reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Cześć dziewczyny! Dołączam i ja... ja już 9 cykl starań. Dziś myślałam, ze to już... bo pierwszy raz spóźniał mi się okres 3 dni (mega regularne 28 dni), No ale przyszło plamienie.
Jestem już smutna i sfrustrowana. Niby za bardzo nie myśle i nie nastawiam się na te dni płodne... ale seks już przestał cieszyć, a mąż odkąd się staramy tez mu ciężej i seks nie wychodzi czasem. Jestem przebadana i niby wszystko ok...
A staracie się o pierwsze dziecko? Co do seksu może sprobujcie jakiejś gry erotycznej, winko też nie zaszkodzi 😉

reklama
Cześć dziewczyny! Dołączam i ja... ja już 9 cykl starań. Dziś myślałam, ze to już... bo pierwszy raz spóźniał mi się okres 3 dni (mega regularne 28 dni), No ale przyszło plamienie.
Jestem już smutna i sfrustrowana. Niby za bardzo nie myśle i nie nastawiam się na te dni płodne... ale seks już przestał cieszyć, a mąż odkąd się staramy tez mu ciężej i seks nie wychodzi czasem. Jestem przebadana i niby wszystko ok...

Przykro mi bardzo...! Ale nie mozna sie poddawać! 😊 Teraz przeczkac okres i do roboty od nowa! Ja dopiero zaczynam starania... Wiec Za dużo się nie wypowiem, ale napewno nie można się załamywać!😊

Tak o pierwsze! Przed „staraniem” nie mogliśmy się odkleić od siebie, S teraz wszystko pod górkę :D
Może to dlatego że obydwoje się staracie mocno i przez to pewnie jesteście sfrustrowani. Ale nie poddawajcie się jeśli obydwoje jesteście zdrowi to w końcu się uda 😉 Nastawienie też na pewno swoje robi , postaraj się być dobrej myśli albo odrzuc wszystko i zajmij się czymś innym , przygotowaniami do świąt cokolwiek 😉 trzymam kciuki

Jeżeli chodzi o TSH niedawno miałam robione. Wszystko w normie. Tarczyca mam zdrowa, choć gdzie nie idę do lekarza to wszyscy czepiają się mojej szyji 😂 Ale endokrynolog powiedział że taka moja uroda 😊 A Ty już długo się starasz? Jeżeli chodzi o luz to na razie nie mam z tym problemu, zobaczymy co będzie. Ale wiadomo że do końca tygodnia nie dam mężowi spać 😂😂😂
Ja w sumie 2 cykl po odstawieniu plastrów anty więc nie długo;) i mam nadzieję że szybko kliknie.
No w tym cyklu około owulacji było codziennie to teraz się chłop śmieje że musi ode mnie odpocząć bo go wykoncze:D

Ja w sumie 2 cykl po odstawieniu plastrów anty więc nie długo;) i mam nadzieję że szybko kliknie.
No w tym cyklu około owulacji było codziennie to teraz się chłop śmieje że musi ode mnie odpocząć bo go wykoncze:D

Hahaha 😂😂😂 Powiedz mu że taka jego rola... 😂 Nic nie poradzisz... Niech się czuje potrzebny A nie narzeka 😁 Długo stosowalas plastry?

Hej a powiedz mi przy ciąży, szyjka powinna być wysoko i otwarta?

Kallinea powiem Ci ze nie wiem. Na pewno powinna być zamknięta. Bardzo dużo o tym czytałam i w jednych źródłach piszą ze powinna być twarda i długa i zamknięta, w innych ze rozpulchniona i wysoko zamknięta.
Piszą tez ze w bardzo wczesnej jest taka jak przed okresem tylko zamknięta i pozycja zmienia się z czasem.

Także ja jestem głupia i stwierdzam ze tylko wiedząc jak zachowuje się Twoja szyjka możesz stwierdzić ze jest jakoś inaczej. A i tak nie brałabym tego za objaw.

