reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Wiesz pisałam tu wcześniej o moich starań, ale w kontekście odpuszczenia, uwolnienia głowy od stresu z tym związanego, skopiuje ten tekst:

Na pocieszenie i pokazanie jak nasze myśli i co mamy w głowie jest ważne i ma wpływ na ciąże, opowiem Ci moje historii z trzema ciążami:
1. Ciąża mimo młodego wieku 18 lat, stwierdziliśmy, że fajnie byłoby mieć już dziecko ślub i postanowiliśmy się nie zabezpieczać, ale bez ciśnienia, nawet jeszcze wtedy nie znałam swojego ciała, owulacji i innych takich.... Zaszłam od razu. Głowa zajęta całkiem czymś innym, maturą i głupotami..
2 ciąża to był stres.... Mąż bardzo chciał kolejne dzieciątko, ja też ale bez ciśnienia.. 7 lat przerwy między poprzednią ciążą... 6 mc starań i nic, w mojej głowie myśli, że jestem do niczego bo nie umiem dać mężowi kolejnego dzieciątka... I nadszedł czas wakacji, mąż do mnie, że odkładamy starania bo wykupiliśmy zagraniczne wakacje i ciężko, żebym do tego kraju jechała w ciąży... I co zaraz po zaliczce zaszłam w ciąże.. Oczywiście zrezygnowalismy z wakacji
3 ciąża stres bo 34 lata, ale wiedząc że szybko się nie uda bo wiek i wogóle bez myślenia liczenia napewno w pierwszym cyklu się nie uda!! A tu co ciąża, ale niestety w 9 Tc poroniona.

A jak sobie poradziła że stratą? Chyba jeszcze sobie nie poradziłam, boli bardzo, każda myśl, każde słowo... Ale czas leczy rany...
Dzięki za Twoją historię... nasz syn też począł się od razu. Dzialalismy na spontanie i nawet nie liczyliśmy, że się uda. Jeden raz i wspaniały syn. Na przekór wszystkim przeszkodom... A teraz. Nie wiem sama co myśleć. Szczerze to dziś jestem skolowana.

Tulę mocno. Moja siostra straciła córkę w 20tygodniu. Razem przechodzilysmy przez szpital. Niewyobrazalny ból. Stan depresyjny, ale tak jak piszesz. Czas leczy rany...

reklama
Cześć. Dziś miałam wizytę u lekarza. Mówił że to początek 4 tygodnia, na usg nic nie widać. Mam się wstawić z "prowodyrem całej sytuacji" (czyt. Z mężem :D) za 2 tygodnie. Z góry mnie uprzedził że to jest wczesny czas żeby cokolwiek wiedzieć, że mam się nie przejmować jeśli coś pójdzie nie tak dlatego, że to pierwsza ciąża.. Jeszcze to głupie hashimoto...

na jednym z for dziewczyna robila, wychodzily pozytywy i nie byla
Powiedzcie jak to jest, przy paru okazjach spotkałam się z tezą, że testy owu wykrywają wczesną ciążę. Na Youtube, tutaj i nawet moja bliska koleżanka to potwierdziła. U mnie 26dc i z ciekawości (chyba, żeby stwierdzić, że nic z tego) zrobiłam te testy. A tu takie coś. Czy to w ogóle coś faktycznie znaczy?

Robiłam je przed chwilą. Ciazowego nie chcę robić póki co.

Cześć. Dziś miałam wizytę u lekarza. Mówił że to początek 4 tygodnia, na usg nic nie widać. Mam się wstawić z "prowodyrem całej sytuacji" (czyt. Z mężem :D) za 2 tygodnie. Z góry mnie uprzedził że to jest wczesny czas żeby cokolwiek wiedzieć, że mam się nie przejmować jeśli coś pójdzie nie tak dlatego, że to pierwsza ciąża.. Jeszcze to głupie hashimoto...
Będzie wszystko dobrze, bo musi być!!!!
Daj nam znać i czekamy na fotkę bejbisia!!

reklama
na jednym z for dziewczyna robila, wychodzily pozytywy i nie byla
ja zrobiłam owulacyjny kiedy ciazowy.pokazal mi cień cienia w.10/11dpo i ciemniały a że wcześniej robiłam te testy owu to chciałam spdawdzic ta teorie z dnia na dzień, testy owu ciemnialy jak test ciążowy ale wiadomo kreska na teście owu była duzo ciemniejsza od kreski na teście ciazowym ..a w dniu miesiączki kreska na teście owu ściemniała w sekunde i była kilkukrotnie bardziej ciemna od testowej ..szok
ale zapewne nie sprawdzi się to u wszystkich ..to tak jak z testami ciążowymi które nie wychodza u niektórych kobiet jak tutaj dopiero co czytałam że lasce test ciążowy wyszedł dopiero w 8tyg ciąży .. wina rozrzedzonych siuskow czy ilości znajdującego się hormonu w nim? może to podobnie działa to do tych testów owu

Do góry