reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Kochane, dawno mnie tu nie było, moje życie to ostatnio istny rolercoaster... W rodzinie same dramaty, w pracy i w domu mega stres... Byłam u ginekologa na kontroli i stwierdził, że szansy w tym miesiącu nie widzi, do tego kazał się wstrzymać 2 miesiące ze względu na leki... Przeżyłam totalne załamanie. @ mi się spóźnia i byłam pewna, że to stres, ale byłam w Rossmannie, test na promocji kupiłam "na zaś", bo w domu i tak mam całą armię... Zrobiłam tak bezwiednie i bez nadziei test. pozytywny, ale mu nie zaufalam, w koncu z promocji [emoji23] więc zrobiłam drugi, kupiony w aptece. Też pozytyw.
Natychmiast pojechałam do gina i oto mamy ciążę [emoji179] doktor nie miał żadnych wątpliwości [emoji179]

reklama
Kochane, dawno mnie tu nie było, moje życie to ostatnio istny rolercoaster... W rodzinie same dramaty, w pracy i w domu mega stres... Byłam u ginekologa na kontroli i stwierdził, że szansy w tym miesiącu nie widzi, do tego kazał się wstrzymać 2 miesiące ze względu na leki... Przeżyłam totalne załamanie. @ mi się spóźnia i byłam pewna, że to stres, ale byłam w Rossmannie, test na promocji kupiłam "na zaś", bo w domu i tak mam całą armię... Zrobiłam tak bezwiednie i bez nadziei test. pozytywny, ale mu nie zaufalam, w koncu z promocji [emoji23] więc zrobiłam drugi, kupiony w aptece. Też pozytyw.
Natychmiast pojechałam do gina i oto mamy ciążę [emoji179] doktor nie miał żadnych wątpliwości [emoji179]

Gratuluje :)

Uwielbiam takie historie.

Z reszta mam córeczkę z podobnej sytuacji, z tym ze ja byłam mniej więcej 5dni przed okresem u gina stwierdził, ze cykl bezowulacyjny, ze torbiel. Wiec czekałam na ten okres nie przychodził...w końcu po 4dniach spóźnienia zrobiłam test i druga kreska aż biła po oczach...pobiegłam na betę a tam ponad 1000 :)
Wiec nie zawsze cykl „bezowulacyjny” okazuje się bezowulacyjnym...trzeba działać i współżyć mimo spisania na straty :)

24dc w niedziele bedzie 28dc, 2 dni przed @, a przynajmniej tak mysle, chyba ze znowu sie cos poprzestawia. Jak na razie zmian w sobie nie widze poza lekkimi bolami jajnika gdzie odbyla sie owu i bolu podbrzusza, ktory mam tez przed @. Moze troche bardziej "mokro" niz zwykle ale do okresu jeszcze troszke. Kupilam 3 testy w tym jeden o czulosc 10, dwa pozostale 25 wiec zostawiam na pozniej :) Oszaleje z tego oczekiwania :) oby owocnego :)
Trzymam kciuki za testowanie :)

Hej kobietki
Podobno przyjmowania kwasu nie powinno się przerywać. Pewne rezerwy na których nam zależy są trochę tracone ;)

Ja nie badałam hormonów. Nie wiem co się pogmatwało z tym okresem. Może to kwestia niedrożnego jajowodu?

Ciesze sie że kolejne bety są takie wysokie :) Gratulacje

Gratuluje :)

Uwielbiam takie historie.

Z reszta mam córeczkę z podobnej sytuacji, z tym ze ja byłam mniej więcej 5dni przed okresem u gina stwierdził, ze cykl bezowulacyjny, ze torbiel. Wiec czekałam na ten okres nie przychodził...w końcu po 4dniach spóźnienia zrobiłam test i druga kreska aż biła po oczach...pobiegłam na betę a tam ponad 1000 :)
Wiec nie zawsze cykl „bezowulacyjny” okazuje się bezowulacyjnym...trzeba działać i współżyć mimo spisania na straty :)
dziękuję [emoji179]
Mój pan doktor 10 grudnia stwierdził, że pecherzyk nie pękł i nie pęknie. A tu dziś już widoczny mały zarodek na usg

Dziewczyny kochane a powiedzcie Wy mi czy bierzecie kwas foliowy, a jezeli tak to jak dlugo? Zaczęlam sie nad tym zastanawiac, bo ja juz biore kwas prawie rok kazdego dnia z nadzieja, ze potrzebnie i zastanawiam sie czy trzeba jakas przerwe robic lub cos w tym stylu...
Ja najpierw bralam sam kwas foliowy jakies 3 miesiace, potem ovarin 2x1 plus witaminki, teraz inofem 2x1 w tym jest kwas foliowy plus witaminki.

Hej kobietki
Podobno przyjmowania kwasu nie powinno się przerywać. Pewne rezerwy na których nam zależy są trochę tracone ;)

Ja nie badałam hormonów. Nie wiem co się pogmatwało z tym okresem. Może to kwestia niedrożnego jajowodu?

Ciesze sie że kolejne bety są takie wysokie :) Gratulacje

Jajowod nie ma nic do okresu. Może tez ci się jakaś torbiel zrobiła jak mi

Ja najpierw bralam sam kwas foliowy jakies 3 miesiace, potem ovarin 2x1 plus witaminki, teraz inofem 2x1 w tym jest kwas foliowy plus witaminki.
Ja jako weteranka to już nic nie biorę. Czasem jakaś multiwitamina do picia a tak to nic.
No i leki na ciśnienie bo starość nie radość... ;-)

Kiedyś kiedy miałam w sobie więcej nadziei to owszem brałam jakieś kwasy, witaminy, jadłam dużo jajek, piłam mało kawy i w ogóle byłam och i ach...

Ja jako weteranka to już nic nie biorę. Czasem jakaś multiwitamina do picia a tak to nic.
No i leki na ciśnienie bo starość nie radość... ;-)

Kiedyś kiedy miałam w sobie więcej nadziei to owszem brałam jakieś kwasy, witaminy, jadłam dużo jajek, piłam mało kawy i w ogóle byłam och i ach...
Czyli nie warto nic brac ,😂

reklama
Nie mam żadnych torbieli. Byłam badana pod tym kątem, nie znaleźli u mnie żadnych zmian.

Myślę, że nie do końca tak nie ma. Wszystko ma wpływ. Może jajnik nieprawidłowo wydziela hormony za mało coś, nie wiem nie jestem lekarzem ;) ale za pewne przyczyn może być wiele.

Do góry