reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Kobietki troszke z innej beczki mam pytanie, jak wygladaly Wasze bety w zdrowych ciazach i w tych z pustymi jajami plodowymi? bo ja ostatni okres mialam 25.11 ale owulacje mialam przesunieta i mialam ja jakos 12-13.12. Bete robilam 23.12 (dzien przed planowana @) i wyszla 53.1 i nie wiem czy to nie za malo 😥 w Swieta nie bylo mozliwosci powtorzyc i dzis bylam znowu na becie ale wyniki dopiero w poniedzialek, a ja sie troszke zaczelam stresowac ze beta zbyt niska 😥

kochana wszystko jest ok, moja przyjaciółka dwa dni po spodziewanym terminie miesiączki miała betę 44, dziś jest w 13 tyg po prenatalnych i dzidziuś cały zdrowy.

reklama
Kobietki troszke z innej beczki mam pytanie, jak wygladaly Wasze bety w zdrowych ciazach i w tych z pustymi jajami plodowymi? bo ja ostatni okres mialam 25.11 ale owulacje mialam przesunieta i mialam ja jakos 12-13.12. Bete robilam 23.12 (dzien przed planowana @) i wyszla 53.1 i nie wiem czy to nie za malo 😥 w Swieta nie bylo mozliwosci powtorzyc i dzis bylam znowu na becie ale wyniki dopiero w poniedzialek, a ja sie troszke zaczelam stresowac ze beta zbyt niska 😥
Nie jest za niska! Jest piękna!

Dziewczyny czy któryś z Waszych mężów miał badanie nasienia? Mąż ma mieć 10 stycznia z tym, że musimy dostarczyć do labo jeden kubek z nasieniem a drugi pusty. Wiem, że trzeba kubek z nasieniem mieć blisko ciała?
Mój badał (i oddawał próbkę) bezpośrednio w labie, więc nie wiem jak to jest jak trzeba samemu przywieźć.

Dziewczyny czy któryś z Waszych mężów miał badanie nasienia? Mąż ma mieć 10 stycznia z tym, że musimy dostarczyć do labo jeden kubek z nasieniem a drugi pusty. Wiem, że trzeba kubek z nasieniem mieć blisko ciała?
Mój też miał badanie w październiku. Na miejscu oddawał . I tak było za każdym razem jak badaliśmy go. A w przychodni wam nie nie mówili w jakich warunkach to przewieźć?

U mnie tez plamienie po tym dupku, byl jakis dzien przerwy, dzis teoretycznie tez, ale badam szyjke, zbieram sluz a tam czerwono brazowy sluz i to duzo... szyjka twarda zamknieta 9 dpo, jajniki juz 3 dzien czuje, wysypalo jak zawsze przed @... czy dupek moze az za bardzo skrocic cykl? Powinien przeciez wydluzac...
Ufff czyli nie jestem sama.. To mój 2gi cykl z dupkiem i wiedziałam, że mogą wystąpić plamienia ale ja od 16dc je mam tym razem i dokładnie jest tak jak opisujesz, taki brunatny śluz na szyjce + jajnik lewy mnie boli od 14dc a dzisiaj mam okropne mdłości tylko Kto by nie miał po takim obżarstwie ;) Owulację miałam wg mnie w 14dc, wg dwóch aplikacji w 15dc a wg ovuFriend i jeszcze innej w 17dc i sama nie wiem co o tym myśleć bo ovuFriend najbardziej ufałam ale jakoś mi nie pasuje wg objawów tak późno owu choć to głównie na podstawie temperatury apka wylicza.

reklama
Czytam w necie o szyjce i oszaleć można. [ Na okres twarda bo ułatwia przepływ krwi. Na okres miękka. Na ciążę twarda. Na ciążę miękka. We wczesnej ciąży taka sama jak na okres. ]

Pluję sobie w brodę, że w poprzednim cyklu nie sprawdzałam, tylko dopiero teraz.

W owu była miękka, wiadomo. Potem się zrobiła twarda.
Od 2 dni, tak jak mam odczucie, że zaraz @ przyjdzie jest znowu miękka.

Kupiłam testy, i teraz się rana nie mogę doczekać ;-)

Do góry