reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

leemonca to daj znać czy przy tych minusach są jakieś grzyby :happy2: my się przymierzaliśmy w ten weekend, ale jeszcze zobaczymy :confused:

mychunia to ma się chłopu ku lepszemu :tak: &&& żeby się wykurował do końca. Rzeczywiście te Twoje wczesne pobudki mogą wykończyć :no: a o któej teoretycznie powinnaś wstać, żeby zdążyć do pracy?

Dziewczyny, idzie się załamać... :-( dziś 30dc i NIC. Znowu. Wczoraj bolał mnie krzyż, dziś już nie :dry: (.)(.) pobolewają od kilku dni, a @ nie ma :-(. Powiedzcie mi proszę jak to jest przy cyklach bezowulacyjnych - wydłużają się tak, że zawsze trzeba wywoływać, czy nie? Ja kiedyś miałam, ale były regularne, ale teraz to już zgłupiałam :baffled: chyba zrobię test dla świętego spokoju, ale skoro cykl był bezowulacyjny, to będzie to raczej formalność :-( no masakra :zawstydzona/y:

reklama
benfica i nie testowalas?! sikaj! jezeli byl bezowulacyjny to @ moze dluuuugo nie przychodzic niestety, ale u wikki na przyklad @ przyszla w bezowulacyjnym wiec wszystko moze sie zdarzyc. chociaz pewnosci nie masz bo testy to nie wszystko, wiec najpierw siknij a potem sie martw ;-) mam nadzieje ze sloni nie nosilas ;-)

dobry,

Zaraz biore sie za czytanie Was. Miałam wczoraj napisać o wizycie, ale moje popołudnie było dość zamotane. Nadia godzinę przed moim wyjazdem zaczęła strasznie wymiotować, o rany cały pokój miałam w jej wymiotach. Postanowilam, że do lekarza nie poajde, dziecko ważniejsze, ale mąż wrócił z pracy i powiedział, że mam się nie martwic on się zajmie Małą a ja mam jechać na wizytę. I pojechałam. Ginekolog cudowny, żaluję ze w pierwszej ciąży nie chodziłam do niego, już wiem skąd kolejki 4 miesięczne.
Najpierw sie zdziwił ze tak szybko chce kolejną dzidzie, że macica po cc może nie wytrzymać, ale po tym jak zrobił mi usg i dokładne badanie na samolocie to stwierdził, że nie ma przeciwskazań. Wszystko ładnie, policystycznych jajników nie stwierdził, wiec jestem w pełni szczescia, jednak zaznaczył, że karmiąc bedzie mi ciezko zajść w ciaże, ale zeby łykać kwas foliowy i sie starac.
Dziś plamień juz nie mam, tempka skoczyła a ovufriend zaznaczył owulację :szok: tylko, że w dniu owu i po nie było przytulanek, bo byłam przeziębiona. No nic były wcześniej :)

Benfica z tego co wiem, to nie trzeba wywoływac, ale faktycznie mogą być dłuzsze. A testowałas?

Jeju ale zimno. Dobrze że wczoraj bazylię z dworu przyniosłam, to może w ciepełku jeszcze porośnie, bo tak to by mi zamarzła. Ale masakra. Muszę rękawiczki odkopać.

Witam i się melduję, jako ta starająca się również w 2013 i mająca nadzieje, że w 2014 już będę mogła kupować te śliczne ciuszki.

to już rok bezowocnych starań, ale musi się to zmienić. Najbardziej mnie w tym wszystkim wkurza to, że to się w czasie tak ciągnie i nigdy do końca nie wiesz kiedy będą jakie badania itd...:)

wiikki nie testowałam, bo jestem w pracy, a w domu nawet testu nie miałam ;-) kupię dziś test po południu i zrobię...

Ale najgorsze jest to, że ostatnio każdy cykl jest inny, w poprzednim nie miałam owu, ale też nic nie czułam przed @, a teraz głowa boli, (.)(.) też, krzyż jednak też :szok: rano może zaspana byłam i nie czułam :-p

Ostatnia edycja:
Nie leczymy się:) mój Pan doktor mówi, że trzeba zachować spokój w badaniach (a diagnostykę robię w LuxMed, bo mam za darmo).

Ostatnio zaczęliśmy badania i tutaj myślałam, że coś nas zaskoczy. Na razie diagnoza wszystko jest ok. Tzn mąż ma trochę za mało plemników (11mln, a przy morfologii 27 i ruchliwości 64%), ale lekarz stwierdził,że przy reszcie parametrów nasienia nie są to jakieś wiadomości, których powinniśmy się obawiać. Jeśli chodzi o mnie no to na razie prolaktyna i hormony tarczycy przebadane i wyniki książkowe:) na druga fazę cyklu mam duphashton, aby skrócić cykl (w wakacje było 36dni). w kolejnym cyklu mam się zjawić i pomyślimy co dalej:)

a w tym miesiącu znowu pewnie w plecy, bo się wirus przypałętał i od tygodnia na l4:(

Witam wszystkie staraczki.

wiikki - mam nadzieję, że z małą już wszystko dobrze. Ja też Cię podziwiam że tak szybko chcesz drugą dzidzię. Ale dwoje małych dzieci pewnie lepiej się chowa i oczywiście trzymam kciuki :)

Leemonca - ja też uwielbiam ćwiczyć i staram się robić to tak często jak czas pozwala. Ostatnio zaczęłam też chodzić z córką z basen. Chciałabym zaszczepić w niej przekonanie że ruch w życiu jest ważny i chyba mi się udaje :)

Ludzik - witam i trzymam kciuki, żeby dwie kreseczki szybko się pojawiły.

A ja juz w pracy ale jakoś ogarnąć się nie mogę. Chyba czas zabrać się do roboty ale i tak będę Was podczytywać.

Miłego dzionka

reklama
Cześć Laseczki:):) Mimo zimna i skrobania szyb u nas piękne słońce:)

centka - będzie dobrze:) &&&&&&&&&&

Malusiolka jak tam?

Susel jak tam wykres? Zobacz na mój.. coś nie chce tempka spaść i podskoczyć na owu:)

Witam nowe staraczki i życzę nam wszystkim II kreseczek.

Aha Benfica - mój Teść był wczoraj na grzybach i mówił, że jest pełno, nazbierał 3 wiadra.

Do góry