reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Asica: GRATULACJE, trzymajcie się cieplutko i dużo zdrówka życzę.
Ja byłam dzisiaj na wizycie u endokrynologa i porozmawiałam sobie z Panią, bardzo sympatyczna. Powiedziała, że przy mojej niedoczynności mogą nastąpić problemy przy poczęciu dzidzi ale warto próbować no i co mnie najgorzej przestraszyło to mogą być problemy przy donoszeniu a najbardziej we wczesnej ciąży może się zdarzyć poronienie :-( Wynik TSH powinien być poniżej 2 a u mnie tak jest. Zobaczymy jak to będzie. Dzisiaj strasznie mnie jajnik kłuje, nigdy nie miałam takiego bólu jajnika zawsze to czułam ale tak delikatnie.

reklama
susel no i prawidłowo :-D warto sprawdzić drożność zanim zacznie się np. stymulacje bo po co szpikować się hormonami skoro nie wiadomo czy nie ma jakiś innych przeszkód, w sensie, że co z tego, że po lekach dojdzie do owulacji, jak wszytsko inne się schrzani bo jajowody są niedrożne.

ja po cichu liczę, że moje są niedrożne i po zabiegu pójdzie już z górki i zanim się obejrzę to będę już drupakiem :-)

hmm, a jeśli jednak są drożne to mam zielone światło od gina i zaczynamy stymulację

tak czy siak, koko dżambo i do przodu :cool2:

asica gratulacje, nudnej ciąży życzę.

uaktualniam listę, siebie kasuję z oczekujących na potwierdzenie bo @ przyszła wcześniej.

Starających się: 53!![/COLOR]
Zaciążonych potwierdzonych: 28 !!!!

Kwietniówki 2014
7x II

Majówki 2014
17x II

Czerwcowki 2014
paulinka88
II
mycha05 II
Abezela II
Asica II
___

Czekamy na potwierdzenie:
hania$ - termin @ 21.09
doska1 - termin @ 23.09
poziomka@ - termin @ 23.09
Malponea - termin @ 25.08
ysmena - termin @ 25.08

starduscik - termin @ 27.09
waiting4beans - termin @ 29.09
CarpeDiem - termin @ 29.09
aureolcia - termin @ 30.09
Joa
ro - termin @ 1.10
benfica - termin @ 2.10

Październik 2013
Cyntia85 - termin @ 4.10
Leemonca - termin @ 4.10
biedroneczka - termin @ 5.10
mamaTomeczka - termin @ 7-9.10
malena100 - termin @ 8.10
Phoebe - termin @ 8.10
Conti - termin @ 8.10
lamorela - termin @ 8.10
kontra - termin @ 8.10
Kinia1 - termin @ 10.10
GosiaDr - termin @ 11.10
tamaguczi- termin @ 11.10
tamaguczi - termin @ 11.10
ewka358 - termin @ 13.10
watpliwosci3 - termin @ 14.10
natkusia - termin @ 14.10
Grzankaa - termin @ 15.10
basik - termin @ 15-16.10
Mimimoo - termin @ 16.10
mikaaa - termin @ 16.10
Andzia15 - termin @ 17.10
maja35 - termin @ 17.10
Arcala - termin @ 17.10
tekla23 - termin @ 18.10
wanda_23 - termin @ 19.10
Kropka10 - termin 20.10
Piaska - termin @ 21.10
susel - termin @ 23.10
agamemnon - termin @ 24.10
Agaawa - termin @ 24.10
mychunia - 24-28.10
malusiolka
Madzia&Lena
dzikuska
Amaliee
agniecha83 - termin @ 26.10
kobietka22 - termin @ 27.10
fox - termin @ 27.10
Ritta - termin @ 28.10
kalisia - termin @ 30.10

Listopad
emkacafe - termin @ 1.11

Poczekalnia
WRACAJCIE DO NAS SZYBKO!!!!!
madziulka291, Dorcia, Lothien, madziakowalik, ann_art, Nuuuśka, Sandra_best, Mar-chew, black_tea, centka80, labell, Dominikak86, brrr85, celta, DorciaM, anuszka, malgonia1, emalia82, karotka

Witajcie dziewczyny!
Postanowiłam wrócić na BB. Byłam trochę na kwietniówkach, majówkach, czerwcówkach, potem znikłam bo mnie te bezowocne starania okropnie zdołowały i postanowiłam posłuchać męża, który stwierdził że "co ma być to będzie" i odpuściłam. Ale jest październik, staramy się od kwietnia a nie zabezpieczamy tak naprawdę od początku roku i dalej nic! Koniec z bezczynnością. Porobiłam sobie badania. TSH, FSH, prolaktyna, ob, morfologia... ogólnie książkowo, i... skąd te problemy??? Ten miesiąc mam okropnie zawalony w pracy więc w przyszłym cyklu postanowiłam jeździć na monitoring cyklu. Narazie badania ginekologiczne potwierdzały dojrzewanie pęcherzyków ale nie byłam po owu - więc nie mam pewności czy pękają. Ból owu jest, temperatura ma wyraźny skok. Głupieję kochane! W tym czasie szukałam naprawdę dobrego lekarza, byłam u 3 i dopiero teraz dr potraktował mnie poważnie i nie kazał "czakać aż minie rok starań". Mam 29 lat, mąż też. Bardzo chcemy mieć drugie dziecko (z córcią udało się już w 2 cyklu). Jestem tu bo szukam otuchy. I też liczę na to że zarażę się od tych z Was, które już zobaczyły upragnione II kreseczki :)
Ps. Pozdrawiam wszystkie "znajome twarze", będę Was podczytywać regularnie, napewno częściej niż pisać bo doba ma tylko 24 h a ja 12 poświęcam na pracę i dojazd do niej więc niewiele zostaje dla mnie... ale jestem z Wami! i siedzę na tym samym wózku :)

