reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Jakoś nie robie sobie nadziei w tym cyklu, ale dziękuję 😘 Też jestem ciekawa ile cykl będzie trwał bo jeśli standardowo 31 dni to wyjdzie że faza lutealna trwa u mnie 7 dni 🤦‍♀️A powinna mieć minimum 10 dni żeby możliwe było zagniezdzenie. Na razie przerylam internet w poszukiwaniu metod na przedłużenie tej fazy 😋 Gdyby ktoś był zainteresowany-olej z wiesiolka, wit b6 w dużych dawkach i magnez :)
Wydaje mi się że Ci się przeciąganie... cykl będzie dłuższy... Może na święta zobaczysz II kreski❤

reklama
Ufff... Ponadrabialam czytanie dzisiejszych zaleglosci na forum:) ciesze sie, ze tyle nowych osob na forum. Razem raźniej :) :) gratuluje kolejnych dwoch kreseczek.
Dzisiaj mecze sie z mysla jak sie nie nakrecac w tym cyklu, w koncu główna ma ogromne znaczenie przy staraniach. Nie wiem jak wy, ale mi mysl o ciazy, dziecku caly czas siedzi w glowie i o tym rozmyslam. Wszedzie widze dzieci, kobiety w ciazy a to nie ulatwia. Macie na to jakis sposob?

Hahaha 😂😂😂 Powiedz mu że taka jego rola... 😂 Nic nie poradzisz... Niech się czuje potrzebny A nie narzeka 😁 Długo stosowalas plastry?
Ogólnie wcześniej 2 lata tabletki bonadea ale mi wyszły za wysokie próby watrobowe i w styczniu tego roku się przerzucilam na plastry evra, czyli łącznie kolo 3 lat na anty ale na samych plastrach 9 miesięcy ^^ hmm przypadek ^^ nie sądzę xD

Cześć dziewczyny! Dołączam i ja... ja już 9 cykl starań. Dziś myślałam, ze to już... bo pierwszy raz spóźniał mi się okres 3 dni (mega regularne 28 dni), No ale przyszło plamienie.
Jestem już smutna i sfrustrowana. Niby za bardzo nie myśle i nie nastawiam się na te dni płodne... ale seks już przestał cieszyć, a mąż odkąd się staramy tez mu ciężej i seks nie wychodzi czasem. Jestem przebadana i niby wszystko ok...
Wiem, że to trudne ale postarajcie się podczas przytulanek nie myśleć o posiadaniu dziecka. My z mężem też staramy się dość długo i za każdym razem gdy ma dojść do seksu totalnie wyłaczamy myślenie i bawimy się sobą. Uwierz mi, że to pomaga nie zwariować i nie wprowadzać ciężkiej atmosfery w domu. Wtedy te nieudane próby nie potęgują negatywnych emocji, a seks nadal jest przyjemnością a nie przykrym obowiązkiem.

A poza tym jak już wspominałam wierzę w magię Świąt i w to, że w końcu wszystkim nam się uda :)

Ufff... Ponadrabialam czytanie dzisiejszych zaleglosci na forum:) ciesze sie, ze tyle nowych osob na forum. Razem raźniej :) :) gratuluje kolejnych dwoch kreseczek.
Dzisiaj mecze sie z mysla jak sie nie nakrecac w tym cyklu, w koncu główna ma ogromne znaczenie przy staraniach. Nie wiem jak wy, ale mi mysl o ciazy, dziecku caly czas siedzi w glowie i o tym rozmyslam. Wszedzie widze dzieci, kobiety w ciazy a to nie ulatwia. Macie na to jakis sposob?

Tak ja miałam tak samo jescze na początku tego miesiąca. Nie potrafiłam skupić myśli na niczym innym. Przedstawiłaby czas na czas owulacji i potem na czas testowania. Czas przed owulacja i między owu a testowaniem mnie męczył i wkurzał. Ale wyluzowała od kiedy mam wstrzymane starania. Jest mi lepiej bo wcześniej zachowywałam się jak psychiczna. No ale pewnie ten stan wróci Wraz z roZpoczeciem kolejnych staran

Może czas wybrać się do ginekologa żeby zbadac męża i Ciebie? My już 2.5 roku i nic , a lekarz twierdził leukocyty w nasieniu z powodu przewleklej infekcji zatok ( wiecznie zatkany nos ) to podobno też utrudnia plemnikom. Koniec końców brał antybiotyk i czuje się lepiej. Pije też więcej wody żeby uplynnic nasienie. Ja już 2 miesiąc na monitoringu super jakby ten rok skończył się w końcu ciąża 😉 czego życzę Tobie i sobie 😚😚
Od ponad roku jesteśmy pod opieką ginekologa i androloga... wszystkie badania wychodzą dobrze do tej pory...
Po badaniu drożności od razu zaszlam w ciążę, która poronilam... drożność też wyszła dobrze, wręcz idealnie... 🙄

reklama
Do góry