reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Kobietki troszke z innej beczki mam pytanie, jak wygladaly Wasze bety w zdrowych ciazach i w tych z pustymi jajami plodowymi? bo ja ostatni okres mialam 25.11 ale owulacje mialam przesunieta i mialam ja jakos 12-13.12. Bete robilam 23.12 (dzien przed planowana @) i wyszla 53.1 i nie wiem czy to nie za malo 😥 w Swieta nie bylo mozliwosci powtorzyc i dzis bylam znowu na becie ale wyniki dopiero w poniedzialek, a ja sie troszke zaczelam stresowac ze beta zbyt niska 😥

kochana wszystko jest ok, moja przyjaciółka dwa dni po spodziewanym terminie miesiączki miała betę 44, dziś jest w 13 tyg po prenatalnych i dzidziuś cały zdrowy.

reklama
Kobietki troszke z innej beczki mam pytanie, jak wygladaly Wasze bety w zdrowych ciazach i w tych z pustymi jajami plodowymi? bo ja ostatni okres mialam 25.11 ale owulacje mialam przesunieta i mialam ja jakos 12-13.12. Bete robilam 23.12 (dzien przed planowana @) i wyszla 53.1 i nie wiem czy to nie za malo 😥 w Swieta nie bylo mozliwosci powtorzyc i dzis bylam znowu na becie ale wyniki dopiero w poniedzialek, a ja sie troszke zaczelam stresowac ze beta zbyt niska 😥
Nie jest za niska! Jest piękna!

Dziewczyny czy któryś z Waszych mężów miał badanie nasienia? Mąż ma mieć 10 stycznia z tym, że musimy dostarczyć do labo jeden kubek z nasieniem a drugi pusty. Wiem, że trzeba kubek z nasieniem mieć blisko ciała?
Mój badał (i oddawał próbkę) bezpośrednio w labie, więc nie wiem jak to jest jak trzeba samemu przywieźć.

Dziewczyny czy któryś z Waszych mężów miał badanie nasienia? Mąż ma mieć 10 stycznia z tym, że musimy dostarczyć do labo jeden kubek z nasieniem a drugi pusty. Wiem, że trzeba kubek z nasieniem mieć blisko ciała?
Mój też miał badanie w październiku. Na miejscu oddawał . I tak było za każdym razem jak badaliśmy go. A w przychodni wam nie nie mówili w jakich warunkach to przewieźć?

U mnie tez plamienie po tym dupku, byl jakis dzien przerwy, dzis teoretycznie tez, ale badam szyjke, zbieram sluz a tam czerwono brazowy sluz i to duzo... szyjka twarda zamknieta 9 dpo, jajniki juz 3 dzien czuje, wysypalo jak zawsze przed @... czy dupek moze az za bardzo skrocic cykl? Powinien przeciez wydluzac...
Ufff czyli nie jestem sama.. To mój 2gi cykl z dupkiem i wiedziałam, że mogą wystąpić plamienia ale ja od 16dc je mam tym razem i dokładnie jest tak jak opisujesz, taki brunatny śluz na szyjce + jajnik lewy mnie boli od 14dc a dzisiaj mam okropne mdłości tylko Kto by nie miał po takim obżarstwie ;) Owulację miałam wg mnie w 14dc, wg dwóch aplikacji w 15dc a wg ovuFriend i jeszcze innej w 17dc i sama nie wiem co o tym myśleć bo ovuFriend najbardziej ufałam ale jakoś mi nie pasuje wg objawów tak późno owu choć to głównie na podstawie temperatury apka wylicza.

reklama
Czytam w necie o szyjce i oszaleć można. [ Na okres twarda bo ułatwia przepływ krwi. Na okres miękka. Na ciążę twarda. Na ciążę miękka. We wczesnej ciąży taka sama jak na okres. ]

Pluję sobie w brodę, że w poprzednim cyklu nie sprawdzałam, tylko dopiero teraz.

W owu była miękka, wiadomo. Potem się zrobiła twarda.
Od 2 dni, tak jak mam odczucie, że zaraz @ przyjdzie jest znowu miękka.

Kupiłam testy, i teraz się rana nie mogę doczekać ;-)

Do góry