Wszędzie piszą ze przed miesiączka i zaraz po szyjka jest nisko a u mnie z reguły jest nieco wyżej a w poprzednim cyklu po owulacji 1 dzień była nisko a potem cały czas wysoko ze jej nie czułam a w ciąży nie byłam.

Dla mnie najgorsze ze mam 25 dc, przy średnio 27 dniowych cyklach i nie wiem kiedy się spodziewać okresu bo przesunęła mi się owulacja a nie wiem o
Ile. Będę musiała kupić kilka testów i próbować bo po poronieniu mam zacząć brać luteinę jak tylko uda się zajść.

Powodzenia [emoji110]

Ja zawsze miałem nieregularne miesiączki. Teraz od jakiś 2 lat mam co 30-31 dni😊 Aplikacje pokazuje mi dni płodne na 17 d.c. I myślę że tak będzie, bo ostatnio dostaje tak jak w kalendarzyki, miesiąc w miesiąc. Choć nie wiem zy teraz mi się nie rozleguluje przez antybiotyk... oby nie... 😊
Ja też mam cykle ok. 30-31 dni i byłam pewna że owulacja jest koło 17 dc, bo i sluz był, i jajnik coś tam pobolewal, no i apka tak wyliczala. W ostatnim cyklu pierwszy raz użyłam testów owulacyjnych i dwie
Ja zawsze miałem nieregularne miesiączki. Teraz od jakiś 2 lat mam co 30-31 dni😊 Aplikacje pokazuje mi dni płodne na 17 d.c. I myślę że tak będzie, bo ostatnio dostaje tak jak w kalendarzyki, miesiąc w miesiąc. Choć nie wiem zy teraz mi się nie rozleguluje przez antybiotyk... oby nie... 😊
Ja też mam cykle około 31 dniowe i byłam pewna że owu jest koło 17 dc, bo i sluz był, i jakieś pobolewania jajnika też no i apka tak wskazywała. W ostatnim cyklu po raz pierwszy użyłam testów owulacyjnych i mega grube krechy pojawiły się dopiero w 24 dc 🙄 A ja zazwyczaj koło 21-22 dc konczylam starania no bo po co się męczyć ;) W tym cyklu sprawdzę czy taka późną owulacja była jednorazowa czy to u mnie standard..

Ja też mam cykle ok. 30-31 dni i byłam pewna że owulacja jest koło 17 dc, bo i sluz był, i jajnik coś tam pobolewal, no i apka tak wyliczala. W ostatnim cyklu pierwszy raz użyłam testów owulacyjnych i dwie
Ja też mam cykle około 31 dniowe i byłam pewna że owu jest koło 17 dc, bo i sluz był, i jakieś pobolewania jajnika też no i apka tak wskazywała. W ostatnim cyklu po raz pierwszy użyłam testów owulacyjnych i mega grube krechy pojawiły się dopiero w 24 dc 🙄 A ja zazwyczaj koło 21-22 dc konczylam starania no bo po co się męczyć ;) W tym cyklu sprawdzę czy taka późną owulacja była jednorazowa czy to u mnie standard..
Oooo to Ci powiem że bardzo ciekawa sytuacja? Ciekawe ile będzie trwał cykl skoro owu mialas 24dc. 😱 Może już się nie dowiesz ile będzie trwał życzę Cię tego by się udało! 😊

reklama
Oooo to Ci powiem że bardzo ciekawa sytuacja? Ciekawe ile będzie trwał cykl skoro owu mialas 24dc. 😱 Może już się nie dowiesz ile będzie trwał życzę Cię tego by się udało! 😊
Jakoś nie robie sobie nadziei w tym cyklu, ale dziękuję 😘 Też jestem ciekawa ile cykl będzie trwał bo jeśli standardowo 31 dni to wyjdzie że faza lutealna trwa u mnie 7 dni 🤦‍♀️A powinna mieć minimum 10 dni żeby możliwe było zagniezdzenie. Na razie przerylam internet w poszukiwaniu metod na przedłużenie tej fazy 😋 Gdyby ktoś był zainteresowany-olej z wiesiolka, wit b6 w dużych dawkach i magnez :)

Do góry