reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Czytam w necie o szyjce i oszaleć można. [ Na okres twarda bo ułatwia przepływ krwi. Na okres miękka. Na ciążę twarda. Na ciążę miękka. We wczesnej ciąży taka sama jak na okres. ]

Pluję sobie w brodę, że w poprzednim cyklu nie sprawdzałam, tylko dopiero teraz.

W owu była miękka, wiadomo. Potem się zrobiła twarda.
Od 2 dni, tak jak mam odczucie, że zaraz @ przyjdzie jest znowu miękka.

Kupiłam testy, i teraz się rana nie mogę doczekać ;-)
Ja tez przed @ mam miekka:)
Ufff czyli nie jestem sama.. To mój 2gi cykl z dupkiem i wiedziałam, że mogą wystąpić plamienia ale ja od 16dc je mam tym razem i dokładnie jest tak jak opisujesz, taki brunatny śluz na szyjce + jajnik lewy mnie boli od 14dc a dzisiaj mam okropne mdłości tylko Kto by nie miał po takim obżarstwie ;) Owulację miałam wg mnie w 14dc, wg dwóch aplikacji w 15dc a wg ovuFriend i jeszcze innej w 17dc i sama nie wiem co o tym myśleć bo ovuFriend najbardziej ufałam ale jakoś mi nie pasuje wg objawów tak późno owu choć to głównie na podstawie temperatury apka wylicza.
Moj tez drugi z duphastonem ale w poprzednim nie mialam tylch plamien, jedynie dzien przed @ wieczorem .A teraz caly czas :/ testujesz w sylwestra? Mnie kusi wczesniej ale wszystkie objawy na okres wiec pewnie nawet nie doczekam tego 2 stycznia

reklama
Kobietki troszke z innej beczki mam pytanie, jak wygladaly Wasze bety w zdrowych ciazach i w tych z pustymi jajami plodowymi? bo ja ostatni okres mialam 25.11 ale owulacje mialam przesunieta i mialam ja jakos 12-13.12. Bete robilam 23.12 (dzien przed planowana @) i wyszla 53.1 i nie wiem czy to nie za malo 😥 w Swieta nie bylo mozliwosci powtorzyc i dzis bylam znowu na becie ale wyniki dopiero w poniedzialek, a ja sie troszke zaczelam stresowac ze beta zbyt niska 😥
Nieważne jaka jest teraz, liczy się przyrost :) 1 wynik niczego nie wnosi, widełki są ogromne.
Ciesz się ciążą i Powodzenia :)

Czytam w necie o szyjce i oszaleć można. [ Na okres twarda bo ułatwia przepływ krwi. Na okres miękka. Na ciążę twarda. Na ciążę miękka. We wczesnej ciąży taka sama jak na okres. ]

Pluję sobie w brodę, że w poprzednim cyklu nie sprawdzałam, tylko dopiero teraz.

Z moich doświadczeń we wczesnej ciąży śluzu jest dużo i taki jak budyń śmietankowy hahaha Tam wszystko jest takie rozpulchnione i szyjka też (ogólnie twarda ale jakby miękka na zewnątrz) , no i była bardzo wysoko :) Przy @ schodzi w dół tyle, że teraz np.potrafi zejść dopiero na kilkanaście minut przed @ ;)
śluzu dużo i taki jak budyń śmietankowy hahaha
Nie wiem czy tak ma każda ale jak już byłam w ciąży to od razu wiedziałam, że to TO :)

Ja tez przed @ mam miekka:)
Moj tez drugi z duphastonem ale w poprzednim nie mialam tylch plamien, jedynie dzien przed @ wieczorem .A teraz caly czas :/ testujesz w sylwestra? Mnie kusi wczesniej ale wszystkie objawy na okres wiec pewnie nawet nie doczekam tego 2 stycznia
Ja niczego się nie nauczyłam z ostatniego pozytywnego testu więc testuję już jutro bo gdyby owu była wg mojego odczucia to jutro będzie 10dpo ;) Wg ovufriend dopiero 6dpo..
Trochę adrenaliny z rana nie zaszkodzi ;)
A w razie się uda to muszę się dostać gdzieś po receptę na duphaston bo wizytę mam dopiero w połowie stycznia.
W poprzednim cyklu miałam tylko 2 razy plamienia.
A jaki masz poziom progesteronu?

Ja niczego się nie nauczyłam z ostatniego pozytywnego testu więc testuję już jutro bo gdyby owu była wg mojego odczucia to jutro będzie 10dpo ;) Wg ovufriend dopiero 6dpo..
Trochę adrenaliny z rana nie zaszkodzi ;)
A w razie się uda to muszę się dostać gdzieś po receptę na duphaston bo wizytę mam dopiero w połowie stycznia.
W poprzednim cyklu miałam tylko 2 razy plamienia.
A jaki masz poziom progesteronu?
U Mnie tez jutro teoretycznie 10 dpo, mam jakis badziewny test paskowy to moze zatestuje..
Nie mialam badanego.. dopiero po nowym roku mam m9ec badany. Dostalam w ciemno na dlugie cykle i plamienia przed okresem

W jakie sie zaopatrzylas? :D

Chciałabym się znów was poradzić odnośnie testów owulacyjnych. Czy w cyklu bez owulacji wychodzą blade kreseczki na tych testach ? Już nie wiem co myśleć . W poprzednim cyklu w 14 dniu dwie grube krechy . Teraz w 18 DC blada może nie będę miała owulacji jednak za 3 dni

Chciałabym się znów was poradzić odnośnie testów owulacyjnych. Czy w cyklu bez owulacji wychodzą blade kreseczki na tych testach ? Już nie wiem co myśleć . W poprzednim cyklu w 14 dniu dwie grube krechy . Teraz w 18 DC blada może nie będę miała owulacji jednak za 3 dni
Mi w cylku bezowulacyjnym pokazywaly dwie grube krechy, a w cyklu gdzie owulacja byla paski pokazywaly brak owulacji. Takze ja je zupelnie odstawilam i na podstawie monitoringu i obserwacji organizmu dalej dzialalam i sie udalo 😊

reklama
Kobietki troszke z innej beczki mam pytanie, jak wygladaly Wasze bety w zdrowych ciazach i w tych z pustymi jajami plodowymi? bo ja ostatni okres mialam 25.11 ale owulacje mialam przesunieta i mialam ja jakos 12-13.12. Bete robilam 23.12 (dzien przed planowana @) i wyszla 53.1 i nie wiem czy to nie za malo [emoji26] w Swieta nie bylo mozliwosci powtorzyc i dzis bylam znowu na becie ale wyniki dopiero w poniedzialek, a ja sie troszke zaczelam stresowac ze beta zbyt niska [emoji26]

Miliplet betę powinno się robić co 48 godzin aby sprawdzić czy jest prawidłowy przyrost inaczej nic się nie dowiesz. Wiec zrób betę tak żebyś po 48 godzinach mogła zbadać następna inaczej nic ci te wartosci za bardzo nie dają.

Ostatnia edycja:
Do góry