym wózku...

U mnie dziś pojawił się ostry ból brzucha. uczucie jak gdybym była skrajnie głodna. Aż mnie wykręcało. Chodziłam zgieta wpół. Poza tym piersi pełne i lekko obolałe, ale nie tak jak w ostatnim cyklu. Podejrzewam, że mój organizm tak zareagował na zioła o. Sroki. Nie piję ich od dwóch tygodni, bo w zasadzie cykl mam regularny. Mam mało śluzu płodnego i pracuję nas jego zwiększeniem i poprawą jakości. Stąd wiesiołek ( do owu) i tran (po owu).

Witam serdecznie, przepraszam że mnie mało ale w tamtym tygodniu bylam na zwolnieniu na malego więc miałam wiecej czasu a tym tygodniu to ju ciężko z czasem:( Ale nie zapominacie o mnie :) Mam trochę doła bo Mati chodził do przedszkola przez 3 dni i dzisiaj znowu gorączkuje, dostał znowu katar itp Przecież dobrze go wyleczyłam, zanim poszedł do przedszkola to wcale nie chorował a teraz ciągle. Szkoda mi go, a dodatkowo nie mogę ciągle być na zwolnieniu, cały tydzień siedziałam w domu, nie wiem już co mam zrobić. :(
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie staraczki.
Teraz też siedzę w pracy do 22 a tak bardzo chciałabym być już w domu żeby przytulić malucha

reklama
No, nareszcie chwila :-D

centka witaj Kochana :happy2: przykro mi, że tak Wam się nie udał przyjazd do PL :zawstydzona/y: pewnie jest Wam bardzo ciężko, ale zobaczysz - będziecie jeszcze bardziej zgranym małżeństwem niż przed wyjazdem. Tak naprawdę sztuką jest być razem właśnie w takich chwilach, a nie jak jest wesoło... jak to mówią "co nas nie zabije, to nas wzmocni" i tego się trzymajcie. Przytulam i zaglądaj tu do nas :tak:

gochson
nie przejmuj się, że się trudno wbić :blink: pisz na bieżąco, co u Ciebie, a zobaczysz, że wkrótce się wkręcisz w rytm :tak: ja często nadal zapominam co komu :sorry2:

susel i bardzo dobrze z tym wyjazdem - co ma być to będzie :-p

ulika Ciebie kojarzę :happy2: witaj wśród nas :happy2: w kupie siła :-p

A u mnie nadal NIC :szok: to już kolejny pokręcony cykl :szok: krzyż mnie boli, jakbym ze 100 lat miała, albo słonia przenosiła :szok: nie mam testu w domu, jeśli jutro nadal tak będzie, to chyba się złamię i zrobię :sorry2:

Do góry