Ulika, skoro wyniki masz prawidłowe, to może masz blokadę psychiczną. Za bardzo myślisz o drugim dziecku. Przestań myśleć, a żyj chwilą i na pewno się uda :) Wiem, że łatwo mi to pisać, ale taka jest prawda, że jak kobieta za bardzo pragnie dziecka, to trudno zajść w ciąże. A jak z wynikami Twojego męża? Robił badania? Trzymam kciuki II kreseczki, które niedługo zobaczysz :) A poza tym witaj w naszym gronie :)

centka Kochanie, dasz radę <przytul> :* I pamiętaj, że jestem z Tobą :*

Ostatnia edycja:
dziewczyny polecam artykul o zwiazkach:
Granice wolności w związku

Mar-chew chwile Cie z nami nie bylo stad pewnie ta poczekalnia, ale juz zaraz zmienie. powiem Ci ze ostatnio Cie tam zauwazylam i myslalam sobie co z Tobba.

karola napewno masz racje, zwlaszcza ze u mnie po stymulacjach dalej nic. chociaz ja mysle ze problemem jest to TSH, z ktorym nikt nie chce nic zrobic, a ja wole sama sie nie leczyc. w Polsce gin juz powiedziala ze jest za wysokie i jak przyjade to mi da jakies leki wiec nastawiam sie ze swiateczny pobyt w Polsce zdziala cuda ;-) ogolnie widze ze przechodzimy podobne etapy wiec ja sie bede Ciebie radzic odnosnie tarczycy i HSG,a Ty mozesz pytac o stymulacje :blink: a poza tym to widze ze humor juz wrocil? :-)

Ulika milo Cie znow widziec! podaj date @ i powodzenia!

Starających się: 54!!
Zaciążonych potwierd
zonych: 28 !!!!

Kwietniówki 2014
7x II

Majówki 2014
17x II

Czerwcowki 2014
paulinka88
II
mycha05 II
Abezela II
Asica II
___

Czekamy na potwierdzenie:
hania$ - termin @ 21.09
doska1 - termin @ 23.09
poziomka@ - termin @ 23.09
Malponea - termin @ 25.08
ysmena - termin @ 25.08

starduscik - termin @ 27.09
waiting4beans - termin @ 29.09
CarpeDiem - termin @ 29.09
aureolcia - termin @ 30.09
Joa
ro - termin @ 1.10
benfica - termin @ 2.10

Październik 2013
Cyntia85 - termin @ 4.10
Leemonca - termin @ 4.10
biedroneczka - termin @ 5.10
mamaTomeczka - termin @ 7-9.10
malena100 - termin @ 8.10
Phoebe - termin @ 8.10
Conti - termin @ 8.10
lamorela - termin @ 8.10
kontra - termin @ 8.10
Kinia1 - termin @ 10.10
GosiaDr - termin @ 11.10
tamaguczi- termin @ 11.10
tamaguczi - termin @ 11.10
ewka358 - termin @ 13.10
watpliwosci3 - termin @ 14.10
natkusia - termin @ 14.10
Grzankaa - termin @ 15.10
basik - termin @ 15-16.10
Mimimoo - termin @ 16.10
mikaaa - termin @ 16.10
Andzia15 - termin @ 17.10
maja35 - termin @ 17.10
Arcala - termin @ 17.10
tekla23 - termin @ 18.10
Mar-chew - termin @ 18.10
wanda_23 - termin @ 19.10
Kropka10 - termin 20.10
Piaska - termin @ 21.10
susel - termin @ 23.10
agamemnon - termin @ 24.10
Agaawa - termin @ 24.10
mychunia - 24-28.10
malusiolka
Madzia&Lena
dzikuska
Amaliee
agniecha83 - termin @ 26.10
kobietka22 - termin @ 27.10
fox - termin @ 27.10
Ritta - termin @ 28.10
kalisia - termin @ 30.10

Listopad
emkacafe - termin @ 1.11

Poczekalnia
WRACAJCIE DO NAS SZYBKO!!!!!
madziulka291, Dorcia, Lothien, madziakowalik, ann_art, Nuuuśka, Sandra_best, black_tea, centka80, labell, Dominikak86, brrr85, celta, DorciaM, anuszka, malgonia1, emalia82, karotka

Udało mi się zajrzeć. Mój mąż od poniedziałku okupuje komputer i ja siłą rzeczy, nie mam kiedy zaglądać.

