reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
Malusiu kochana nie żartuj sobie, ja nigdzie nie idę i nie mam zamiaru Was opuszczać i o Was zapominać !! :) Tak mi tu z Wami dobrze, że nawet nie zajrzałam do lipcówek :p

Phoebe z tego co wiem to ok 6 miesięcy lekarze mówią, żeby odczekać. Pamiętaj kochana, że nie każdy cykl musi być cyklem owulacyjnym. Trzymam kciuki, żeby, albo @ nie przyszła, albo żeby kolejny cykl był udany :)

Conti przykro mi, ale z tą tempką to wiesz nigdy nic nie jest pewne, spójrz na mój wykres :szok:

Julia jaka piękna księżniczka :D Super dziewczynka.

I ja przesyłam Wam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ja oczywiście obudziłam się o 6:30 i do tej pory zdążyłam zrobić zakupy, obiad, pranie, śniadanie dla siebie i naszykować śniadanie dla męża jak wróci z pracy :) Energia mnie rozpiera dzisiaj, ale to chyba ze szczęścia.

Wczoraj miałam iść spać wcześniej i przyszła ok 20 koleżanka z winem. Oczywiście powiedziałam, że się zatrułam i mam problem z żołądkiem dlatego nie napiję się z nią. Posiedziała do 22:30, więc ja myk myk i szybko po jej wizycie lulu, nawet nie zdążyłam zajrzeć do Was.

Zastanawiam się dzisiaj bardzo nad pewną kwestią, pracuję do 24 i miałam zostać 3h dodatkowo w pracy i nie wiem właśnie co zrobić. Nie chcę przeginać, bo i tak mam bardzo stresującą pracę ;/ Oby tylko do czwartku i do wizyty może uda mi się wyprosić L4.

Kinia GRATULACJE:) życze fajnego lekarza, bo generalnie ginekolodzy w pierwszym trymestrze raczej nie dają L4 chyba, że to jest jakaś nadzwyczajna sytuacja. (od rodzinnego można się starać o L4 np. na jakieś schorzenie typu nerwica, czy coś takiego i wtedy będziesz mogła nie chodzić do pracy, a wychodzić z domu )

Witam weekendowo, a ja kupiłam test o wrażliwości 10 i leży w półce, ale na razie 8 dpo, więc na razie nie będę testować:)

Kinia - kobieta w ciąży nie może pracować powyżej 8h że względu na to że nie chcesz mówić w pracy to znajdź wymowke by wyjść wcześniej
Jeśli gin nie da ci zwolnienia to idź do internisty i powiedz że jesteś w ciąży i wymiotujesz, nie dajesz rady pracować i że gin cie odesłał do ogólnego bo ciąża nie zagrożona, powinnas bez problemu dostać zwolnienie.

Dziewczynki z l kreska póki nie ma @nie smutkować sie. Moja@ w poprzednim cyklu nie dała złudzeń, przyszła dzień wcześniej i test robiłam jak już brzuch mnie bolał, tyle że ją miałam objawy na@ a wy macie?

Witam

Muszę się pożalić na ovufriend...za każdym razem zmienia "zdanie" i ja nie wiem czy wierzyć , czy nie wierzyć w to co on mi tam zaznacza :confused2:
Dzisiaj po wpisaniu tempki zmienił dzień owulacji na 25dc już z grubą krechą a @ ( jeszcze nie przyszła ) na 16 listopada :confused: i serduszkowaliśmy się dzień po tej niby owulacji i teraz zastanawiam się czy to się liczy, czy nie :confused2:...ehhh zwariować można...

Conti Wikki przykro mi, że testy nie wyszły ale jak @ jeszcze nie przyszła to jest nadzieje :tak:...dalej trzymam kciuki :tak:

Ludzi dzięki. Wiesz co przy pierwszej ciazy ginekolog mnie na 1 wizycie pytala czy chcę zwolnienie :)

Iwo dzięki za informacje, w takim razie zapamietam, że jak gin mi nie da to musze się do internisty przejsc :)

Zastanawiam się nad wyborem lekarza wlasnie. Mam mozliwosc chodzenia u mnie w miejscowosci prywatnie, ale za darmo, bo mam pakiet medyczny z pracy, albo do miejscowosci obok na takich samych zasadach. Druga opcja o tyle fajniejsza, że na miejscu usg, wyniki abdan tego samego dnia w necie mogę przegladac, a kolo mnie to na usg i tak musze jezdzic gdzies i na wyniki badan czeka się z 4-5 dni jak nic. No i mniejszy wybor lekarzy, bo to malutka przychodnia. Musze chyba poczytac opinie i się zastanowic już nad tym powaznie, teraz ide do takiej gin ktora jako pierwsza miala termin odpowiadajacy godzinom wolnym w mojej pracy :)

Wikki, Malena no to szkoda, ze u Was tez brak dobrych wiesci...

Iwo wczoraj i przedwczoraj wieczorem czulam sie tak jak na @, choc sam brzuch mnie nie bolal, tylko krzyza, ale rano wszelkie objawy @ znikly, choc ja tak czasem mam, ze zaczynam sie zle czuc dopiero jak sie zaczyna krwawienie
Ja za bardzo sie juz nie ludze, ale staram sie spokojnie czekac
O czytam ze tez Skalpel cwiczysz, ja zaczelam w pazdzierniku, cwiczylam codziennie, w tym tygodniu troche odpuscilsm i zrobilam tylko 3 treningi, bo stwierdzilam ze nic na sile, ale generalnie mysle ze ten tydzien byl tylko slabszy i znow sie rozkrece

Conti - jaki był efekt pażdzienikowych ćwiczeń w sensie w korych partiach? :-D

Kinia - ja bym przede wszystkim zobaczyła gdzie lepszy lekarz a potem dopiero sugerowała sie badaniami

reklama
iwo, ja pracowałam w pierwszej ciąży do 8 miesiąca i to nawet po 12/15h. Dopóki sama nie zaproponowałam aby odejść, to nikt nawet nie pomyślał o tym, że może być mi ciężko. Pracowałam w ciężkich warunkach, bo dźwigałam paczki od 5 do 15 kg.

Kinia, ciesze się Kochana :* Grzaneczka też woli z nami siedzieć :)

Grzaneczko, co tam? Smutno bez Ciebie :(

Ja dopiero co zajrzałam, bo M w domu jest do 15-tej i chce z nim ten czas spędzić. Później Kochane zajrzę do Was i mam nadzieje, że kolejne II kreseczki Wasze zobaczę :)

Do góry