reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

straciatella to super, że ciąża przebiega spokojnie :tak: kolejny chłopak - ja bym chciała 2 urwisów :-D

susel dziś lub jutro przyjdą testy, więc się skuszę... ale jeszcze tak siedzę i dumam nad moim wynikiem usg i stwierdziłam, że jakby coś było, to jajniki byłyby większe, zwłaszcza ten od szczęśliwego jajeczka :confused2: a są chyba normalne, nawet lewy jakiś malutki :confused: prawy: 30/21mm, lewy: 20/11mm :confused2:

agamemnon Ty pytałaś o badania hormonalne chyba - trzeba je wykonywać w określonych dc :happy: Tak z grubsza:
LH, FSH, estradiol - 2-4dc, potem powtórka 14-16dc
progesteron - 7-8 dni po ovu
prolaktyna - jedni mówią, że obojętnie, drudzy - że w 2-giej fazie cyklu

reklama
Straciatella - następnym razem będzie dziewczynka :-) Ale szybko się dowiedziałaś, że chłopak... i nie przejmuj się że kolejny chłopak - u mnie na 100% będzie kolejne cosik ;-) Już nie mam wyboru hehe...

Leemonca - no zaczyna do mnie powolutku docierać ta informacja, wychodzę z takiego szoku :szok: hehe

Teraz chyba i takmwiecej chlopcow sie rodzi ;-) Ja wiem na 100% ze jak bede w ciazy to 3 chlop bedzie no ale coz, takiego chlopa se wybralam ze same jajca mi robi;-) chyba ma za slabe plemniki zeby zadzialac troche przed owu zeby dziewczynka byla.

Dostalam telefon ze dostalam sie do pierwszego etapu ;-) Jutro jade na drugi na str techniczna, chyba jej bardziej sie boje.

Fajnie ze tyle kobitek z wro lub z pod wro jest :)

Hejka laski !!

Po dzisiejszej wizycie u doktorka stwierdzam że jestem w czarnej dupie i idę do uśpienia. Kolejny cykl szykuje się bezowulacyjny znów pełno małych pęcherzyków, które nie mają szansy urosnąć. Wyniki niby dobre bo zawinęłam doktorkowi :-D:-D:-D ale co z tego. Kolejne zalecenia na razie dla małża musi poddać swoje kijanki przeglądowi technicznemu :rofl2::rofl2::rofl2: na szczęście jest promocja na badanie:cool:. Wiec musimy zacząć grać w totka bo szykuje się 3mc leczenie - trudno się mówi.:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Gratuluje zafasolkowanym - Straciatella - ja bym chciała mieć synka ostatnio podoba mi się imię Natan -- chyba się za dużo pierwszej miłości naoglądałam :-D:-D:-D

hej dziewczynki

no dziś ma luzik , obiadek gotowy i mogę popisać z Wami :)

po pierwsze gratulacje dla przyszłych mamuś ,które zobaczyły II

Grzanka - ja widzę kreskę drugą ;-)

dzięki za rady i opinię , ale mój budzik zastrajkował i mnie nie obudził czasem mi robi takie numery ,a na siku nie wstawałam wcale więc obudziłam się o 8:50 i nie wpisywałam temperatury bo za późno już było chyba do 8 się mierzy no nie???? miałam o tej 8:50 36,6 , no nic muszę poczekać do jutra w niewiedzy.Nie wiem czy ja tego budzika nie słyszę czy on po prostu nie dzwoni :confused2::eek: ,a może to i lepiej ,że w niewiedzy będę i tak co ma być to będzie.

wczoraj jak już spałyście to doczytywałam trochę i weszłam na wykres lamoreli i faktycznie tam są same testy negatywne wykazane ,a tu chyba pisała ,że ma dwie kreski 19.10 chyba tak pisała no nie ? nic z tego nie rozumiem też , to trochę dziwne jednak :eek: gdyby ja tak faktycznie miała to bym poszła do gina wyjaśnić co się z cyklem dzieje moim ,nie mnie oceniać ,ale jeśli faktycznie tak jest ,że nas wyrolowała to bardzo nie ładnie z jej strony.

Straciatella- widzę ,że chłopak
:-) gratuluję synka , a celowaliście w płeć ? bo tu jest taki wątek o planowaniu ,że podobno można, ale powiem Ci ,że moja kuzynka ma 3 synów ,a znowu moja szwagierka 3 córki , nie wiem od czego to zależy ,ale gdzieś czytałam ,że czasem po prostu nasienie u mężczyzn ma więcej X niż Y i na odwrót i tak bywa ,że rodzą się albo chłopcy ,albo córki ,ale ile w tym prawdy nie wiem , ja nie celuję bo dla mnie to bez znaczenia w sumie , jak będę miała synów dobrze jak córki też dobrze ,a jak parkę to też fajnie , u mojego męża dwie jego kuzynki mają parki tylko , to taka loteria jest.

reklama
Natan.... Natanek... Ksiadz natanek przepraszam to bylo niesmaczne :sorry: Ale zawsze jak ogladam pierwsza milosc i widze natana i jak ta laska go wola to ciagle mi sie ksiadz natanek przypomina heh ;-) Ale imie ladne, ja mam tez kilka imion , a na dziewczynke jeszcze wiecej ale sie nie napalam ze bedzie plec zenska...

Kiedys mi sie bardzo podobalo imie adam, ale z racji pracy w tmobile i kolegi adama ktory chrzakal, wciagal, mlaskal mi nad uchem juz nigdy nie dam tak na imie synowi, no way e e ;-) Swoja droga to smieszne jak niektore osoby tzn imiona potrafia sie kojarzyc hehe :)

Do góry