reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Terminy porodów

Ja się urodziłam dokładnie w dniu w którym mama miała obliczony termin porodu:-D, ciekawe może i mój synuś też będzie taki punktualny ?:-p

reklama
Elis nie martw sie Magda na pewno Cie dopisze
ale chyba nie prędko bo teraz chyba .....rodzi!!

madziu ja termin z usg mialam na 5 sierpnia i tutaj trzymali sie tego terminu wiec Dorian urodzil sie dokladnie tydzien wczesniej,a wazyl 3820gram i mial 51cm

raabit--------- magda25----------

ja spodziewam sie córeczki:-):tak: wikuś to skrót od wiktori taj jak raabit słusznie zauważyła:tak::tak: no ale wiecie niespodzianka moze byc i okaże sie ze to chłopiec:szok::szok: no cóż to bede go ubierała w sukienki hi hi:tak:

dzis cos mnie tak pobolewa podbrzusze raz mocniej raz słabiej może sie coś ruszy:tak::tak: albo to znów fałszywy alarm:sick::eek:

dziewczyny planujecie rodzic ze znieczuleniem czy bez???????

cześć ja tylko na chwileczkę. proszę mnie dopisać do szczęśliwych mam :-).
Była już informacja na ogólnym - Janbor przekazywała (za co dziękuję). Wiem że tyle sie dzieje że można się pogubić, więc przypominam:
Nasz synek (prawdopodobnie Filip :-D) przywitał nas wielkim okrzykiem 11 sierpnia o godzinie 18:10 (9 dni przed terminem z usg i 11 przed terminem z OM). Ważył 4 kg i miał 56 cm.(a pani w piatek na usg powiedziła tak po pomiarach - ile? 3800?? zmierze jeszcze raz. Nooo 3400, to już bardziej możliwe - to jutro rodzimy.
Urodziliśmy z mężem siłami natury , no, z pomocą ogromną pani położnej :-p. Mąż spisał się rewelacynie - bez niego chyba bym nie dała rady. Kochany był i jest:-)
Poród wywołali ze wzgllędu na obawy przed gestozą. Z wagą synek zrobił pani doktor niespodzianke i mu się przybralo. Teraz mamy tylko kłopot z oczkiem, prawdopodobnie niedrożny kanalik. Dlatego tyle trzymali nas w szpitalu. Dopiero wczoraj wyszliśmy. Raczej często mnie tu nie będzie, więc trzymam kciuki za te które jeszcze mają porody przed sobą i zdrówka dla wszystkich. Przepraszam że wszystko w jednym wątku napisałam i moze mieszam tematy, ale musicie mi wybaczyć ;-):rofl2:

Moje rozdwojenie nastapiło 13 sierpnia 2007 o godzinie 8.40.
Oleńka ważyła 3165 g i miała 55 cm długości.
Poród poprzez cięcie cesarskie 7 dni wcześniej niż wyliczany termin OM(20.08.2007)

Bardzo proszę mnie poprawic jeśli kogoś pominęłam, czy to w terminach , czy w rozdwojonych. Wydaje mi się , że chyba kogoś pominęłam, napiszcie, przepraszam.

reklama
Hej dziewczyny:-)
ja urodziłam 21.08 o 18.59(tak smiesznie wpisali dokładnie) synek Piotrus miał 3,370(teraz troche schudł0 i 56 cm:tak:

Do góry