reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Jakoś nie robie sobie nadziei w tym cyklu, ale dziękuję 😘 Też jestem ciekawa ile cykl będzie trwał bo jeśli standardowo 31 dni to wyjdzie że faza lutealna trwa u mnie 7 dni 🤦‍♀️A powinna mieć minimum 10 dni żeby możliwe było zagniezdzenie. Na razie przerylam internet w poszukiwaniu metod na przedłużenie tej fazy 😋 Gdyby ktoś był zainteresowany-olej z wiesiolka, wit b6 w dużych dawkach i magnez :)
Wydaje mi się że Ci się przeciąganie... cykl będzie dłuższy... Może na święta zobaczysz II kreski❤

reklama
Ufff... Ponadrabialam czytanie dzisiejszych zaleglosci na forum:) ciesze sie, ze tyle nowych osob na forum. Razem raźniej :) :) gratuluje kolejnych dwoch kreseczek.
Dzisiaj mecze sie z mysla jak sie nie nakrecac w tym cyklu, w koncu główna ma ogromne znaczenie przy staraniach. Nie wiem jak wy, ale mi mysl o ciazy, dziecku caly czas siedzi w glowie i o tym rozmyslam. Wszedzie widze dzieci, kobiety w ciazy a to nie ulatwia. Macie na to jakis sposob?

Hahaha 😂😂😂 Powiedz mu że taka jego rola... 😂 Nic nie poradzisz... Niech się czuje potrzebny A nie narzeka 😁 Długo stosowalas plastry?
Ogólnie wcześniej 2 lata tabletki bonadea ale mi wyszły za wysokie próby watrobowe i w styczniu tego roku się przerzucilam na plastry evra, czyli łącznie kolo 3 lat na anty ale na samych plastrach 9 miesięcy ^^ hmm przypadek ^^ nie sądzę xD

Cześć dziewczyny! Dołączam i ja... ja już 9 cykl starań. Dziś myślałam, ze to już... bo pierwszy raz spóźniał mi się okres 3 dni (mega regularne 28 dni), No ale przyszło plamienie.
Jestem już smutna i sfrustrowana. Niby za bardzo nie myśle i nie nastawiam się na te dni płodne... ale seks już przestał cieszyć, a mąż odkąd się staramy tez mu ciężej i seks nie wychodzi czasem. Jestem przebadana i niby wszystko ok...
Wiem, że to trudne ale postarajcie się podczas przytulanek nie myśleć o posiadaniu dziecka. My z mężem też staramy się dość długo i za każdym razem gdy ma dojść do seksu totalnie wyłaczamy myślenie i bawimy się sobą. Uwierz mi, że to pomaga nie zwariować i nie wprowadzać ciężkiej atmosfery w domu. Wtedy te nieudane próby nie potęgują negatywnych emocji, a seks nadal jest przyjemnością a nie przykrym obowiązkiem.

A poza tym jak już wspominałam wierzę w magię Świąt i w to, że w końcu wszystkim nam się uda :)

Ufff... Ponadrabialam czytanie dzisiejszych zaleglosci na forum:) ciesze sie, ze tyle nowych osob na forum. Razem raźniej :) :) gratuluje kolejnych dwoch kreseczek.
Dzisiaj mecze sie z mysla jak sie nie nakrecac w tym cyklu, w koncu główna ma ogromne znaczenie przy staraniach. Nie wiem jak wy, ale mi mysl o ciazy, dziecku caly czas siedzi w glowie i o tym rozmyslam. Wszedzie widze dzieci, kobiety w ciazy a to nie ulatwia. Macie na to jakis sposob?

Tak ja miałam tak samo jescze na początku tego miesiąca. Nie potrafiłam skupić myśli na niczym innym. Przedstawiłaby czas na czas owulacji i potem na czas testowania. Czas przed owulacja i między owu a testowaniem mnie męczył i wkurzał. Ale wyluzowała od kiedy mam wstrzymane starania. Jest mi lepiej bo wcześniej zachowywałam się jak psychiczna. No ale pewnie ten stan wróci Wraz z roZpoczeciem kolejnych staran

Może czas wybrać się do ginekologa żeby zbadac męża i Ciebie? My już 2.5 roku i nic , a lekarz twierdził leukocyty w nasieniu z powodu przewleklej infekcji zatok ( wiecznie zatkany nos ) to podobno też utrudnia plemnikom. Koniec końców brał antybiotyk i czuje się lepiej. Pije też więcej wody żeby uplynnic nasienie. Ja już 2 miesiąc na monitoringu super jakby ten rok skończył się w końcu ciąża 😉 czego życzę Tobie i sobie 😚😚
Od ponad roku jesteśmy pod opieką ginekologa i androloga... wszystkie badania wychodzą dobrze do tej pory...
Po badaniu drożności od razu zaszlam w ciążę, która poronilam... drożność też wyszła dobrze, wręcz idealnie... 🙄

reklama
Do góry