Conti - dzięki za podpowiedź. Zastanawiałam się właśnie jak to się oblicza tj. FSH/LH czy LH/FSH ? Ja do lekarza mam przyjść dopiero w grudniu jeżeli do tego czasu nie zaciążę. Ale chciałam dla swojego świętego spokoju się zbadać.

biedroneczka84 - wiesz, owu wyliczyła mi miesiączkę na 09.10 czyli 34 dc. Ale moim zdaniem powinna być ok 04.10. Ja czekam do niedzieli, jeżeli nie dostanę @ (czego sobie, Tobie i wszystkim innym życzę) to zatestuję. Trzymam &&&& kciuki za Twoje jutrzejsze testowanie. Nie wydaje Ci się trochę za szybko na test ???

kobietka - trochę zazdroszczę męża cukiernika, a trochę nie zazdroszczę. Pewnie ciężej byłoby mi utrzymać linię, gdyby pichcił mi pyszne ciasta. A te uwielbiam :tak:

Phoebe - dzięki, mam nadzieję, że będę już regularnie zaglądać, bo się za Wami stęskniłam ;-)

Gochson - witaj, ja mimo, że już od kilku miesięcy jestem tu, to też mi się ciężko wbić. Ale normalnie pisz co u Ciebie. Życzę Ci abyś nie musiała zagłębiać się w tajniki tych wszystkich obliczeń, tylko abyś od razu zaskoczyła. Powodzenia

Ritta - pisz więc o tym co lubisz robić, na pewno posłuchamy a może i będziemy mogły porozmawiać. Ja uwielbiam poza zdrowym odżywianiem aktywność fizyczną. Biegam ćwiczę, pływam....

Cyntia - współczuję Kochana. Ja też nienawidzę obłudników, a fałszywych ludzi to bym tatuowała na czole abyśm mogli ich unikać.

emkacafe - ja pamiętam Cię doskonale, ale jako że sama wyloozowałam w tym cyklu, więc bywałam tu rzadko. Nie śledzę swojego cyklu, nie mierzę i czekam....

centka - WITAJ. Trzymaj się Babeczko. Oby Wam się wszystko ułożyło. Powodzonka.

Ulika - ja Cię kojarzę chyba z czerwcówek, witaj, wpadaj i opowiadaj co Ci leży na sercu. Jedziemy na tym samym wózku...

U mnie dziś pojawił się ostry ból brzucha. uczucie jak gdybym była skrajnie głodna. Aż mnie wykręcało. Chodziłam zgieta wpół. Poza tym piersi pełne i lekko obolałe, ale nie tak jak w ostatnim cyklu. Podejrzewam, że mój organizm tak zareagował na zioła o. Sroki. Nie piję ich od dwóch tygodni, bo w zasadzie cykl mam regularny. Mam mało śluzu płodnego i pracuję nas jego zwiększeniem i poprawą jakości. Stąd wiesiołek ( do owu) i tran (po owu).

Witam serdecznie, przepraszam że mnie mało ale w tamtym tygodniu bylam na zwolnieniu na malego więc miałam wiecej czasu a tym tygodniu to ju ciężko z czasem:( Ale nie zapominacie o mnie :) Mam trochę doła bo Mati chodził do przedszkola przez 3 dni i dzisiaj znowu gorączkuje, dostał znowu katar itp Przecież dobrze go wyleczyłam, zanim poszedł do przedszkola to wcale nie chorował a teraz ciągle. Szkoda mi go, a dodatkowo nie mogę ciągle być na zwolnieniu, cały tydzień siedziałam w domu, nie wiem już co mam zrobić. :(
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie staraczki.
Teraz też siedzę w pracy do 22 a tak bardzo chciałabym być już w domu żeby przytulić malucha

reklama
No, nareszcie chwila :-D

centka witaj Kochana :happy2: przykro mi, że tak Wam się nie udał przyjazd do PL :zawstydzona/y: pewnie jest Wam bardzo ciężko, ale zobaczysz - będziecie jeszcze bardziej zgranym małżeństwem niż przed wyjazdem. Tak naprawdę sztuką jest być razem właśnie w takich chwilach, a nie jak jest wesoło... jak to mówią "co nas nie zabije, to nas wzmocni" i tego się trzymajcie. Przytulam i zaglądaj tu do nas :tak:

gochson
nie przejmuj się, że się trudno wbić :blink: pisz na bieżąco, co u Ciebie, a zobaczysz, że wkrótce się wkręcisz w rytm :tak: ja często nadal zapominam co komu :sorry2:

susel i bardzo dobrze z tym wyjazdem - co ma być to będzie :-p

ulika Ciebie kojarzę :happy2: witaj wśród nas :happy2: w kupie siła :-p

A u mnie nadal NIC :szok: to już kolejny pokręcony cykl :szok: krzyż mnie boli, jakbym ze 100 lat miała, albo słonia przenosiła :szok: nie mam testu w domu, jeśli jutro nadal tak będzie, to chyba się złamię i zrobię :sorry2:

Do góry